DHT po NS (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

bamby -> DHT po NS (23.8.2007 12:08:00)

Mene pa zanima, v kolikem času po NS je treba narest še dvojni kromosomski test, če se zanj odločiš? Pa mi ve katera povedat, koliko ta pregled stane v LJ na Polikliniki?

Naja31 -> RE: DHT po NS (23.8.2007 12:38:34)

Meni se zdi, da v 48ih urah, če ne celo manj.

Azzurra -> RE: DHT po NS (23.8.2007 13:12:10)

Meni je pušenjak v torek, ko sem delala NS in sem bila noseča 12t 2/7, da naj ga opravim do konca tega tedna nosečnosti.
Naslednji dan sem se zapeljala v Postojno dat kri, tam so mi pa rekli, da je dobro, da sem takoj prišla, kajti oni odvzamejo najkasneje v 24 urah od opravljene meritve NS.

Stane pa 32 eur, za polikliniko ne vem, ampak bistveno ne more odstopat.

sonchek -> RE: DHT po NS (23.8.2007 13:27:53)

...jaz sem ga naredila isti dan..čeprav mi je G. rekla da v roku teden dni...tko da točno ti pa res zdej ne znam povedat...sam ziher je zihr, zato je najbolj, če ga greš delat čim prej..
pa srečno...

bamby -> RE: DHT po NS (23.8.2007 13:38:08)

Se pravi, da sem že prekasna. NS sem delala že 13.8. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Hvala punce za odgovore!

Tinča1 -> RE: DHT po NS (23.8.2007 14:07:25)

Mislim, da nisi prekasna. Meni so ga delali v 16. tednu. Najprej sem šla na UZ glavice, da so videli če je dovolj velika, nato pa so mi odvzeli kri. Čez 14 dni dobiš rezultate.

To ti lahko naredi tisti zdravnik, ki je delal NS, samo pokliči ga in mu povej kaj želiš, nato pa te bodo naročili in napotili naprej. Če greš samoplačniško to povdari, da te ne bodo potem gnjavili z napotnicami.

LP

Tinča1 -> RE: DHT po NS (23.8.2007 14:08:23)

Aja delali pa so mi ČHT- štirihormonski testa. Ta je tanajnovejši.

Azzurra -> RE: DHT po NS (23.8.2007 14:10:39)

mene je zdravnik opozoril, da to ni isto. Seveda, če želi meritve nuhalne svetline združiti z meritvijo DHT, kar da en rezultat takrat in samo takrat!

Rezultati od ČHT nimajo z NS nobene zveze, čeprav seveda imajo svojo vrednost in ravno tako ugotavljajo stanje ploda.
Tako, da za DHT je prepozna, za ČHT pa ne.
Srečno!

Stran: [1]