ULLA K
|
IZVIRNO SPOROČILO: andrej77 IZVIRNO SPOROČILO: ULLA K ... Ne glede na to, kaj piše na odločbi pa imaš pravico biti odsotna z doma vsak dan do 1 uro za sprehod. Če komisija pride v tem času, te bo počakala ali pa prišla isti dan še 1 x, da preveri ali je šlo res le za kratko odsotnost. Če te tudi takrat ne najdejo doma, pa te povabijo na zagovor pred komisijo, kjar moraš predložiti "dokaze" za upravičeno odsotnost (npr. da si bila v tem času pri zdravniku, včasih zadostuje tudi potrdilo G, da imaš dovoljeno ali priporočeno gibanje) - odvisno tudi od diagnoze - če ti grozi splav, so bolj strogi, kot pa če si doma zaradi npr. migren ipd. Najslabše je, da pridejo v kontrolo in te najdejo kako veselo opravljaš težka dela ali pa prihajaš iz trgovine z dvema težkima vrečama v rokah - tu pa izgovorov ni.... Lp a mi zaupaš,če veš, kje to piše (ali je sistem: rekla-kazala) ? namreč žena je že dva meseca na bolniški zaradi rizične (grozeči splav) in so ji na komisiji napisali, da se mora zadrževati doma (naveden celo naslov) zaradi mirovanja in počitka... To je info. mojega osebnega zdravnika. Nisem posebej preverjala, saj nisem imela potrebe po tem... Če drži pa je imela možnost preveriti moja kolegica, ki so jo kontrolirali v času bolniške (zaradi prijave sosede) - res so prišli isti dan dvakrat, ker jim prvič ni odprla vrat, saj je bila sama doma in ravno pod tušem - potem pač ne slišiš zvonca in ne odpreš vrat, a ne? Inšpektor ni mogel dokazati, da je res ni bilo doma in zato postopka in sankcij ni bilo... in kot sem napisala da je veliko odvisno od diagnoze - če je diagnoza grozeči splav, potem so veliko bolj strogi glede odsotnosti - jaz v tem primeru ne bi riskirala z odsotnostmi (predvsem zaradi zdravstvenih razlogov ne!). Res pa da obstajajo situacije, ko si doma, pa preprosto ne odpreš vrat - a to pomeni, da kršiš odločbo? Na odločbi nikjer ne piše, da moraš mirovati in obvezno odpirati vrata nenapovedenaim gostom, a ne???
|