sazi -> RE: Odsotnost staršev (23.8.2007 11:45:07)
|
ne vem kakšno imaš delo in koliko je potrebna tam tvoja vsakodneva prisotnost ampak kolikor vem, je delo s skrajšanim delovnim časom poljubno porazdeljen čes - npr. namesto 40 ur na teden, jih delaš 25, kar dejansko pomeni, da lahko delaš 3 dni po dobrih 8 ur in si 2 dni doma. Nimaš problemov z dodatnimi stroški, 2 dopoldneva doma veliiiiko postoriš, greš prej po hčerko in preživiš z njo 2 kvalitetna popoldneva brez dodatnega dela, ki ga opreviš dopoldne. o potnih stroških pa toliko: ko te podjetje zaposli, ti jih je dolžno plačati. v kakšnem obsegu, je druga pesem. Če se pa med službo preseliš v bolj oddaljen kraj, ti pa ni dolžno plačevati večjih stroškov, ampak stare pa še vseeno. To, da se voziš z možem, nima nobene veze. Ko sva z možem delala v drugem kraju, bi naju nekateri tudi najraje kam prijavili, ker sva se vozila skupaj in dobivala vsak svoje (res boge) potne stroške - ampak to je bila najina pravica. Mi je enkrat zabrusil sodelavec, da bi nam, Ljubljančanom, najraje uvedel kak delavski avtobus, pa sem mu rekla, da super, da bom lahko v busu spala ali brala in bom v službi max 8 ur, ker bo potem bus moral odpeljati nazaj, pa je dal potem mir. No, oba sva zamenjala službi, če ju pa ne bi, sem pa nameravala po porodniški za kraši delovni čas nazaj, pa ne glede na potne stroške.
|
|
|
|