Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: prilagojeno mleko in kapljice AD3 22.8.2007 20:33:14
|
|
|
|
bankc
|
Tudi naš je na prilagojenem mleku (Aptimil) in ko smo mu začeli dodajati AD3 kapljice je dobil močne krče in se je zvijal ter bruhal in je bil sploh bogi. Sedaj sva sklenila, da bova s kapljicami še malo počakala in mu jih bova pričela dajati ko se bo shladilo, sedaj pa ga imava čim več na svetlobi ter občasno na ne močnem soncu ( samo za kratek čas). Drugače greš pa lahko k zdravniku in mu razložiš situacijo in če so krive kapljice boš dobila kapljice D3 ali nekaj takega ( brez vitamina A, ki povzroča krče).
|
|
|
|
RE: prilagojeno mleko in kapljice AD3 22.8.2007 21:57:51
|
|
|
|
ninaintomaz1
|
moja punci ima mesec in pol jo dojim obcasno dodajam novalac imava D3 kapljice in kapljice koroških lekarn pa je kar znosno
|
|
|
|
RE: prilagojeno mleko in kapljice AD3 23.8.2007 7:22:33
|
|
|
|
bumerang
|
Če spije običajno količino prilagojenega mleka, potem kapljic NE potrebuje. Pravzaprav mu celo škodijo. V prilagojenem mleku so namreč že vitamini v dovoljšnji količini. Malo preračunaj, koliko jih dobi z dnevno količino, saj so na škatli podatki.
|
|
RE: prilagojeno mleko in kapljice AD3 23.8.2007 9:27:00
|
|
|
|
tinaaja
|
V knjigi Prehrana dojencka pise, da naj bi otroci na adaptiranem mleku dobivali: od 1-6 meseca 200-300IE (dojeni 400) vitamina D, od 6 m - 1 leta pa 300-400 IE (dojeni 600).. Jaz bi probala samo z D3, nam ni povzrocal tezav, pri 3 mesecih smo presli bp na ad3.
|
|
|
|
RE: prilagojeno mleko in kapljice AD3 23.8.2007 12:38:01
|
|
|
|
Shorty_
|
Moja je sicer dojena vendar je po ad3 dobila krče pred tem pa jih ni imela zato mi je P napisala Plivit d3 po katerih ni imela krčev in tudi bruhala ni no po uvedbi gh je pri 7 mesecih normalno začela jemat ad3 rez krčev. Moje mnenje je probaj prepričat P naj ti napiše d3 kapljice ker so narejene na drugačni osnovi kot ad3 in povzročajo manj krčev.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?