|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Urin ni v redu
22.8.2007 13:15:25   
Muca83
Imam nov problem. Danes so me klicali od ginekologinje in baje moj urin s prvega pregleda ni v redu. Moram priti drug teden, da ga dam ponovno za kontrolo. Ker sem bila ravno v službi in vsi sodelavci zraven (nihče še ne ve), nisem mogla podrobno spraševati za kaj gre.
Zato me zanima, kaj vse se sploh pregleda, ko se da prvič urin. Nekaj je omenjala neke beljakovine, ki naj bi bile prisotne, ampak ne vem, ali to morajo biti in je to ok, ali jih je preveč ali premalo. Pa vprašala me je, kako se sicer počutim.
Kakšen nasvet bi mi prav prišel. Je pa res, da tisti dan, ko sem šla na pregled, nisem skoraj nič pila, ker mi je bilo tako slabo, pa še tisto jutro sem prvič bruhala. Bi lahko imelo to kakšen vpliv?

Razmišljam, če bi bilo mogoče pametno, da si omislim kake vitaminske dodatke za nosečnice... Ravno me minejo ene skrbi, pa že pridejo druge.

Vsak nasvet ali informacija je dobrodošel!

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Urin ni v redu
22.8.2007 13:21:14   
Naja31
Količina popite tekočine zelo veliko vpliva na stanje urina, tako da je mogoče pa to.

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.8.2007 14:23:39   
Anonimen
Na dan popij vsaj 2 litra tekočine. Če se da, še več. Posebej, če bruhaš. Če boš dovolj pila, bodo tudi urinski izvidi boljši - tako kot je Naja napisala.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
22.8.2007 14:27:27   
Anonimen
Jaz sem sicer 37 tednov noseča in sem danes prvič v user posted image imela slabši urin in prisotnost bakterij in vse kar sem za navodilo dobila  je bilo da naj več pijem, ker je še tudi sam urin bil res temne barve. In je imela prav, ker sem v zadnjem času začela res veliko manj pit in se to takoj pozna na urinu. Nosečnice bi morale popiti vsaj 3l tekočine na dan, jaz pa zadnje čase še pol od tega ne sporavim skupaj.
No, upam da je samo kakšna takšna malenkost in ne gre za kakšne hujše bakterije.
Drugače pa vidiš če dovolj piješ že po barvi urina. Če piješ dovolj, potem mora biti urin svetlo rumene barve, kot limonada.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
22.8.2007 15:03:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
22.8.2007 15:16:00   
nora
Mislim, da prisotnost beljkovin v urinu je znak za diabetes.user posted image nisem pa prepričana...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.8.2007 16:38:26   
Dejča
Mene je kar nekajkrat poslala na dodatno testiranje, ker so bile prisotne beljakovine - vedno pa je bilo to zaradi premalo popite tekočine in nikoli niso ničesar drugega našli. Tako da - najbrž se ti ni treba preveč sekirati.

(odgovor članu nora)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.8.2007 17:25:44   
Muca83
No saj se ne sikeram preveč, sprašujem samo zato, ker bi rada takoj ukrepala, ne šele, ko izvem v čem je točno stvar. Da bodo naslednji izvidi boljši.
Mam že celo življenje mal probleme s tem, da premalo pijem. Ampak to imam jaz samo v glavi, da premalo pijem, ker počutim se dobro tudi če zelo malo. Zato že nekaj časa delam na tem, da zavestno pijem več. Ko pa so me napadle celodnevne nosečniške slabosti, je to postalo problem. Ker mi je, če sem spila več kot požirek naenkrat, postalo neznansko slabo. Ta teden so se slabosti malo umirile, in danes že delam na čimveč popite tekočine.

Me je samo malo skrbelo, da ni to pomanjkanje kakega vitamina ali minerala. Bomo čimveč pili in bomo videli kako bo user posted image

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.8.2007 17:51:39   
madela
Beljakovine v urinu!! Jaz sem se z njimi ubadala celo nosenost in še se sedaj 10 mesecev po porodu.
Kaj to pomeni? To pomeni,da so ledvice obremenjene,kar itak v nosečnosti so in tudi te beljakovine v času nosečnosti so zelo pogost pojav. Problem je,če le te preveč naraščajo,zraven pa se pojavi še močno otekanje nog in rok in visok pritisk.
Čudno pa je,ker do narasta beljakovin ponavadi pride proti koncu nosečnosti,ti pa si še bolj na začetku,če je to prvi pregled. Sicer pa kot so ti ostale opisale pij veliko tekočine in ne naprezaj se preveč.
Pa lepo in brezskrbno nosečnost ti želim.

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.8.2007 17:59:37   
kmarija
Prisotnost beljakobin v urinu kaže na pojav eklampsije pri nosečnici (+ povišan RR in otekanje) user posted image

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.8.2007 20:40:34   
*BellaLuna*
Jaz sem morala tudi danes ponovno dati urin, vendar zaradi bakterij. Če bo ta izvid podoben, bom pristala na antibiotikih. 

(odgovor članu kmarija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.8.2007 20:49:42   
Mat3ja22
tudi jaz sem bila v torek na pregledu in nimam vredu uina, zato moram dati vodo še enkrat. je pa res da me je  ginekolog že 2 krat ko sem imela slab izvid vprašal če sem vodo dala tam al sem jo prinesla od doma. in obakrat ,ko sem imela slabo sem jo dala tam (tak da nevem v čem je fora - mogoče tiste posodice tam niso tako čiste kot bi morale biti)v petek bom nesla vodo od doma (mi je dal posodico) v laboratorij potem pa bom počakala na izvide.

(odgovor članu *BellaLuna*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.8.2007 10:08:06   
*BellaLuna*
Dvomim da je problem v tem, kje daš urin. Bolj bistveno je, kako ga oddaš. Vedno moraš vzeti srednji curek, ker v prvem curku so tako ali tako prisotne bakterije in moraš s prvim curkom najprej sprati sečne poti, ostali urin pa šele pokaže dejansko stanje. Pa na higieno je tudi treba pazit in si pred oddajo urina umiti roke in obrisati spolovilo.

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.8.2007 12:40:05   
Muca83
Evo danes sem šla ponovno dat vodo.

Prejšnjič so res našli notri proteine. user posted image Sem pa danes počakala izvid in je bilo OK.

Tako da juhuhu, zdravi smo user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.8.2007 13:16:04   
Emm
Tudi jst imam probleme z beljakovinami v urinu in mi je zdravnica rekla da naj pijem čim več in počivam na levem boku.Boli me tudi pod rebri.Rekla je da če se bom kar koli slabo počutila,glede slabosti-bruhanje,omotičnost,glavoboli.In če se otrok nebo gibal tako kot se naj pridem pod nujno k njej ali pa v bolnico.
Zgledala je zelo zaskrbljeno.UPam da bomo do poroda poštimale stvari in da bo z bebico in mano vse vredu.PAziti moramo tudi da nas slučajno nebi koža srbela.

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.8.2007 18:12:56   
Mat3ja22
Bellaluna, jaz pa mislim da potem nekaj je na tem (kar sem napisala zgoraj). ker drugače dvomim, da bi me ginekolog vedno vprašal kje sem dala vodo. ker v petek sem morala ponoviti in dati vodo še enkrat, sedaj ko sem jo nesla od doma pa je bil rudi moj rezultat vredu.

(odgovor članu Emm)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.8.2007 7:36:56   
Nasy
Tudi jaz sem v petek morala dati vodo še 1x, mi pa sestra v zmedi in gneči ni znala povedat, ali je bilo samo premalo urina ali kaj narobe. Tudi jaz premalo pijem, se moram prislit, da bom več..ma mi ne gre, ker pol mam občutek, da mi je tko slabouser posted image

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.8.2007 13:09:41   
Emm
Ste že bile na pregledu urina ponovno?
Kaj vam je rekel zdravnik?
Jst čakam imam datum 4.9.2007

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?