Anonimen -> Testenine na hitro (22.8.2007 10:02:47)
|
Če nimaš časa.Meni so tako dobre,da bi jih kar vsak dan jedla. K prvemu receptu pa jaz dodam še peperončino-pikantno začimbo. Špageti aglio e olio Sestavine: - 6 strokov česna - 1 dl oljčnega olja - ščepec čilijevih kosmičev - sol, poper - 250 g spaghettinov (tankih rezancev) Sesekljamo stroke česna čimbolj na drobno in ga popražimo na domačem oljčnem olju, dokler se ne zmehča (ne sme porjaveti). Dodamo ščepec čilijevih kosmičev (lahko tudi v prahu). Česen nato odstranimo iz olja. V osoljeni vodi skuhamo špagete "al dente", jih odcedimo, stresemo v ponev z oljem in pražimo približno dve minuti. Solimo, popramo, premešamo ter postrežemo z veliko nastrganega parmezana. [image]http://www.siol.net/novice/XP_Images/155445070815161023108-1.jpg[/image]Testenine s telečjo omako Sestavine: - 200 g slanine - 500 g teletine - 1 čebula - 3 stroki česna - dve žlici moke - 0,5l rdečega vina - začimbe (timijan) - sol, poper Prepražimo nasekljano slanino ali panceto, dodamo na dokaj majhne kose narezano telečje meso in pražimo, da porjavi. Odstranimo ga iz ponve in držimo na toplem. Sesekljamo čebulo in česen ter pražimo v isti ponvi, dokler se ne zmehča. Postopoma vmešamo dve žlici moke ter dodamo pol litra rdečega vina. Dodamo zopet meso in panceto, solimo, popramo, dodamo veliko timijana in (po želji) primešamo malo čilijeve omake. Dušimo še 45 minut, nato pa omako prelijemo po skuhanih testeninah (najboljše so zavite, saj je omaka precej gosta). [image]http://www.siol.net/novice/XP_Images/155445070815161023108-2.jpg[/image]Testenine z zelenjavno omako Sestavine: - 2 čebuli - 2 stroka česna - 3 paprike - 3 paradižniki - 1 malancan - 1 bučka - sol, poper Čebulo olupimo in sesekljamo, česen prav tako. V ponvi na oljčnem olju najprej popražimo čebulo in česen, nato pa dodamo na kocke narezano papriko ter dušimo dobrih deset minut, da spustijo vodo. Medtem narežemo paradižnik na majhne kockice, malancan in bučko prav tako ter po desetih minutah dodamo papriki ostale sestavine. Dušimo dobrih petnajst do dvajset minut, vmes solimo in popramo. Za boljši okus dodamo malo čilija. Z tako pripravljeno omako prelijemo makarone.
|
|
|
|