naveličana (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

košhen -> naveličana (22.8.2007 9:34:19)

torej...z fantom sma skupaj 6 let,od mojega 16ega leta
mava 2 leti staro hčerkico
do tukaj vse lepo in prav...zadnje čase pa sma se oddaljila,vse skupaj je postala ena navadna rutina,navada...
včasih sem že tolk naveličana vsega da bi kr spakirala pa šla,ampak sem že tok v tej rutini in vsakdanjosti...da bi vrjetno pogrešala vse to
ne vem al je to samo obdobje sam pomoje ni ker se vleče že dobro leto
mam ga rada...je super...sam meni ne potegne več pa pika.Pa sem se trudla

Anonimen -> RE: naveličana (22.8.2007 9:42:48)

V rutino slej ko prej vsi zapadejo, treba je pol nekaj narest da jo prekineš. Če je ljubezen in volja na obeh straneh se da. Če pa ni....pol pa en sam ne more nič narest.
Če imaš še voljo reševat vezo, si privoščita kkšn večer ali vikend samo zase, otroka dajta v varstvo, začnita se pogovarjat, posvetita čas en drugemu ne samo otroku.....se lahko zgodi da se ponovno zaljubiš. Lahko pa tudi ne.

orhideja75 -> RE: naveličana (22.8.2007 9:49:29)

mislim, da ima karin čist prav. v vsakem zakonu pride do rutine. sej veš, vsak dan služba, pa hitro domov, pa kosilo, pa kakšno likanje, pa je že tukaj večer, pa otroke spat, potem pa sam tudi kar v posteljo padeš. pa to dan za dnem.
po mojem pa pomaga pogovor. če tega ni, potem  lahko velikokrat pride do tega, da se vsak zapre na svojo stran, in tako se začneta počasi oddaljevati. na koncu ne vidiš več drugega izhoda kot ločitev. samo s tem prizadeneš sebe, partnerja in otroke. rajši probajta prej rešiti lepo s pogovori, pa vzamita si kakšen dan samo zase. res, potem spet pride do iskrice in začutita, da sta si še vedno všeč in, da eden brez drugega ne moreta.

košhen -> RE: naveličana (22.8.2007 9:49:46)

sma mela dneve zase,celo na morju kjer bi se lahko v meni kaj premaknilo ampak se ni
sem opazla da se že podzavestno izogibam njegovim dotikom
kar je seveda opazu,in ga razumem ko mi "teži" zarad tega...

js sem tak izgubljen primer, trenutno sploh ne vem kaj bi sama z sabo
sam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]še

orhideja75 -> RE: naveličana (22.8.2007 9:53:15)

ja potem si se pa ti ohladila. do njega ne čutiš veš tisto, kar naj bi. pa mogoče veš zakaj je do tega prišlo? najprej se to vprašaj. je mogoče on naredil kaj takega, da ti sedaj ni več do njega?

Anonimen -> RE: naveličana (22.8.2007 9:54:41)

Kaj pa če bi si ti vzela čas zase. Brez da premišljaš o njemu in hčerki. Vzemi si ti kakšen vikend časa, pojdi ven z prijateljicami ali pa kaj podobnega. Si še zelo mlada. Verjetno ti malo "pestrega" manjka. Imeli smo pa vsi, no večina kakšne krize. Midva sva tudi skupaj že skoraj 11 let, začela sva ko še nisem bila 16 stara....pa sem ravno tam pri ene 22ih začela razmišljat oz. premišljat če je to sploh to, pa podobno. No pa smo tudi čez to šli. Sem si vzela malo časa zase in razčistila pri sebi. Je pa res da midva še nimava otrok. In se nenormalno ponovno zaljubila. In trenutno uživava kot ptička na veji[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Se splača potrudit.....če je ljubezen vmes.

košhen -> RE: naveličana (22.8.2007 10:02:12)

da bi on kaj konkretnega narobe naredu...ne
je pa on tak tip k bi sam doma sedel pred tv-jem al pa na rač.igrce igral
skupnih prijateljev nimama ker so za njega vsi čudni in se jim ne da z njimi ukvarjat
kar se pa o dnevih sam za mene tiče pa si niti omenit ne upam ker je blazno ljubosumen in bi za tist čas samo na najslabše mislu

Anonimen -> RE: naveličana (22.8.2007 10:11:26)

Ja povej mu pač da rabiš čas zase, in da ti ni všeč ta rutina. In da če se ne bo kaj spremenilo boš šla. Pa povej mu da naj se malo potrudi za vezo. Vzemita si vsak teden en dan zase. Pojdita v kino ali kaj podobnega. Pa čez vikend na sprehod, na igrišče z hčerko, na bazen, na vožnjo s kolesom, v hribe, kam na obisk, na kavico z tamalo na kakšno teraso lokalčka, na sladoled, na pico....sam da nekaj dogaja. Če skoz visi doma čist pasiven je logično da ti gre na živce. Saj nista penzjonista. Naj premakne svojo rit in popestri mal življenje. In to mu povej. Da pač tebi tako življenje ne sede. Itak da ti gre na živce to, meni bi šlo tudi. Ne moreš bit tak pasiven.

košhen -> RE: naveličana (22.8.2007 10:14:46)

ja saj ta pasivnost me ubija!!!
se bom v teh dneh ob priliki poskušala pogovort z njim,pa bomo vidli kak bo
ker če se nič ne bo spremenilo...js se več tako ne grem

Anonimen -> RE: naveličana (22.8.2007 10:19:18)

košhen, ali mogoče ješ kontracepcijske tabletke? Vem, butasto vprašanje, ampak jaz sem jih jedla skoraj eno leto in sem bila totalno na tleh...zdaj jih ne jem skoraj en mesec in sem čisto drugačna. Njegovi dotiki me ne motijo več...rada se spet objemam...da ne govorim o seksu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image]
Če pa ni to, ti pa predlagam, da sama sebi priznaš oz. njemu poveš vse kar te muči. Da si utrujena. Da te rutina ubija. Probajta kaj narest. Držim pesti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: naveličana (22.8.2007 10:19:46)

Ja ful odločno mu povej. Pa tud povej kaj v primeru da kej ne nardi za vajino vezo sledi. Resno. Ker moj sprva ni dojel. Sem mogla kar parkrat povedat da je dojel da mislim resno.

košhen -> RE: naveličana (22.8.2007 10:23:31)

ne ne jem tabletk...sem pa js že tud slišala za to
ja zgleda da res rabijo moški veliko repetejev da si kaj gor pridejo

ne boste vrjele,je kr bol svetlo vse skupaj zdaj ko sem nekomu povedla
magari neznancem

hvala vam,četudi ne bo kaj bolše...sem se vsaj malo izpovedla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

orhideja75 -> RE: naveličana (22.8.2007 10:32:49)

po mojem, da ti manjka pogovora. vidiš, da se počutiš bolje, ko si z nekom o tem spregovorila. najdi si eno prijateljico in pojdi kdaj z njo na en kofetek. pa  vzami otroka s sabo, da tvoj ne bo ljubosumen. sej zdej se v lokalih tako ne kadi več.
ali pa še kej piši in ti bomo mi mal dvignile moralo.
lepo, da si sedaj bolje.

daddy -> RE: naveličana (22.8.2007 11:05:52)

Ko se spustiš z nekom v resno zvezo, običajno traja recimo temu "stanje zaljubljenosti". Metuljčki v trebuhu, žareče oči, govorjenje o partnerju/partnerki z zanosom, hormoni divjajo po svoje itd itd .... stanje je precej "udobno", milo rečeno. Vse to namreč občutimo brez kakega posebnega truda, takorekoč samodejno. Ne vidimo različnosti dveh ljudi, ne dojemamo, da gre za dva individuuma, čutimo se "kot eno" s partnerjem/partnerko. Napake drugega nas ne motijo, pravzaprav jih sploh ne dojemamo kot napake.
    Tako stanje seveda mine. Ponavadi celo ne pri obeh istočasno, ampak pri enem nekoliko prej kot pri drugem. Tudi običajno ne mine čez noč, temveč postopoma. Mine pa v vsakem primeru, vedno. Takrat je tisto, kar občutimo kot "dolgčas, rutina" itd ... pravzaprav pogrešanje tistega, kar smo občutili v t.im. "stanju zaljubljenosti". Faza, ki sledi, je za vsak par nova preizkušnja. Iz nje lahko izidemo kot par, ki je preizkušnjo prestal, ali pa seveda tudi ne. Razlika od prejšnje faze je v tem, da je v tej treba za dober odnos vložiti nekaj truda. Ne pomaga, če ga vlaga le eden, oba partnerja ga morata. Avtorica teme izpostavlja ( na hitro sem prebral, se opravičujem ) partnerjevo pasivnost, sedenje pred televizorjem, ljubosumnost itd itd ..., niti z besedo pa ne omenja, kaj njenega partnerja moti na njej ( da je morda zato pasiven ). A skoraj zagotovo "rutino" in te stvari občuti tudi njen partner.
   Ključno v tej fazi je, koliko sta se v resnici pripravljena potruditi za vnaprej. Kot je napisala ena, reč mu naj se malo potrudi, če ne boš šla .... zelo dobro, a ne bo dovolj, če se ne bosta potrudila oba. Si torej za začetek odkrito priznala, da je njuna skupna pot trenutno v slepi ulici. Si odkrito ( brez očitkov torej ) povedati, kaj koga moti, pri čemer je zelo pomembno, da drug drugega v resnici POSLUŠATA. In da odnos v partnerstvu spremenita oba, ne le eden. Seveda, če si to res želita.

Bolj easy way je seveda it narazen. In pač počakati, da čas naredi svoje in spoznati drugega, pa bodo "metuljčki v trebuhu" in vse te stvari zopet tu. Vendar je treba vedeti, da bodo spet samo za določen čas. Kaj potem, ko spet pride tisto, kar se občuti kot "rutina"? Spet na začetek? Vprašanje, koliko je to smiselno.

Če si se, avtorica teme, prebila skozi tole klobaso, ti polagam na srce tole: pretehtaj celotno stvar, odloči se. Zagotovo lahko tudi metuljčki pridejo nazaj s tvojim sedanjim partnerjem. Potrebno je kar nekaj truda. A je vredno. Ko prestopita to fazo ( če jo bosta ), takrat lahko rečeta, da res ljubita. V fazi zaljubljenosti je namreč zelo enostavno ljubiti. V fazi "rutine" pa zelo težko. Dejstvo pa je, da se da.

Vso srečo.

košhen -> RE: naveličana (22.8.2007 11:51:12)

iskanje metulčkov drugje se tudi meni ne zdi smiselno...zakaj?da bom pol ugotovila da sem še na slabšem kot sem bla...na primer
vem da bi s tem prizadela vse okol sebe,če bi kr spakirala
ampak dejstvo je da so se drugi tudi mene začeli izogibat
moj brat ne prid na obisk zaradi njega..in mi je to tudi povedal
s pogovorom se pa pri njemu da bore malo dosežt ker ma vedno ene in iste fore...ja ti si pa popolna,ja ti me nimaš več rada...kar pripelje do tega da se moram js pred njim zagovarjat da to pa že ni res...
ma na pamet že vem vse najine pogovore

daddy -> RE: naveličana (22.8.2007 12:05:35)

IZVIRNO SPOROČILO: košhen

ma na pamet že vem vse najine pogovore

Razumljivo, zato bo verjetno treba spremenit tudi taktiko pogovora. Mogoče v smislu, ko ti reče "a ti si pa popolna" ( s čemer, domnevam, potem izzove prepir oz. preide v napad, kar ne reši ničesar ) ne reagiraš z zagovorom, ampak mirno rečeš ( poudarek je na mirno ) "ne, seveda nisem, niti tega ne iščem pri tebi". Vztrajaj na mirnem in resnem pogovoru. Lahko tudi obrneš ploščo: naj ti pove, kaj njega moti v vajinem odnosu. Pri tem ga ne prekinjaj, ampak mirno poslušaj. In potem to v miru predebatirata, vse, kar ti bo rekel. In si potem na vrsti ti. Zelo je pomembno, še enkrat poudarim, da se pri tem poslušata. Ne pričakuj sprememb in čudežev čez noč. 
  Res je hudič, če se eden od partnerjev ne želi potruditi. Ampak to lahko izvesta samo vidva, nihče drug.
  No, poskusi. Ne soočaj ga izključno z njegovimi ali tvojimi napakami, soočaj ga s tem, kam je vajin odnos zašel. Če za začetek sprevidi to, si na dobri poti.
  Še naprej ti želim veliko sreče pri reševanju vajinih težav.

baguSka -> RE: naveličana (22.8.2007 12:16:07)

Jaz pa mislim, da po toci zvoniti je prepozno. Oz bolje receno: kot si si postlala, tako bos spala. Ali se drugace: kot si ga navadila, takega ga imas. Mogoce se tole: po 6ih letih je ze mal tezko 'spremenit' cloveka oz mu povedat kaj te moti, ce te ni motilo nikoli do sedaj... oz mu to poves sele zdej, oz te je to zacelo motit sele sedaj. Torej je resnicno neki s tabo slo po zlu... Ti si tista, ki si se ga enostavno navelicala po 6ih letih takega zivljenja, ceprav ti je tak do zdej ugajal. Od njega bos pomoje zlo tezko dobila cesar si zelis zdej po tolkih letih, ce tega nisi od njega pricakovala do zdej. Razen seveda, ce se je tudi on navelical te vajine monotonosti in se zeli spremembe. Vendar sta tukaj potem resnicno potrebna oba. Ti sama ne bos nic nardila. In ni se ti potrebno pred njim zagovarjat, niti mu ni treba povedat, da si zelis z njim pogovarjat. Enostavno najdi primeren trenutek, ko bos nacela temo... Verjetno ga pa ze mal poznas, da ves, kdaj je njegov pravi trentutek!? Sicer pa se mi zdi, da je napad itak najboljsa obramba... In ce ti on rece, da ti tud nisi popolna, mu pac poves po resnici, da res nisi, ker popolnosti ni, da pa si z njim v sebi bolj popolna, le da njega potrebujes za to. Naj ti pomaga pri tem. Prosi ga. In pogovarjaj se z njim, kot da ga prosis za pomoc, samo NE napadaj ga. Tukaj bo ucinek vedno nasprotni... Obramba. In popolnoma se strinjam z dadijem. Magari mu daj enkrat ob priliki tudi njemu to za prebrat. Mogoce bo steknu, da ti res ni cist vseeno za vaju.

daddy -> RE: naveličana (22.8.2007 12:21:26)

IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

da pa si z njim v sebi bolj popolna,

Ej, tale stavek mi je v dobesednem pomenu full všeč ( ah, ti moški, sej vem ... ) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

piščanc -> RE: naveličana (22.8.2007 12:42:09)

spet je partner vsega kriv [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. če hočeš dogajanje ga naredi. sama si krojiš svoje življenje, zato ga živi.

če hočeš k bratu pojdi. če je on prvelik kreten, da ne sprejme tvojega moža, ga pa pošlji nekam. močno dvomim, da se je tvoj mož spremenil, tebi nekaj trka. pomembni ste  vi kot družina in ne brat in prijateljice, vsak ima svoj križ in ne morejo oni kritizirati tvojega moža, kako jim sploh dovoliš

če hočeš zabavo, pojdi ven s prijateljicami, to je treba vsaj enkrat na leto, brez partnerja. potem boš boljše volje. pojdi na izlet z otrokom, v Bohinj npr. naredi nekaj s čimer boš ponosna sama nase. pojdi na kolo in prevozi 30 km... akcija

Anonimen -> RE: naveličana (22.8.2007 20:09:49)

Seveda ni isto kot tista zaljubljenost od začetka,ko si ves nor pa zmešan.Sčasoma postane kot praviš rutina.Ampak pri tej rutini si moraš tudi sama včasih popestrit življenje,da ne postane tako kot bi bila brat in sestra.

alpeli -> RE: naveličana (23.8.2007 0:57:36)

IZVIRNO SPOROČILO: daddy

Ko se spustiš z nekom v resno zvezo, običajno traja recimo temu "stanje zaljubljenosti". Metuljčki v trebuhu, žareče oči, govorjenje o partnerju/partnerki z zanosom, hormoni divjajo po svoje itd itd .... stanje je precej "udobno", milo rečeno. Vse to namreč občutimo brez kakega posebnega truda, takorekoč samodejno. Ne vidimo različnosti dveh ljudi, ne dojemamo, da gre za dva individuuma, čutimo se "kot eno" s partnerjem/partnerko. Napake drugega nas ne motijo, pravzaprav jih sploh ne dojemamo kot napake.
   Tako stanje seveda mine. Ponavadi celo ne pri obeh istočasno, ampak pri enem nekoliko prej kot pri drugem. Tudi običajno ne mine čez noč, temveč postopoma. Mine pa v vsakem primeru, vedno. Takrat je tisto, kar občutimo kot "dolgčas, rutina" itd ... pravzaprav pogrešanje tistega, kar smo občutili v t.im. "stanju zaljubljenosti". Faza, ki sledi, je za vsak par nova preizkušnja. Iz nje lahko izidemo kot par, ki je preizkušnjo prestal, ali pa seveda tudi ne. Razlika od prejšnje faze je v tem, da je v tej treba za dober odnos vložiti nekaj truda. Ne pomaga, če ga vlaga le eden, oba partnerja ga morata. Avtorica teme izpostavlja ( na hitro sem prebral, se opravičujem ) partnerjevo pasivnost, sedenje pred televizorjem, ljubosumnost itd itd ..., niti z besedo pa ne omenja, kaj njenega partnerja moti na njej ( da je morda zato pasiven ). A skoraj zagotovo "rutino" in te stvari občuti tudi njen partner.
  Ključno v tej fazi je, koliko sta se v resnici pripravljena potruditi za vnaprej. Kot je napisala ena, reč mu naj se malo potrudi, če ne boš šla .... zelo dobro, a ne bo dovolj, če se ne bosta potrudila oba. Si torej za začetek odkrito priznala, da je njuna skupna pot trenutno v slepi ulici. Si odkrito ( brez očitkov torej ) povedati, kaj koga moti, pri čemer je zelo pomembno, da drug drugega v resnici POSLUŠATA. In da odnos v partnerstvu spremenita oba, ne le eden. Seveda, če si to res želita.

Bolj easy way je seveda it narazen. In pač počakati, da čas naredi svoje in spoznati drugega, pa bodo "metuljčki v trebuhu" in vse te stvari zopet tu. Vendar je treba vedeti, da bodo spet samo za določen čas. Kaj potem, ko spet pride tisto, kar se občuti kot "rutina"? Spet na začetek? Vprašanje, koliko je to smiselno.

Če si se, avtorica teme, prebila skozi tole klobaso, ti polagam na srce tole: pretehtaj celotno stvar, odloči se. Zagotovo lahko tudi metuljčki pridejo nazaj s tvojim sedanjim partnerjem. Potrebno je kar nekaj truda. A je vredno. Ko prestopita to fazo ( če jo bosta ), takrat lahko rečeta, da res ljubita. V fazi zaljubljenosti je namreč zelo enostavno ljubiti. V fazi "rutine" pa zelo težko. Dejstvo pa je, da se da.

Vso srečo.

Pod tole pa se kar dvakrat podpišem.Vsi ,ki smo že nekaj časa v vezi smo šli skozi to in ko to prebrodiš je lahko prav luštno.Nisi več tako zaljubljen,da vidiš kako kamenje cveti ampak se pojavi navezanost  inspoznanje da imaš partnerja rad,da ne moreš živet brez njega.Vendar se morata zato truditi oba.Jaz naprimer imam moža rada,neznam si predstavljat da bi živela s kom drugim in  kar je najvažnejše imam ga rada z vsemi njegovimi napakami.Verjami pa da sem tudi sama šla skozi tako obdobje kot ti in sem velikokrat pomislila da bi vse skupej pustila in šla.Upam,da se imata toliko rada da bosta situacijo kar najbolje rešila v zadovoljstvo vseh treh(tudi otroka)

Stran: [1]