Zmešana od oblekic (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

nesy -> Zmešana od oblekic (19.11.2004 23:40:40)

Pozdravljene!

Čisto sem že zmešana. Sem v 33. tednu, veselo pričakujem eno punčko, ki živahno brcka v mojem trebuhu.

Težavo imam, ko razmišljam, kako jo bom oblačila. Namreč - ne vem, kaj je najbolj praktično obleči, ko si notri, kjer je kurjeno. Kako veš, kaj je pižamica, kaj je "za čez dan", ali je to pač vseeno. Ali so bombažni pajaci, ki se zapenjajo s pritiskači spredaj, pižamice? A bodi je pa brez "nogic"?

In ko daš bejbija spat, je torej v tem bombažnem pajacu ali še v čem?

No, še eno "lovsko" imam. Likala sem tetra plenice in se ubadala z vprašanjem, kako jo zložiti?

Mogoče preveč kompliciram, ampak sem res že čisto zmešana.

Hvala vam za odgovor.

Lunca1 -> Zmešana od oblekic (20.11.2004 6:04:18)

Ojla!

Jaz sem tetra zlagala najprej po daljši stranici na pol, potem pa po kontra strani 2x na pol.

Kar se oblačenja tiče se bomo pa že izvežbale:)

LP lunca

Jančika_ -> Zmešana od oblekic (20.11.2004 7:59:56)

Pozdravljena!

Jaz se glede tetra plenic nisem nič sekirala in sem jih zložila, kakor je pač prišlo...

Bodi je brez nogic, uporablja se kot majčka ali spodnja majčka. Razlika med pižamicami in pajaci? Hm.... Pižamice so bolj tanke, recimo. No, vsaj jaz imam take. Fajn je, če se dajo s pritiskači odpreti med nogicami (to velja tudi za ostale zadeve, kot so pajaci in hlače), ker ti potem pri previjanju ni treba otroka slačit celega.

Sicer boš pa kmalu prišla not in boš prava šefica, boš videla:)!

kimi -> Zmešana od oblekic (20.11.2004 15:53:18)

jaz prav pižamo za:duda: kjer ma nogice vzunaj uporabljam od njegovega 2 meseca naprej prej sem pa en bombažen pajacek določila za pižamo :)- vspodaj pa body tega ma itak skoz gor razen ko ga kopaš ne;) za body probaj na začetku take ki se vežejo in ne vlečejo čez glavo, doma ga imam jaz v žabicah potem body in majčko imamo kar toplo :duda: boš morala dati namesto majčke kar puloverček

Dadi -> Zmešana od oblekic (21.11.2004 21:59:03)

To kar ti je rekla Jančika o slačenju je res. Probaj dobiti take pajcke in bodije ki se odpirajo spodaj, da ti ni treba otročka celega slačit. Jaz mojo dam v body z dolgimi rokavčki in čez oblečem tak pajacek-pižamco(bolj tanka), ki ima pritiskače spodaj. In jo dam spat, pa nimamo ne vem kako toplo. Samo fajn jo zadekam. Ko bo pa spala v večji posteljici jo bom dala pa še v žakelj, ker se lažje razbrca.
Nič komplicirat glede zlaganja(zloži kot ti gre v omaro):)- Sej boš kmalu razturala, samo prvih nekaj mescev, pa boš videla kako in kaj. :bravo:

Anja167 -> Zmešana od oblekic (22.11.2004 0:19:38)

Živjo!

Jaz imam pa najraje kar bodi (do enega 2. meseca imaš lahko tudi benkice, dve zloženi eno v drugi, dokler otrok preveč ne miga in ne lezejo ven), čez pa žabice - se mi najbolj obnesejo, najhitreje gre. Kar se tiče bodijev, sem kupila take, kot so benkice, pa se ne obnesejo, predolgo traja, da vse zapneš, naš se buni, boljši so tisti za čez glavo. Od začetka smo pa mi bili podnevi in ponoči v istem (dve majčki zgoraj in ene žabice pa nogavičke), zdaj pa počasi uvajamo pižamico, pod katero je še ena majčka/bodi. Glede imen oblačilc se pa nič sekirat, ker jaz še zdaj ne vem točno, kako se čemu reče (npr. kaj je pajacek, kaj je pa tisto kot pajacek, samo da nima rokavov). Se mi zdi, da si kar prav napisala, kaj je pižamica in kaj je bodi.

Tetra plenice pa mi zlagamo drugače kot Jančika (prepognemo po traku dvakrat, nato počez), ampak se mi zdi, da je to funkcioniralo zgolj za široko povijanje. Zdaj ko jih imamo samo še za podiranje kupčka in za pod rito pri previjanju, jih pa vedno potem nanovo zlagam, tako da je Jančikin sistem boljši. :bravo: LP.

Anja167 -> Zmešana od oblekic (22.11.2004 11:50:58)

Ah, sorry, sistem od Lunce1! :bravo:

Stran: [1]