Mešanje mojega in adaptiranega mleka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


Mesečnica -> Mešanje mojega in adaptiranega mleka (21.8.2007 8:51:30)

Kakšni problemi s to prehrano!

Na začetku sva se z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] lepo dojila, sicer z nastavkom, a je šlo in mali je lepo pridobival težo. Po cca. dveh mesecih pa se je vse spremenilo, kar naekrat se ni več hotel dojiti, na dojki je visel tudi po 1 uro in pol, pa ni skoraj nič pojedel, brez nastavka se sploh ni hotel dojiti (vedno je postal povsem paničen). Zato sem dojenje opustila, začela mleko črpati in ga hraniti po steklenički. Čeprav sem imela mleka dovolj, sem po nasvetu pediatrinje začela dodajati še en obrok adaptiranega mleka, saj je pridobival premalo teže. Adaptirano mleko je na takoj v redu sprejel in kakšen teden je bilo vse OK.

Potem je prišlo obdobje (nekaj dni, ko mali sploh ni hotel jesti in sva cele ure presedela ob steklenički, da je vsaj malo pojedel) - ni maral ne mojega ne adaptiranega mleka, dojenje je tudi odklanjal, med hranjenjem se je večino časa le igral s cucljem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Teža je povsem zastagnirala. V tem času je tudi meni začela proizvodnja mleka malce upadati [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

Zdaj je končno začel spet jesti in tudi teža je spet malo narasla. Ker količina mojega mleka niha (kakšen dan ga je veliko, kakšen dan pa bolj malo), mu dajem moje in adaptirano mleko, sem pa v zadnjih dneh opazila, da ima veliko raje adaptirano mleko, pri mojem se pa spet kar igra s cucljem, razen ponoči (včasih se zbudi in je lačen, včasih pa prespi celo noč), ko ga nekako poje brez problema, a ne v veliki količini, le kakšnih 100 ml. Včeraj zvečer se mi je npr. spet igral s cucljem, ko naj bi jedel moje mleko (sveže izčrpano), pa sem naredila preizkus: ponudila sem mu adaptirano mleko, pa se je v trenutku prenehal igrati s cucljem in mleko začel tako sesati, da ga je bilo prav veselje gledati. Zakaj to? Je adaptirano mleko res toliko boljšega okusa? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Meni namreč smrdi in se prav sprašujem, kako ga otroci sploh lahko jedo.

Ker bi res rada videla, da bi mali še naprej jedel tudi moje mleko (če ne drugega, zaradi imunskega sistema, saj je star šele slabe 3 mesece), se sprašujem, kaj naj storim? Na silo mu mleka ne morem zlivati v grlo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], lačnega ga pa tudi ne morem pustiti, če mojega mleka noče jesti, adaptiranega pa bi. Mu lahko pripravim obrok, v katerem zmešam svoje mleko in adaptirano mleko in ga tako malo prelisičim? Je mešanje mleka OK?

Aja, pa še to: Jaz nisem storila nič takega, kar bi spremenilo moje mleko - že od poroda naprej je moja prehrana enaka. Če je bilo torej moje mleko 2 meseca zanj čisto OK, mi ni jasno, zakaj zdaj kar naenkrat ni več okusno?




siskamiska -> RE: Mešanje mojega in adaptiranega mleka (21.8.2007 9:11:22)

Jaz mešam moje in adaptirano mleko in je često ok. prravijo da dveh adaptiranih ne smeš skupaj mešati.
Je pa res da adaptirano mleko blazno smrdi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image], ampak nekateri pravijo da je sldko - mogoče zato [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].
Želim ti da se ti stanje čim prej popravi.




Jančika_ -> RE: Mešanje mojega in adaptiranega mleka (21.8.2007 10:27:26)

IZVIRNO SPOROČILO: Mesečnica
Mu lahko pripravim obrok, v katerem zmešam svoje mleko in adaptirano mleko in ga tako malo prelisičim? Je mešanje mleka OK?

Lahko. Ko v porodnišnici še nisem imela dovolj mleka, sem po dojenju šla še na črpalko in kar sem tam načrpala, so potem zmešali z adaptiranim mlekom in dali malemu po brizgalki. Kasneje sem imela preveč mleka in sem ga črpala v izogib mastitisu - to sem dajala piti starejšemu sinu, samo da sem mu zmešala z alpskim mlekom.




Putka -> RE: Mešanje mojega in adaptiranega mleka (21.8.2007 10:36:25)

Ti imaš že lahko enako prehrano, ampak otrok raste in se njegove potrebe spreminjajo. Jaz bi na tvojem mestu vztrajala pri materinem mleku in črpanju. Če bi bil zares lačen, bi spil tvoje mleko. Adaptirano ima pa cukre dodane, zato je res slajše. Mogoče se bo pa nehal igrati, ko mu sčasoma ne bo več zanimivo in se bosta spet dojila.




kaya2007 -> RE: Mešanje mojega in adaptiranega mleka (21.8.2007 11:33:27)

Če bi bil zares lačen, bi spil tvoje mleko.


jaz ne bi bila prepričana v to, putka, očitno tvoj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ni zbirčen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] naša tudi po cel teden ne bo jedla, če se odloči, zdaj pa je samo še v spanju-veš kako je to naporno?




Stran: [1]