Sprejeta sem v izredni študij. Trenutno sem prijavljena na zavodu za zaposlovanje kot aktivna iskalka zaposlitve in dobivam DSP. Zanima me ali sem lahko še naprej prijavljena na zavodu, če bom izredna študentka in ali bom do DSP še upravičena? Če ne, kako je potem s štipendijo? Kaj pa otroški dodatek, ta ostane nespremenjen, a ne? Za odgovore se vam že v naprej najlepše zahvaljujem!
DSP ostane, ker si izredna študentka. Če bi bila redna, se pa ukine. Pozanimaj se na zavodu, če nudijo plačilo šolnine.. Vem, da včasih so plačali (prvi in drugi letnik sicer ne, naprej pa).
Če si mlajša od 26 in izredna študentka ti DSP ne pripada. Če si pa starejša ti pa. Delaš pa lahko preko študenta in zaprosiš za štipendijo(če si mlajša od 26).
Če si mlajša od 26 in izredna študentka ti DSP ne pripada. Če si pa starejša ti pa. Delaš pa lahko preko študenta in zaprosiš za štipendijo(če si mlajša od 26).
Točno tako.
Od avgusta 2006 ko je bil sprejet nov zakon, oseba mlajša od 26 let ne more biti prijavljena na zavodu za zaposlovanje in hkrati študirati (kakorkoli). Če nisi prijaljen na zavodu za zaposlovanje pa ne moreš dobiti DSP. Mene so obvestili namesto oktobra šele v januarju in so skoraj zahtevali nazaj vso DSP od avgusta ko je zakon začel veljati ampak sem jih vepovsod samo nazjala da kaj se grejo in da naj obveščajo da naj se izpišemo iz evidence brezposenih oseb ne pa da hočjo od nas revežev vlečt denar.
Fajn rihtaj. Jaz sem pol kr hitr dobla delo preko ŠS-[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] otroške mam kr dobre.