z Leo sva doma (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Moyca_ -> z Leo sva doma (19.11.2004 17:56:10)

zdravo vsem in hvala za čestitke,
danes sva pupico prispele domov. Kot je napisala MojcaH smo dobili našo pupo v ponedeljek. Je šlo kar hitro. ob 5.00 me je zbudil Gabriel, sva iskala dudo in sem se sklanjala nad njegovo posteljo- takrat mi je odtekla voda. Ob 6 sem bila v porodnišnici. Naša babica je bila ob 6.30 tam. Doma sem imela popadke na minuto, potem dve, štriri- čisto se jim je zmešalo- tam pa so se umirili in sem dobila umetne zraven.
Ob 8.20 je na svet prijokala naša mala Lea. (2720g, 49 cm).Dobrih 14 dni prej- vendar baje zadnji čas- posteljica je bila čisto uničena, popkovina enkrat ovita okrog vratu- torej bratec je rešil svojo sestrico!!!!!9nebesa9nebesa9nebesa
Nedvomno je nekdo:angel::angel::angel: pazil na našo pupo.
Imeli smo malo problemov s hranjenjem, ker Lea samo spi, spi, spi in je je treba zbujat in silit da kaj poje. Malo še je bila rumena (kar v sobi je dobila 3krat po 3 ure ta malo lučko (ki se da pod majčko)). Tako da imava v torek kontrolo v porodnišnico. Danes je končno začela dobivat na teži, ker je prej padala ves čas. Sedaj ima 2560g.
Je tako drobna da je niti ne upam prav primit.Ogromna razlika proti Gabrielu, ki je imel 1kg več.
Sedaj pa imam same skrbi, ker res ne vem kako bom zmogla dva otročeka (gabriel se še danes zabava pri teti s sestrično in bratrancem). Ko bom dojila bo Gabriel divjal po hiši???:hudicek::hudicek:
V glavnem skrbi me če bom zmogla, skrbi me za Leo če bo vredu. Me je na ultrazvoku gleve zdravnica čisto prestrašila, češ da je glavica sedaj vredu, vendar bomo videli če je res vredu komaj čez 1 mesec na ponovnem ultrazvoku, ker to ni možno sedaj vedet. Pa sem jo vprašala kaj bi lahko bilo sploh narobe. Pa pravi, če mislim da se je otročku slučajno vredu godilu, glede na to da je tako mali in da posteljica ni zastonj odpovedala,... Prestrašla me je do konca,..
Glede na to da so kolki vredu, bi jo jaz široko povijala samo ponoči prve tri mesece. Kaj mislite?

Sem se razpisala- se beremo,
lp, Mojca

Anonimen -> z Leo sva doma (19.11.2004 18:00:36)

Moyca, č e s t i t k e!!!:bravo:9nebesa:rozica:

lan -> z Leo sva doma (19.11.2004 18:06:07)

No lepo,da sta doma.Vem pa kako je,če imaš doma drobceno štručko.Lan je bil 46 cm velik in 2540 g težak,ko sva prišla domov.Je pa res,da je on že v porodnišnici začel pridobivati na kilaži in da ni čisto nič zgubil.
Z Leičiko bo vse vredu!Jaz vama želim veliko lepih trenutkov!:sloncek:

Moyca_ -> z Leo sva doma (19.11.2004 18:17:57)

UPS, sem se zmotila (Gabriel je bil velik 49 cm). Lea je velika 47cm.:duda:

ZARA -> z Leo sva doma (19.11.2004 18:51:55)

Cestitke k novemu zivljenju...tebi in vsem ki se s tabo veselijo... :sloncek::sloncek::sloncek:

mammika -> z Leo sva doma (19.11.2004 19:03:12)

Čestitke :rozica::rozica::rozica: Sej bo vse v redu boš vidla,Lea bo jedla in bo vse ok :modri: se bo pa še mogu mal navadit na dojenčico.....:sloncek:

Pilar -> z Leo sva doma (19.11.2004 19:35:50)

:bravo: Iskrene čestitke in veliko lepega z novo članico :sloncek:

lorelei -> z Leo sva doma (19.11.2004 21:58:19)

Č:rozica:E:rozica:S:rozica:T:rozica:I:rozica:T:rozica:K:rozica:E!!!

Nikar ne skrbi, kako bo, vse se bo uredilo samo od sebe. Samo nekaj časa rabite, da se navadite drug na drugega. Tudi Gabrijel bo hitro pozabil, kako je bilo, ko je bil še sam in videla boš, da bo imel rad sestrico... To pa je tako lepo opazovati - namreč, kako se pletejo bratske vezi med dvema otrokoma.:metulj::sloncek:

Sicer pa poizkušaj v začetku uporabiti vse možne pomoči - sestre, sosede, mamo, taščo, moža... Kar izkoristi jih, še prehitro boš sama za vse. In takrat boš presenečena, česa vse smo zmožne ženske in kako hitro se prilagodimo novi situaciji in poiščemo nove načine, da nam uspe vse, kar si zadamo. Le nekaj časa si vzemi zase in za pikico, pa bo! Pa ne bit preveč zahtevna do sebe .

Vse dobro vam želim. Lp, Lo:rozica:relei

Anonimen -> z Leo sva doma (19.11.2004 23:47:57)

Moyca, katera zdravnica pa te je tako zelo prestrašila s svojo diagnozo? A mogoče dr. Golobova? Ta je namreč tudi pri meni komplicirala... NA VELIKO! :hudicek: :hudicek: :hudicek: Bi jo kar za šijenk zgrabla!

india -> z Leo sva doma (20.11.2004 11:05:32)

Ojla!
DOBORDOŠLI MAMICA IN PUPICA LEA:bravo::roza::rozica::bravo::roza::rozica:!!!!
Ne se sekirat, Mojca zaradi dohtarjev. Moj Mark je rojen 3 dni pred rokom, velik in močen, pa me niso hoteli pustit 5. dan domov, ker je bil še dan pred tem malo rumen. Če je bila dr. Golobova tista,ki te je prestrašila, ne se pustit!. Sicer pa, saj sama vidiš, če je otorček zadovoljen, to pa da toliko spi, pa ni noben problem, ker je še tako majhna in vso pravico ima biti izmučena od vsega napora. Ti se lepo pusti razvajat, pa malo pupo pocartaj!
Lepo se imejta, pa pa, Miška:miska::miska::miska:

kimi -> z Leo sva doma (20.11.2004 15:23:21)

no moyca še enkrat čestitke:bravo::bravo::bravo:

Urša -> z Leo sva doma (20.11.2004 20:44:52)

Sej bo slo, bos vidla... Lepo se crkljajte pa cimvec pocivaj, da si naberes energije za potem, ko boste sami. :rozica::rozica::rozica:

Stran: [1]