torba nivea (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?

Sporočilo

prymorka -> torba nivea (20.8.2007 14:06:13)

mene zanima če je v torbi od nivee za začetek vse kar potrebujemo?
kaj sploh pride notr?
kaj morm imet doma od mazil... ko pridem iz porodnišnice?
a ti to povejo v MŠ? da ne pišete zdaj ve tukaj, kr grem 03.09. v materinsko... ;)

Anonimen -> RE: torba nivea (20.8.2007 14:07:21)

IZVIRNO SPOROČILO: prymorka

mene zanima če je v torbi od nivee za začetek vse kar potrebujemo?
kaj sploh pride notr?
kaj morm imet doma od mazil... ko pridem iz porodnišnice?
a ti to povejo v MŠ? da ne pišete zdaj ve tukaj, kr grem 03.09. v materinsko... ;)

meni iz torbe nivea razen podlage za previjanje ni prišlo v poštev nič (vsaj v začetku ne)

Anonimen -> RE: torba nivea (20.8.2007 17:11:20)

IZVIRNO SPOROČILO: prymorka

a ti to povejo v MŠ?

Nam v MŠ o tem niso nič govorili. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pa sem si rekla, da bom počakala, da rodim, da pride patronažna, da mi bo ona vse povedala. Ampak tudi to ni šlo. Sem kar lepo vse nakupila. Kaj rabim za štart pa so mi svetovale mamice tu na RR.

prymorka -> RE: torba nivea (21.8.2007 8:10:56)

a res? a imaš mogoče seznam??
da ne bi kupovala preveč ali kaj premalo,... tko uno osnovno za začetek me zanima kaj rabim

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.8.2007 10:17:38)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> RE: torba nivea (21.8.2007 11:03:37)

Saj ti je že NalinRR odgovorila.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Jaz sem namesto lanolina za bradavice kupila Avent-ovo kremico.
Hladilno mazilo, 70% alkohol, fiziološko raztopino in mandljevo olje iz lekarne.
Od kozmetike Bubchen pa: kopel, olje za po kopeli, kremico za ritko in obraz.
Aja, pa otroški puder.

Mogoče sem malce pretitavala, ampak nisem se mogla upreti. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

skuštrana -> RE: torba nivea (21.8.2007 11:18:47)

Jaz lanolina nisem imela, ga nisem niti potrebovala. Za tamalo pa sem imela trdo milo, fiziološko raztopino, mandljevo olje, ribodermin kremo ter praško pasto. Aja, pa kremo za rito iz lekarne. Te stvari uporabljam še danes, dodala sem še šampon za lase in konec. Aja, pa kreme za rito ne uporabljamo več, ker nimamo več plenic [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Jaz sem večino teh šamponov, krem in reklamnih vzorcev vrgla stran ali pa porabila zase. Se mi zdi, da je otroška koža prenežna za vso to kemijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Nivea torba pa meni osebno sploh ni praktična, no, jaz imam star model, morda je ta novi boljši...

Tianna, kolikor jaz vem, se uporaba otroškega pudra ne priporoča ravno. Meni sta tako rekli patronažna in pediatrinja. Saj sta mi razložili zakaj, ampak se točno ne spomnim...

Anonimen -> RE: torba nivea (21.8.2007 11:34:00)

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Tianna, kolikor jaz vem, se uporaba otroškega pudra ne priporoča ravno. Meni sta tako rekli patronažna in pediatrinja. Saj sta mi razložili zakaj, ampak se točno ne spomnim...

Kaj pa uporabljaš namesto njega??
No, kupila sem ga, pa kar bo bo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.8.2007 11:50:20)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

skuštrana -> RE: torba nivea (21.8.2007 20:43:11)

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Kaj pa uporabljaš namesto njega??
No, kupila sem ga, pa kar bo bo.

Če je imela rdečo rit sem dala gor praško pasto in je bilo ok. Drugače pa samo kremo za rito - iz lekarne. Aja, no, če ga pa že uporabljate pa nikoli skupaj s kremo ali oljem, ker se bodo naredile grudice in to ni fajn za kožo. Torej na rito samo puder in nič drugega.

marita -> RE: torba nivea (23.8.2007 12:00:25)

torba od nivee mi je kasneje prišla zelo prav,za novorojenčka je pa ne rabiš. Meni je zelo prav prišla na sprehodu, sam tiste kremce sem kuj porabla, pol sem pa torbo po svoje napolnila. Vedno sem imela s sabo 3 tetra plenice, 4 pamperske, robčke za rito brisat, kremo za rito, kasneje kaj za preoblečt, slinček, frutek, če sva jedli na terenu, dude, ropotuljice...svašta no.

Marita

prymorka -> RE: torba nivea (24.8.2007 8:41:47)

ja ja, to vem, da je torba zelo praktična za uporabo kasneje, ker večino mamic vidim s temi nahrbtniki ;))
je kar zelo zaželjena pri mamicah, vsaj tko zgleda... kolko so pa stvari not uporabne, ste mi pa ve povedale ;))

sasa79 -> RE: torba nivea (24.8.2007 12:16:49)

KER BOM TUDI JAZ ŠLA KMALU KUPITI TE STVARI, ME ZANIMA KAJ STA TO PAŠKA PASTA IN RIBODERMIN? ZANIMA ME TUDI KAJ NAJ KUPIM ZA KRČE ZA

sasa79 -> RE: torba nivea (24.8.2007 12:19:25)

DOJENČKA.

lea23 -> RE: torba nivea (25.8.2007 12:57:34)

jaz sem dobila dva nahrbtnika od nivee po telegramu. zdaj nevem če so še na voljo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
no in moram rečt da mi ful ful ful prav pride. enega sem prodala naprej.
sicer sem pa zraven vozičke kupila torbo od quinnya za pripet na ročaj vozička. no tisto torbo imam vedno na ročaju, v njen hranim stekleničko, rezervno dudo, tetra plenico, robčke, mojo denarnico in mobitel. če grem na krajši sprehod uporabljam samo to torbo.
za na daljše sprehode, in kakšne nakupovalne centre, in obiske, pa vedno vzamem sabo še nahrbtnik od nivee in v njem obvezno še en kompletek za preoblečt, pa kakšne dve ali tri pleničke, pa previjalna podloga, pa nujno tudi kakšna dodatna igračka.
pa ko je otroček malo večji ( kakšne pol leta ) moraš imet sabo tudi kakšno kašico za malico...

uglavnm jst imam pač v tisti torbi za na ročaj tiste nujne reči, pa svoje stvari ( mobitel, deodorant, denarnica, lip gloss) da mi je takoj pri roki, nahrbtnik pa pač poleg torbe vzamem sabo ko grem za dalj časa ( beri 2 uri in več ) 

lea23 -> RE: torba nivea (25.8.2007 13:07:34)

jst če je nebi dobila za darilo, bi jo pač sama kupila.
ampak ne v baby centru kjer je bivših 8.500sit, ampak v toysrusu kjer je 20€!
nevem mogoče bi tudi počakala da bi se dojenček že rodil, ker večina te itak vpraša kaj naj prinese za darilo.. jst sem naprimer vsem rekla da naj mi prinesejo darilni bon in bomo potem sami videli kaj sploh še potrebujemo.. plenice pa itak še nisem vedela katere bomo uporabljali.. no in potem sem dobila kar nekaj bonov od baby centra in ariela ki jih še zdj nisem porabila ker ubistvu vse kar potrebujemo imamo doma..
uglavnem jst bi na tvojem mestu pač vsem bodočim obiskom ( pač dobrim prijateljem in sorodnikom ), ko te vprašajo, vljudno rekla da ker vse kar potrebujemo že imamo, in ne vemo kaj sploh še potrebujemo, pač darilni bon.. in si potem za darilni bon kupiš ta nahrbtnik.
če imaš namen it v toysrusa se pa ful splača tam kupit! kot sem že napisala stanejo 20€!
jst grem v toysrusa s prijateljico vsake dva meseca ( ubistvu samo učke past ), pa že pol leta gledam te niveine nahrbtnike že ves čas znižane! 

Stran: [1]