Še ena T -> Mamice po 35. letu.. (20.8.2007 12:40:27)
|
Pozdravljene! Že več kot dve leti me ni bilo na temle forumu, pa če pomislim nazaj, mi je bilo tukaj najbolj luštno. Tako bi tudi zdaj rada izmenjala kakšno mnenje in dobila kakšno spodbudo. Imam skoraj dve leti staro hčerkico, stara sem 36 let. Bolj ko razmišljam o še enem otroku, bolj me zamisel privlači. Sicer bi se mi vse obrnilo na glavo (nenehne skrbi, če bo vse v redu, problemi v službi, potrebujemo večje stanovanje, nimamo nikogar, ki bi kaj pomagal..), ampak vseeno. Na enem drugem forumu sem z veseljem začela brati temo, ki naj bi obravnavala prednosti in slabosti materinstva pred 20. letom in po 35. letu... No, pa so na moje veliko presenečenje pisale samo mamice stare 20 let, ki so vse zatrjevale, da se za nič na svetu ne bi odločale za otroke po 30. Tako zdaj premišljujem, če vseeno nisem malo pozna, čeprav se psihično in fizično počutim kar v formi. Pa še - čeprav se sliši hecno - z drugim otročkom se mi niti ne mudi tako zelo, raje bi imela še eno leto razlike med obema, pa še nekaj stvari (finance, služba) moram prej urediti, ker res ne maram in niti nimam možnosti, da bi se glede tega na koga drugega zanašala kot nase. No, zdaj mi je pa že nerodno pisat in komplicirat o tem, ko vem, da so prepreke in težave pri marsikateri veliko, veliko hujše. Tudi zanosiš ne najbrž v mojih letih kar takoj. No, v prvo je ratalo po 5 mesecih, čeprav sem imela zaradi bolezni v družini eno najbolj stresnih obdobij v življenju, pa sem zdaj kar optimistična glede zanositve. Huje je bilo, ko so po porodu sumili, da ima hčerka poleg šuma na srčku še DS, pa so testi na srečo pokazali, da je vse v redu. Kakšne so posebnosti nosečnosti v mojih letih? Upam, da me bo G. obravnavala kaj bolj natančno kot prvič[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Kje lahko dobim še kakšne info, za katere preiskave naj se odločim poleg NS in ostalih UZ, seveda? Moja G. je rahlo redkobesedna in ignorantska. Mogoče jo bom kar zamenjala. Vse prevečkrat berem, kako tudi veliko mlajše mamice rojevajo otročke z raznimi okvarami, ki so včasih tudi usodne. Potem se pa naseli strah vame. Kako ve razmišljate v zvezi s tem? Pa lep pozdrav in lepo nosečnost in zdrave otročičke, vam želim.
|
|
|
|