maruškaŠ -> RE: Ko je otrok pri enem od staršev? (21.8.2007 7:21:16)
|
ni res, skrbik je samo eden od staršev, kar pomeni da skrbnik daje navodila,... jaz bi se pozanimala na csd Razen če ni skupno skrbništvo. V zakonu res piše, da skrbnik/ca določa vse kar se tiče otrokovih dnevnih 'zadev', o večjih pa naj bi se starša pogovarjala skupaj (v praksi pa je ponavadi ravno obratno). Jaz sem izključna sinova skrbnica, pa ne kompliciram zaradi malenkosti (tudi če poje preveč sladkarij, saj jih samo vsak drugi vikend - pa itak se bo naveličal). Me pa jezi, da moram na vsakem koraku opozarjati na sinovo varnost, včasih že skoraj groziti, ker nič drugega ne zaleže. Imeti dolge pogovore o tem kaj je poštenost, morala, ipd...., da v avtu se pripenjamo zaradi varnosti in ne zato, da nas policija ne dobi (če nas pa ne dobijo je pa kao vse OK)?! Pa, da je normalno da otroci hodijo spat prej kot starši in da to ni stvar debate ali celo otrokove izbire. S takšnimi mislimi in idejami ponavadi pride nazaj. Imaš pa pravico odločati o tem kaj naj otrok je in kako naj ravnajo z njim.
|
|
|
|