Jessy -> RE: Pizza testo (20.8.2007 13:41:20)
|
IZVIRNO SPOROČILO: biba12 jaz vedno delam tkole.. 40 dg moke pol kvasa (cca. 20 g) sol olje mlačna voda Kvas in vodo zmešam in postopoma dodajam moki v katero sem dala sol.. (nič ne čakam, da bo kvas vzhajal). Vse to pregnetem in dodam mal olja. Pol pa dam vse v posodo, čakam ene 15 min da vzhaja in to je to.. JE pa to dovolj testa za ta velik pekač (ta k gre čez celo pečico). Prej mi nikol ni ratal testo, odkar pa tkole delam, pa čist vedno, pa še ful dobr je.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Delam enako, le da delam vse "od oka". Da je moke zadosti vem, ko se mi nič več ne prijemlje za pult. Ko dam testo vzhajat, ga premažem z nekaj kapljicami olivnega olja in dam v posodo. Včasih jo pokrijem s pokrovom, včasih pa le z bombažno servieto. Ko se dvigne, ga s teptanjem raztegnem na poljubno velikost.
|
|
|
|