Pizza testo (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


saraja -> Pizza testo (20.8.2007 8:25:54)

RAbim en fajn recept za testo, velik pekač, pa tanko!
Hvala




Anonimen -> RE: Pizza testo (20.8.2007 8:36:07)

jaz vedno delam tkole..

40 dg moke
pol kvasa (cca. 20 g)
sol
olje
mlačna voda

Kvas in vodo zmešam in postopoma dodajam moki v katero sem dala sol.. (nič ne čakam, da bo kvas vzhajal). Vse to pregnetem in dodam mal olja. Pol pa dam vse v posodo, čakam ene 15 min da vzhaja in to je to..

JE pa to dovolj testa za ta velik pekač (ta k gre čez celo pečico).

Prej mi nikol ni ratal testo, odkar pa tkole delam, pa čist vedno, pa še ful dobr je.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




žigolino -> RE: Pizza testo (20.8.2007 8:42:20)

Jaz dam za tanko testo velik pekač  45 dag moke,2 čajni žlički soli,malo več kot pol kocke kvasa,žličko sladkorja,malo mleka olja.Ko jo razvaljam pa skoz do roba namažem z kečapom,ker je pol rob mehek in lepe barve.Če se ti pa zdi predebelo pa daš mal testa stran.




žigolino -> RE: Pizza testo (20.8.2007 8:43:51)

Biba si me malo prehitela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].men je tud tale recept tabolji.




srki -> RE: Pizza testo (20.8.2007 8:47:19)

Podobno kot Biba, samo da namesto vode dam mleko, katerega malo segrejem, not dam kvas, da malo vzhaja. Ostalo isto.




saraja -> RE: Pizza testo (20.8.2007 9:05:16)

Kako pa pustite vzhajati?




Anonimen -> RE: Pizza testo (20.8.2007 9:08:17)

IZVIRNO SPOROČILO: srki

Podobno kot Biba, samo da namesto vode dam mleko, katerega malo segrejem, not dam kvas, da malo vzhaja. Ostalo isto.


Tud jaz sem včasih tkole delala.. Pa je bilo vedno mleko pol prevroče, pol sem pa čakala... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] Zdej dam pa kar mlačno vodo, pa not nadrobim kvas. Zmešam, tok da se raztopi, pol pa takoj dam v moko.. Nič ne čakam al bo vzhajal al ne.. Pa je še vedno ratalo..




Anonimen -> RE: Pizza testo (20.8.2007 9:09:04)

IZVIRNO SPOROČILO: saraja

Kako pa pustite vzhajati?


K ga fajn pregnetem, ga dam v pomokano posodo, pokrijem s servetom in čakam.. Sam na prepih ga ne dat..




bamby -> RE: Pizza testo (20.8.2007 9:18:27)

V okroglo plastično posodo dam vzhajat, pa pokrijem s hermetičnim pokrovom. Ko ga dvigne, malo poteftam testo, če se je že precej dvignil, drugače pa še enkrat pokrijem in iztisnem zrak ven. Ponavadi dam v pečico vzhajat, ki jo ogrejem na 40°.




Natas@ -> RE: Pizza testo (20.8.2007 10:38:06)

Kupim testo v Evro spinu. Je že tanko razvaljano na peki papirju. Pride ga za en cel pekač, stane pa 1,25€. Pizza zelo okusna, pečeno pa je v 10 minutaah.




KIKI**** -> RE: Pizza testo (20.8.2007 11:02:05)

Jaz elam za pizzo testo takole:

40 dag moke
sol
olje
radenska
40 g kvasa
voda
mleko

Moko dam v skledo, notri sol, potem kvas stopim v toplem mleku in ga vmešam v moko, takoj dodam še olje in radensko ter vodo po potrebi.
Potem postavim za pol ure v hladilnik da kipne-vzhaja. In ne boste verjele še vedno je vzhajalo v hladilniku, pa parvijo da ora biti na toplem-ni res, meni vzhaja.

recept dobila od pizzopeka ki je pizze pekev v italiji.
Drgač pa vprašajte marogico al ktera ma že picerijo tle na RR?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Jessy -> RE: Pizza testo (20.8.2007 13:41:20)

IZVIRNO SPOROČILO: biba12

jaz vedno delam tkole..

40 dg moke
pol kvasa (cca. 20 g)
sol
olje
mlačna voda

Kvas in vodo zmešam in postopoma dodajam moki v katero sem dala sol.. (nič ne čakam, da bo kvas vzhajal). Vse to pregnetem in dodam mal olja. Pol pa dam vse v posodo, čakam ene 15 min da vzhaja in to je to..

JE pa to dovolj testa za ta velik pekač (ta k gre čez celo pečico).

Prej mi nikol ni ratal testo, odkar pa tkole delam, pa čist vedno, pa še ful dobr je.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]



Delam enako, le da delam vse "od oka". Da je moke zadosti vem, ko se mi nič več ne prijemlje za pult. Ko dam testo vzhajat, ga premažem z nekaj kapljicami olivnega olja in dam v posodo. Včasih jo pokrijem s pokrovom, včasih pa le z bombažno servieto. Ko se dvigne, ga s teptanjem raztegnem na poljubno velikost.




Stran: [1]