Anonimen -> RE: sladice - med (20.8.2007 9:59:26)
|
MEDENA PITA testo: 0,5kg moke (tip 850) 3dag kvasa 2 žlici medu 7-8 žlic mleka 15dag cukra 1žlička sode bikarbone 2 jajci krema: 8dcl mleka 4žlice pšeničnega zdroba 4 žlice kakav v prahu 25dag masla 10dag sladkorja v prahu ćokoladana glazura: 30dag čokolade za kuhanje 2dcl sladke smetane priprava: med sladkor, maslo previte, dodadte melko in s tem prelijte moko, ki ste jo zmešali s sodo bikarbono. nato vmešajte jajca in oblikujte testo. razdelite ga na 5 enakih delov terjih n atanko razvaljajte, tako, da dobite 5 listov. pecite vsakeg aposebej na obrnjeni strani pekače 10 min na 150 stopinj krema: v 8dcl mleka skuhajte pšenični zdrob do primerne gostote. Maslo, sladkor in kakv, penasto zmešajte in zmes primešajte v ohlajen zdrob vsak list pečenega in ohlajenega testa namažite s kremo, zložite eno na drugo, pustite stati nekaj ur, nato prelijte s čokoladno glazuro. čokoladna glazura. na vodni pari stopi čokolado. sladko smetano zavrite in dodajte stopljeni čokoladi. odstavi in mešaj dokler ne postane gladko najboljša, če jo naredite dan pred serviranjem Evo meni je tole zelo dobro, samo velik packanja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] MEDENJAKI 1/2 l moke 1 žlička cimeta 1žlička sode bikarbone 3 jajca 2 žlici meda 25 dag sladkorja v prahu SLADKI VENČEK 250 g mletih orehov 100g sladkorja (po okusu) 2 žlici meda 1 jajce žlička cimeta listnato testo iz vseh sestavin narediš maso, ki mora biti čvrsta. naredi klobaso (2cm premera), daj jo za nekaj časa v hladilnik testo razvaljaj (12x40cm), daj klobaso na tetso in zamotaj in nato naredi venček. pusti počivat 30 min, namaži z jajčkom, peči 15-20 min na 220
|
|
|
|