VesnaLana -> Gastroezofagalni refluks (19.8.2007 16:42:29)
|
Pozdravljeni, najprej naj vas vse lepo pozdravim, na tem forumu sem nova in zelo me veseli, da tak forum obstaja. Moja Lana je stara 2 meseca, večkrat sem opažala, da se ji hrana dviguje in da hoče nekaj spraviti iz grla ven. Verjetno je kaka virozica sem si rekla. Nekega večera pa se je dobesedno začela daviti, želodčna vsebina se ji je tako dvigovala, da revica sproti ni mogla požirati. Lahko si mislite kakšen strah sem doživela in jo takoj peljala v pediatrično kliniko. Tam so jo 3 dni opazovali in ugotovili refluks. Refluksa se ne da pozdraviti so mi rekli, lahko samo počakate da mišica zapiralka dobi na moči, seveda treba je imeti dvignjeno vzglavje, po vsakem hranjenju je podiranje kupčka obvezno, zamenjali smo tudi mleko za antirefluksno in nato po hranjenju še pol ure stoječi položaj. Ko bo začela z gosto hrano bo baje bolje. Jaz vse to počnem, pa se ji še vedno dviguje. Prosim vas pomagajte mi s kakšno izkušnjo, od kar ima refluks živim v večnem strahu, da se bo zadušila, stalno jo opazujem, poslušam in gledam kaj se ji bo zgodilo, postajam tečna ne samo sebi, pač pa tudi okolici. Ne upam si ostati sama z otrokom, ker mislim da se ji bo kaj zgodilo. Zanima me kako ste ostale, ki ste preživljale ali preživljate refluks reagirale in kako naj se pomirim, saj do 6. meseca starosti je še kar precej časa. LP, Vesna
|
|
|
|