laboratorij - a je treba biti tešč (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

*BellaLuna* -> laboratorij - a je treba biti tešč (18.8.2007 19:03:06)

V ponedeljek moram prvič dati kri in vodo v laboratoriju, pa ne vem, ali je treba biti tešč ali ne? Predvidevam da ja, ker me je poslala, naj grem v laboratorij zjutraj.

CUKRČEK -> RE: laboratorij - a je treba biti tešč (18.8.2007 19:05:40)

jaz nisem bila nikoli tešča....pa je bilo vedno OK

Anonimen -> RE: laboratorij - a je treba biti tešč (18.8.2007 19:06:07)

Ko sem jaz prvič dala kri+vodo nisem bila tešča, mi pa ni nihče rekel, da bi morala biti, ne ginekolog ne una teta v laboratoriju, tako da... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
In še zdaj vsakič, ko dam kri+vodo nisem tešča.

benika -> RE: laboratorij - a je treba biti tešč (18.8.2007 19:08:16)

Po moje ne, ker nekatere nosečnice v laboratorij hodijo tudi pozno dopoldne. Jaz grem ponavadi dat kri in vodo pred zajtrkom.

Pa še en majčken nasvet; ko boš oddala vodo, si vzemi domov lonček za urin. Naslednjič ko boš špet šla v laboratorij, prinesi napolnjen kozarček že s sabo. Tako boš hitreje končala, pa še prvi jutranji urin je menda najboljši. Vsaj tako je meni svetoval G.

Srečno

Pia77 -> RE: laboratorij - a je treba biti tešč (18.8.2007 19:10:31)

Odvisno, kaj ti namerava G kontrolirat. Za krvni sladkor (ali pa npr. holesterol) je dobro bit tešč, za hemogram, krvno skupino, serologijo za Toxoplazmo pa ne.
Če ti ni tega nihče prej naročil, ne potrebuješ biti tešča.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.8.2007 19:28:42)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Nasy -> RE: laboratorij - a je treba biti tešč (18.8.2007 19:33:13)

Jaz sem se pred tremi tedni s tem ubadala, potem sem pa vseeno šla tešča na en dan, ko mi ni bilo tako slabo

Anonimen -> RE: laboratorij - a je treba biti tešč (18.8.2007 19:49:25)

IZVIRNO SPOROČILO: zivepo

jaz dam vedno popoldne vodo in kri pa itak da nisem tešča.

Jaz tudi dam vedno popoldne. Ufa, pa kdo bi zdržal tešč do popoldneva? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

Ana Luna -> RE: laboratorij - a je treba biti tešč (18.8.2007 19:54:37)

Jaz sem šla v laboratorij popoldne, nisem bila tešča. Sem pa mela v urinu številne bakterije in potem zagnala malo paniko. Čeprav se da tut to vse poštimat. Sestra mi je dala nasvet za naslednjič - veliko piti piti in še enkrat piti. Pa najbolj čist je sredinski curek, torej ne takoj na začetku lulanja in ne na koncu.
Dobro opravi.

kawasakica -> RE: laboratorij - a je treba biti tešč (18.8.2007 20:04:55)

mene pa so v Mariboru vedno spraševali, če sem tešča. In vedno mi je ginekologinja rekla, da naj bom

Pia77 -> RE: laboratorij - a je treba biti tešč (18.8.2007 20:42:58)

Od mene bi zahtevali nadčloveško, če bi morala za vsak laboratorij bit tešča... Na prazen želodec mi je vedno na smrt slabo, G pa imam 60 min vožnje od doma...

sandra85 -> RE: laboratorij - a je treba biti tešč (18.8.2007 23:48:15)

meni so rekli, da moram nekaj pojest najmanj 2 uri prej...

Anonimen -> RE: laboratorij - a je treba biti tešč (18.8.2007 23:54:18)

Ne, razen ko daš kri za test glukoze.

Stran: [1]