aezzy -> RE: vročina,ali bojo zobki? (19.8.2007 11:40:32)
|
meni so tudi potrdili, da ce grejo zobki ven ni vrocine. potem bi imeli vsi skozi vrocino, ker je to kot rastenje las, mi je razlozila pediatrinja.ka ce bo narasla vrocina tudi nad 39 je pa lahko zacetek 6.bolezni, ce bojo seveda sledile pikice. glede zbijanja vrocine pa tole: sama sem se strogo drzala tega in cakala da bo vrocina narasla na 38,5 da bi dala svecko. in ko je bila 38,6 sem jo dala, cez 10 minut pa je dobila vrocinski krc in smo sli v bolnico. jaz MORAM po navodilu zdravnika zaceti zbijati pri 38. zato ker vricuna lahko naraste zelooo hitro. ko smo prisli z resilcem na urgenco (cca 10 mi n) ji je namerila 39,6. ko sva bili v bolnici ji je z 38,4 zrasla na 40!!!!! v manj kot 1 uri. hocem povedati, da se s tem ne hecat, posebej pri dojencku. kaj vas pa stane ce vidite da je malce vrocicen , ga recimo samo po obrazku zmocit s hladno krpo ali mu pomolit rokice pod hladno vodo???? pa to ne pomeni da mu zbijate vrocino, le malce ga ohladite. brez skrbi, ne boste mu skodovale, skodovala mu bo hitro narasla vrocina. drzite se pa tega: (to itak pise povsod, hocem samo povedat da je 100% res) ce ima vrocino in hladne dlani in stopala vrocina narasca in za bozjo voljo, ukrepajte prej, ne cakat da termometer pokaze 39; ni mu treba dat svecke samo malce ga namocite. ce pa ima tople, vroce dlani in stopala ne bo vec narasla. no, to je moja izkusnja. upam da bo vse ok.
|
|
|
|