kačkan -> vmešavanje v kuhanje kosila (18.8.2007 11:49:59)
|
ojla, ker ste tukaj v glavnem ženske, vas sprašujem glede vmešavanja (sicer minimalnega) v kuhanje. V naši mali družinici sem jaz (oče) glavni kuhar, verjetno zaradi tega, ker to delam z veseljem, imam malo smisla, jedi so potem pretežno po mojem okusu, pa še rad sem pohvaljen. Ampak pri kuhanju se pa dogaja sledeče: npr danes sem kuhal riž (poleg še brodet) ki se kuha 45 minut. Ko je zavrel, sem ogenj zmanjšal, tako da je vrelo. Ker se to dela samo, sem šel v dnevno. Minuto za mano pride moja draga (je tik pred porodom drugega otroka, zato ji je tokrat oproščeno) in se uleže na kavč. Čez pet minut grem pogledat stanje kosila, in ugotovim, da riž ne vre, ogenj je nosečnica namreč dala na minimum. Pa niti ne bila taka kriza, vendar smo tempirani za kosilo na 11.15, ker gre hčerka ob 12h že na popoldansko spanje. Tako pa sem zamudil teh pet minut. Sprašujem vas, ali se pri vas tudi dogaja kaj takega, če se zakaj - kakšen smisel ima to "nadzorovanje"?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|