Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Pravno vprašanje - ali kdo ve? 17.8.2007 21:31:40
|
|
|
|
Sibil_
|
Jaz za sigurno vem, da nad premoženjem otrok bdi CSD in pred vsako prodajo otrokovega premoženja-beri večje premoženje-zemlja, dediščine, skladi itd.-moraš pridobit njihovo dovoljenje za prodajo.Ko zaprosiš za dovoljenje pa moraš navesti tudi razlog zakaj prodajaš in mora bit tehten. Jaz sem nameravala večjo vsoto denarja dat kao na otrokov račun-v kakšne sklade, delnice.In so mi tam zelo dobri znanci to odsvetovali, ker baje CSD ful komplicira pri prodajah, razen če pač dokažeš da nimaš niti za kruh in moraš prodat.In še potem ti omejujejo. Za davke pa ne vem-načeloma verjetno se plača, ker ni otrok prvi dedni red al kako se že reče. LP, Sibil RR
|
|
RE: Pravno vprašanje - ali kdo ve? 17.8.2007 22:08:47
|
|
|
|
mala maja
|
točno tko kot piše Sibil. polno komplikacij s CSD. sicer oni določijo kdo je skrbnik za take primere(za prodajo pa to) ampak prodaš težko, ker jih težko prepričaš, da rabiš denar. Do otrokove 18 leta gre vse preko CSD. Prednost občine je pa edino v tem, da če bi hotli prodat morate prvo ponudit občini, če pa tvoja mama napiše oporoko ali pa je ne dedujejo zemljo dediči in občina nima kaj praskati zarven. Aja davek(ozitroma sodno takso)pa moraš plačati ti seveda, če deduje otrok ali pa ti.
|
|
|
|
RE: Pravno vprašanje - ali kdo ve? 18.8.2007 15:45:00
|
|
|
|
PIAF
|
Mislim, da moje mame to ne bo prepričalo....
|
|
|
|
RE: Pravno vprašanje - ali kdo ve? 18.8.2007 16:57:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja dedovanje je odvisno od dednega razreda in sicer je predpisan davek naslednji: 1. dedni razred (potomci in zakonec pokojnika, zeti, snahe, pastorki, izven zakonski partnerji) - davka ne plača dedič ali obdarjenec. 2. dedni razred (starši, bratje, sestre in njihovi potomci) - od 5 do 14% 3. dedni razred (dedki in babice) - od 8 do 17% 4. Za vse druge zavezance od 11 do 30%, odvisno od višine davčne osnov mogoče ti bo še tole prišlo prav http://www.pravniki.info/viewtopic.php?t=7990
< Sporočilo je popravil MIŠEK13 -- 18.8.2007 17:06:22 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?