zguljena tema...tašča (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> zguljena tema...tašča (17.8.2007 19:57:29)

Pozdravljene...
veliko je blo napisano čez naše tašče ta tedn in ne morem mimo, da ne bi tud jst potožila, ker jo ravno sedaj spet poslušam kako se spet dela veliko in pomembno...Sej nikjer nikoli ne jamram, ampak se počasi v človeku nabira ves bes!
Trenutno z možem prenavljava zgornji del stanovanja, ki naj bi bil najin domek, ampak me vse bolj mineva, ker imam občutek da to ne bo mogel biti najin pravi dom pod stalnim vplivom in pritiskom za vsako malenkost. Za vsako stvar, ki jo delava se mora vtikovat in spraševat, jst pa nočem bit neprijazna in vse lepo pojasnjujem, potem pa vse zblebeta naprej kako je ONA  (hvali se okrog kako ona vse to dela) to naredila. Po drugi strani ni slaba oseba in vem ne more si pomagat, ampak še tako pridem težko pod to streho in nočem se kregat, vem pa da ne bova tako nikoli samostojna...trenutno je to najina edina rešitev, čeprav si jst takega življenja ne predstavljam...veliko je stvari za pisat, samo vas ne bi obremenjevala, saj kot sem že napisala imate tudi ve (nekatere) še hujše probleme...ampak morala sem se nekomu zaupat (ker mož pravi, saj je le njegova mama-in ja res je)...želim si samo, da bi z možem bila nekoč družinica brez tega "šnjofanja"...
Se vam opravičujem ker ste brale moje neumnosti, ker vem, da imate mnoge večje probleme, jst pa le zaradi svoje nežnosti ne morem izraziti svojih čustev...

Marina_ -> RE: zguljena tema...tašča (17.8.2007 20:03:48)

Samo na kratko.
Če boš že sedaj dovolila in ji dajala vse prav,premisli kako pa bo to čez par let.Bo vedno imela prav?ne! verjemi ,da ti bo enkrat prekipelo,zato je bolje ,če že sedaj razčistita določene stvari!Postavi se že sedaj zase ,ker ,ko bo enkrat videla ,da si lahko vse dovoli,bo prepozno.Saj si pa vidva urejata stanovanje(njene ideje le poslušaj-naredita pa po svoje!)
Pa srečno!

P.s -jaz tega nisem naredila in imam sedaj pravo štalo

Taula -> RE: zguljena tema...tašča (17.8.2007 20:23:47)

Na kratko..še sedaj se postavi zase, ker bo vedno huje. Posebej še ko bodo prisotni otroci. Meje se morajo postaviti na začetku,potem jih težje postaviš.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sisi80 -> RE: zguljena tema...tašča (17.8.2007 20:26:14)

Še pred otroci postavi jasno mejo, do kod sme. Bolje prva kot zadnja zamera. In vztrajaj.

BLAŽIKA -> RE: zguljena tema...tašča (17.8.2007 22:53:49)

Na kratko..še sedaj se postavi zase, ker bo vedno huje. Posebej še ko bodo prisotni otroci. Meje se morajo postaviti na začetku,potem jih težje postaviš.

točno tako, to razčistite še pred otroci.

Dejča -> RE: zguljena tema...tašča (18.8.2007 9:47:10)

Draga anonimna, verjamem, da vsi ne znajo/-mo vedno vse povedati direkt, vendar se ti bo to obrestovalo, če boš že zdaj razčistila par stvari. Če ne moreš biti ti popolnoma odkrita, naj jo "zabremza" tvoj partner s prijaznimi besedami, da ji ni treba vsega vedeti, kaj se pri vas dogaja in da naj vama pusti dihati.
Pri nas se tašča ni nikoli toliko vtikovala, kadar pa se nama je vseeno zdelo, da je preveč, sva jo ustavila pravi čas. Sreča je skapirala brez problema. Ko pridejo otroci, je lahko že prepozno, kajti takrat boš še dosti bolj občutljiva - verjemi, govorim iz lastnih izkušenj!!!

regrat -> RE: zguljena tema...tašča (18.8.2007 10:59:48)

nagradno vprašanje. obstaja kje na tem planetu tašča, ki ni pametna za celo galaksijo in ima hkrati hči in družino, ki itak ve vse, ti pa seveda nič? je kje takšna? jo lahko zamenjam? zastonj jo dam...

Anonimen -> RE: zguljena tema...tašča (18.8.2007 17:09:45)

Zakaj pa ne gresta na svoje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

sisi80 -> RE: zguljena tema...tašča (18.8.2007 18:21:48)

Vsak pač nima možnosti iti na svoje, po mojem. Oprosti, če sem se vtaknila v temo. Tudi pri nama bi bila kriza, hvala bogu, da se je potem vse ok izteklo in sva lahko šla za sebe, sicer pa bi verjetno tudi morala biti pri njih, če bi hotela biti skupaj.

Res ni luštno, da mlada družina nima možnosti iti po svoji poti.

daddy -> RE: zguljena tema...tašča (18.8.2007 18:48:24)

IZVIRNO SPOROČILO: sisi80

Res ni luštno, da mlada družina nima možnosti iti po svoji poti.

Sori, vsak ima možnost. Seveda je bolj udobno, če imaš kje že "postlano", ampak če nimaš, si pač ustvariš. Ne v hiši staršev, ampak čisto za sebe. Ne pravim, da je enostavno, ampak se da, vedno se da, če je volja.

sisi80 -> RE: zguljena tema...tašča (18.8.2007 19:16:00)

Vsak ima možnost, če je vsaj en vir dohodka. Če ga ni, te možnosti ni. Midva sva hotela zaprositi za neprofitno stanovanje, ne bi ga dobila. Planirala sva družino, bila sva .....ne vem kolika na seznamu, druge možnosti ni bilo, kot biti pri starših.

Kot sem rekla, potem se je vse dobro izteklo.

Ni vedno možnost, vztrajam.

daddy -> RE: zguljena tema...tašča (18.8.2007 19:41:17)

Ti vztrajaj, pri čemer te je volja. Možnost je, če jo ni takoj, se pa dela na tem. Če ni vira dohodka, kot izpostavljaš kot argument, se pa dela najprej na tem, da se dobi vir dohodka.
   Sej  ne trdim, da je enostavno. Se pa da, pa četudi ne kar od danes na jutri.

Taula -> RE: zguljena tema...tašča (18.8.2007 20:21:59)

Se pa da, pa četudi ne kar od danes na jutri.

Da se. Samo ta vmesni čas moraš nekje živeti. In ta vmesni čas lahko traja tudi 10 let in več.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Anonimen -> RE: zguljena tema...tašča (18.8.2007 21:10:23)

Nisem pričakovala, da se boste toliko odzvali in sem prav presenečena tko da bi se vam rada zahvalila za odgovore. Ker se je pojavilo vmesno vprašanje zakaj ne greva na svoje se čutim nekako dodati (in se strinjati tudi z izjavo da se vse da če se le hoče), da trenutno nimava te možnosti in se gibava v tistem omenjenem "vmesnem obdobju", ki lahko traja... imava pa namen iti na svoje absolutno (tako mi je bilo obljubljeno in tudi delava na temu, samo imam vedno bolj občutek odkrivanja "maminega sinkota", ki se zna utaboriti doma in ne poslušati mojih želja). Skratka vse skupaj zadušljiva situacija, ki ne dopušča normalnega življenja.in tudi tako željenih otročkov..Skratka vidim, da sem iz začetnega taščinega problema prešla že na drugo področje ampak to je že druga zgodba...

Anonimen -> RE: zguljena tema...tašča (18.8.2007 21:47:22)

Pri nama se je tudi kaj vtaknila,ko sva kaj delala zraven.Ja zakaj pa nebi to tako in tako...Pa sem rekla samo najse briga zase vsak ma svoj okus mi2 bova delala kot bo nama pasalo ona pa naj dela kakor ona hoče.In nikoli več,ko sva kaj delala in še danes če kaj delava ne vtakne nosu zraven.Niti vpraša ne kaj delava,ker ve,da bo mela dolgi nos.

Anonimen -> RE: zguljena tema...tašča (18.8.2007 21:49:22)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

Anonimen -> RE: zguljena tema...tašča (18.8.2007 21:51:37)

Ja res,če se enkrat pa dvakrat pustiš že mislijo,da lahko z tabo pometajo.Reci ji,da je to vajin prostor in bota delala kot bosta vidva hotela ona pa naj dela kakor hoče v svoji kuhinji.Zaradi mene,če ma tv narobe obrnjen ji nebi nič rekla.Ji že tako paše.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

pika30 -> RE: zguljena tema...tašča (18.8.2007 22:05:32)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
imava pa namen iti na svoje absolutno (tako mi je bilo obljubljeno in tudi delava na temu, samo imam vedno bolj občutek odkrivanja "maminega sinkota", ki se zna utaboriti doma in ne poslušati mojih želja).

Zato pa pejta čimprej na svoje!

Anonimen -> RE: zguljena tema...tašča (19.8.2007 9:14:31)

Do tega naj se ne vtika "kako bo kaj obrnjeno" smo že dogovorjeni...če je najino je najino.
Hotela sem povedati, da se hvali na najin račun in potem ljudje mislijo da nama ona in tast vse dasta, kot da nisva midva NIČ zraven...in to me moti-LAŽI! V resnici pa MOJ ati  (ki sem mu neskončno hvaležna in ga imam preveč rada) vsak vikend vlaga svoj čas in trud v to stanovanje in se mi ne zdi prav, da ona počne to kar počne. Uf...sem huda!!!

Pajaca -> RE: zguljena tema...tašča (19.8.2007 9:15:18)

Preden sem se jaz preselila k mojemu, sva se zmenila določene stvari. Prvo je bilo to, da imava vse po svoje, da bova živela čisto ločeno od njih. Nobene kuharije, nobenega pranja, pomivanja, pospravljanja. Ločeno čisto popolnoma vse. Da bova uredila stvari tako kot si midva želiva, da ne bova trpela nobenega vtikovanja.

Na začetku je bilo sicer malo čudno. Čez vikend je ona skuhala in naju ob 13 poklicala na kosilo, midva pa sva ravno veselo kuhala. Bila je zamera, pa ji je le rekel, drugič naju povabi en dan prej. No ja potem naju je začela klicati ob 11 da ona že peče pečenko tudi za naju, pa sva spet le rekla, sori danes imava ribe, povabi naju en dan prej, da ne bova kupovala stvari. rezultat je ta, da naju ne vabi več. Isto je bilo z vsemi drugimi stvarmi.

Sedaj naju pustijo pri miru in se nihče ne vmešava v najino življenje. So videli da nima smisla, da jih nhče ne upošteva.

A bistvo je, da vidva držita skupaj, ker čim on popusti mamici je en jajc.

No ja je pa tudi tako, da moj ve, da bi bil cel hudič doma. Pa če bi se to še nadaljevalo, bi se jaz sam odselila, pa denar gor al pa dol, bi pač dajala za najemnino.

Anonimen -> RE: zguljena tema...tašča (19.8.2007 23:10:09)

Aha to pa je druga stvar,če govori,da ona dela.No ja tega moja nikoli ni rekla saj ni dala tolarja zraven.Je pa naredil vse moj ata pa se nikoli ni hvalil.Ko bo še enkrat to rekla pred kom in boš ti zraven slučajno reci samo:kdo to dela?mi2 ali ti?da čuješ kaj bo potem rekla.,Ma da se moja tako hvali,da je ona kaj delala pa primem jo za roko odvlečem tja kjer je to rekla in ima da prizna pred vsemi kaj je govorila in pove po resnici[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Stran: [1]