|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: moja mama!!!
17.8.2007 13:30:25   
aluš
Dokler se boš obremenjvala s tem kaj je njej všeč in kaj ne, boš imela probleme sama s sabo še ti. Iz vsega napisanega bi rekla, da tvoja mami res ni ne vem kako fajn (ampaka vsak ima napake), da bi se mogla ti po tleh metat. Jaz bi kontakte omejila na minimum. Pokličeš, da je žurka, in ji ob izpadih daš vedet da če pride prav, če ne pa tudi OK, žurka bo tako kot si si ti zamislila, ne on. Ker imaš ti zabavo. Ko jo bo imela pa ona, bo pa povabila njej ljube osebe. JAz bi ji to dala vedet. Potem pa kakor hoče. Mislim, da če jo boš postavila konkretno pred dejstvo, da se bo mogoče, pravim mogoče, začela malo drugače obnašat. Ker te izsiljuje, ker  ve, da ti ni vseeno. sicer pa jaz z njo ne bi prav na veliko kontaktirala. Naj te pa ona pokliče, zakaj moraš pa vedno ti njo. Pa če te bo klicala in težila, ji lepo na kratko ponovno povej, kako te zadeve ti vidiš in NE RAZGLABLJAJ Z NJO. Daj ji vedet, da nimaš namena delat tako kot bi ona rada. Jaz sem tudi imela s taščo ene take podobne težave in dokler je videla, da se sekiram, je delala težave. Ko sem jo dala na "easy", pač mi tako, ti pa kakor hočesš, se je stanje spremenilo, in to na boljše.

(odgovor članu purple)
Neposredna povezava do sporočila: 26
17.8.2007 13:37:59   
purple
IZVIRNO SPOROČILO: adelaide

IZVIRNO SPOROČILO: daddy

IZVIRNO SPOROČILO: adelaide

potem ni kja, ubogi mami od anonimne preostane le še psihijater.

Ja, veš kaj mi je padlo na pamet .... mogoče bo pa "shrink" dober ljubimec, pa evo dve muhi na en mah  user posted image ....

to bi bilo super, po mojem ne bi potrebovala nekeka psihološkega svetovanja..bi se že samo po sebi porihtalo user posted image . Čakam Purplin odgovor user posted image

Ja, sj sm ti mal višje odgovorila. Nisi ga nič posračkala, posodim ti ga ne, ker je res moj možek, tako da boš mogla verjet na besedo.user posted image

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
17.8.2007 14:04:21   
smigli
Toplo ti svetujem (to jaz trenutno prebiram), da prebereš knjigo STRUPENI STARŠI, Susan Forward.
Jaz imam tudi "super" mamo,  tako da je ne videvam več in mi je zdaj bolje.
Temu kar ona dela je se reče ČUSTVENO IZSILJEVANJE, tako je nesrečna in se boji bit sama in zapuščena, da te z vzbujanjem slabe vesti želi pridobit na svojo stran. Odvračanje od očeta je nedopustno, to je tvoja osebna odločitev s kom se boš družila, nima te pravice obremenjevat s tem. Njun partnerski odnos je njuna stvar, oz. po 26 letih njena, nažalost.

Srečno, pa ne se ji pustit.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 28
17.8.2007 14:09:03   
purple
Beli. Vem da je enostavno reči, samo iz mojih izkušenj ti povem, da res ji povej svoje in ne popuščaj ji. Tudi mene je prizadelo vsakič ko se me je moja mati "odpovedala". Ponavadi sem bila takrat noseča.  Podpora mojega moža mi je takrat zelo pomagala. Sedaj, ko ima kakšen izpad, se obrnem in grem. Sama me poišče in sama išče pot do mene.

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu beli)
Neposredna povezava do sporočila: 29
17.8.2007 14:15:13   
beli
Hvala. Knjigo STRUPENI STARŠI sem že prebrala pred nekaj leti in tudi mama je videla,da jo berem. Se je samo smejala. Ko me je vprašala kako naj da naslov risbicam, ko so otroci narisali starše in so imeli razstavo, sem rekla "ni vse zlato, kar se sveti". to je bilo malo hudobno, a ne?

(odgovor članu purple)
Neposredna povezava do sporočila: 30
17.8.2007 14:18:42   
Slončica
IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ

Na hladno jo daj in se nehaj truditi okoli nje, bo že prišla k pameti če bo hoteli. Ne vem zakaj bi ji bila ti dolžna dokazovat ljubezen?!

Tole je čist po moje.Če sta se ločila 26 let nazaj in neglede da si živela pri njej,ti ni teba prenašati teh bolanih scen.Na slavja se povabi vse ki ti kaj pomenijo,pa če je to oče,stric oma...ki je tvoja mama ne mara.Ne pusti se ji

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 31
17.8.2007 15:26:28   
Anonimen
Beli, tvoja mama me zelo spominja na mojega fotra, ki se smili samemu sebi do amena. Sicer me ne izsiljuje tako in ne manipulira z mano tako in na tak način kot tvoja mama, ima pa svoje fore. Ona očitno ni srečna, če ni nesrečna in če ne more tebe čustveno izsiljevat. Definitivno rabi pomoč, samo dvomim, da si bo priznala, da jo rabi.
Glede na to, v kakšen stres te to spravlja in koliko časa se že to vleče,bi jaz na tvojem mestu prekinila stike, če se ne bi spremenila. Delaj tako, kot tebi paše, če ji ne paše, je pa njen problem. Ne zapravljaj svojega življenja z obremenjevanjem z njo. Vem, da je lahko reči in težje narediti. Jaz sem morala kar za nekaj časa prekinit stike s fotrom, da je malo dojel. Zdaj se sicer spet vrača v stare tirnice, ker se je že preveč sprostil, ampak njegove izpade ignoriram, ne pustim več, da mi pride do živega, kdaj mu tudi povem svoje, čeprav pri tako starem dedcu ni nekega haska razen surle do tal, se pa jaz bolje počutim zato. Skratka, ga držim na distanci glede manipuliranja. In tudi ti bi morala to narediti. Lažje boš živela.

(odgovor članu Slončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
17.8.2007 15:30:47   
Hanna M.
po opisu je tvoja mama en velik otrok. Ja pa saj se svet ne vrti okoli nje. Škoda, da dela z otroki.
Če pri svojih letih še ni dojela, da ti živiš svoje življenje, (in se zato tudi odločaš po svoje),naj se sama ukvarja s sabo in svojimi problemi.
Jaz bi ji na tvojem mestu povedala, da jo imam rada, da si želim, da se videvate in da je ob zate pomembnih dogotkih ob tebi. Da pa ne dovoliš, da s stabo manipulira in namesto tebe odloča, saj imaš rada tudi očeta. Ne glede na to, če si živela z njo in ti je bila bolj na voljo.  
Če tega ne more sprejeti, ti bo bolje brez nje.

Bog, daj mi pogum, da spremenim stvari, ki jih lahko, daj mi moč, da sprejmem stvari, ki jih ne morem spremeniti in modrost, da ločim to dvoje.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 33
17.8.2007 15:41:52   
Anonimen
Si en čist tipičen primer, da si žrtev ločitve stašev.

Jasno ji povej, da imaš pravico do očeta od tvojega rojstva naprej.
Glede njenega obnašanja lahko rečem pa samo to, da je ena navadna koza. Brez zamere. Ker tako obnašanje še v vrtec ne spada.

(odgovor članu Hanna M.)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
17.8.2007 16:35:51   
VERONICA

Omenila si kako te je mama tepla in da si se je bala. Povej mi zdaj ko imaš lastnega otroka ali misliš da je to normalno, da se otrok boji lastne mame?

Upam da se zavedaš da te zdaj še vedno tepe, samo na drugi način. Čustveno izsiljevanje ljudje še težje prenašamo kot fizično nasilje.

Njena največja bolečina je v temu da se je ti več ne BOJIŠ. In se je NIKOLI NIKOLI več ne boš.

Taka je pač tvoja mama. Nimaš kaj. In nisi edina. Niso vse matere kot v pravljici. To je TVOJA bolečina. Ko boš to sprejela za dejstvo se boš bolje počutila.

Ko boste se obe sprejele take kot ste obem lažje in boste mogoče prišle do normalnih odnosov.

Samo varuj svojo malo deklico, ne dovoli da ji babica škoduje z manipulacijami.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
17.8.2007 16:42:37   
paris
Beli, po tvojih postih se mi zdi, si ena taka nežna duša, ki nikoli ne zna reči ne.
Lej, čisto po domače ti bom povedala. Dokler se boš sekirala za to kaj tvoja mama reče, kaj dela, kakšno mnenje ima o tebi, toliko časa te bo gazila! Ko se boš pa enkrat odločila, da ti si pa ja odrasla, odgovorna oseba, in, da si takega odnosa ne zaslužiš, sploh pa ne dovoliš- jah takrat bo pa vrag odnesel šalo!user posted image
Takrat boš zlati mamici povedala svoje. Povedala ji boš, da boš z njo popolnoma prekinila vse stike, če se ne skulira in jo magari ignorirala, če bo potrebno. Ko bo videla, da res ne šljiviš več - da bo po tvoje, ali pa sploh ne bo, ja no takrat se bo zamislila. In bo še kako rada prišla k tebi vsa prijazna in medena.
Verjemi, da vem kaj govorim imam izkušnje.
Kaj pa, če ne pride? Potem ji ni pomoči. Včasih moramo s kakšnim človekom, prekiniti vse stike, četudi so to naši starši, za svoje dobro in dobro svoje družine.

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
17.8.2007 22:12:49   
piščanc
če preberem tvoja dva posta od tašče in mame bi rekla, da postajaš vedno bolj podobna svoji mami. dej še enkrat vse preberi. kako natančna in težka je tvoja mama zaradi malenkosti in potem preberi še tvoj post, ko se pritožuješ nad taščo. tašči utrujaš tako kot tvoja mama utruja tebi.

zdaj se pa skuliraj in nehaj moriti zaradi malenkosti

p.s. post sem šla brat, ker imam tud jaz težko mamo oz. zmaja

iz malega zraste veliko

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 37
18.8.2007 10:32:24   
beli
ja, hvala piščanc, to bi tudi moj dragi znal rečt v navalu jeze. Razlika je v tem,da jaz nisem zamerljiva in spoštujem tudi želje drugih, ter jim prisluhnem. Tudi, ko pazim otroke od katerih prijateljic, naredim tako kot one naročijo in če otrok reče zakaj, rečem, zato , ker je mama tako rekla in je prav,da jo ubogaš. Pač smo si ljudje različni. Jaz bi se z mojo taščo rada pogovorila kaj glede moje hčere, ampak ona sploh ne želi nič poslušat in ko ji včasih vsi hočemo nekaj dopovedat, ona še kar svoje trdi. Nikoli ne prizna,da imaš kaj prav in ne sprejme nič drugačnega, novega. Na žalost je tak,da se mora vsak- če živiš v isti hiši malo prilagoditi. In čisto tak, če ona ne šmirgla mene, še jaz ne bom nje. Nje ne bom učila, ker nima smisla, tako al tako naredi svoje, jaz bom pa tamali vedno povedala,kar se mi zdi prav in kaj ne. Ji bom pa pustila prosto pot, ko odraste- naj gre na katerokoli šolo in kamorkoli v svet, jaz jo bom pri tem podpirala in naj gre v svet, da ne bi živela zraven naju, ker se ne bi želela vtikovati v njeno življenje, družino. To pa vedno pride, če živiš skupaj. Privoščim ji,da bi bila srečna, da žurira in še sama bom šla z njo na kak koncert, v kino, na bazen. Moja mama mi ni privoščila, da se imam lepo in nikoli nisva šli skupaj nekaj lepega počet. Ni mi dovolila,da grem v tisto srednjo šolo, ki sem si jo želela, ker ne bi mogla imeti nadzora nad mano. No,tega ne bom svoji hčerkici nikoli naredila. Vedno jo bom učila naj gre in uresniči svoje sanje. Ker ji res privoščim. Vem pa,da večino mamic moti, če one nekaj rečejo in tašča pred njimi kontra naredi. Verjetno pa že imam kaj maminih genov-nadarjenost za glasbo in ples že. Sprejmem kritike. Kljub vsem nasvetom, še zmeraj bom ubrala tisto pot,ki se mi bo zdela najbolj primerna. Trenutno, morda pa že naslednje leto čisto drugače.
lp

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 38
18.8.2007 19:21:48   
Anonimen
Moja dva sta tudi ločena pa še niti videt se ne moreta pa sta prišla oba k bratu na poroko.Jaz,ko imamo kaj povabim oba ampak potem vedno drugi vpraša npr..mama vpraša ali bo oče šel in če ne potem gre ona ali pa obratno.Nikoli pa ni bilo problemov da bi zdaj bila jezna,če gre oče kam slučajno.Npr..v trgatev gresta vsako drugo leto eden.Pa nobeden ni jezen zaradi tega.Lani je bila ona letos gre oče.

(odgovor članu beli)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
18.8.2007 20:23:44   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: beli

ja, hvala piščanc, to bi tudi moj dragi znal rečt v navalu jeze.

lej, jaz sem prebrala dva tvoja posta in sem prišla do tega zaključka. isto kar očitaš mami delaš tašči. saj razlaga me sploh ne zanima, ker ti sprašuješ za nasvet. niti ne poznam vseh okoliščin niti tebe. ampak spet pravim, mogoče bi morala moža kdaj tudi poslušati

iz malega zraste veliko

(odgovor članu beli)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......