Zajtrk brez jajc in mleka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

poliloni -> Zajtrk brez jajc in mleka (16.8.2007 16:13:42)

Pozdravček!

Sem  že čisto brez ideje kaj dati malemu (2 leti) za zajtrk[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] - ima laergijo na kravje mleko in jajca (soje pa mu želim dati čimmanj).

Kar veliko vas je tukaj, ki imate enako alergijo, pa me zanima kaj jim dajete zjutraj za jesti????

Hvala!

srki -> RE: Zajtrk brez jajc in mleka (16.8.2007 16:31:57)

Sicer nimam izkušenj s tem, kaj pa polenta?

*alja* -> RE: Zajtrk brez jajc in mleka (16.8.2007 16:36:18)

Kozarec naravnega soka + polnozrnata žemljica namazana z marmelado, nutelo,...

Hrenovka + kruh + kozarec naravnega soka

Anonimen -> RE: Zajtrk brez jajc in mleka (16.8.2007 16:43:01)

Pazite pri hrenovkah. Nekatere imajo sledi jajc. Mi kupujemo piščančje brez ovoja in zaenkra ni bilo problema.

Drugače pa imaš pri dietnih stvareh tudi pašteto z manj adetiti in zelo hvalijo Alnatura stvari (DM). Jaz zelo težko najdem kaj pametnega za hčerko, ker ne je ne marmelade, meda še nismo probali, na jajca alergična zato odpadejo omlete, palačinke, .... ne je čokolina,... V vrtcu imajo na srečo več idej. Najraje še pa je makarone, ki jih potem skombiniram z prelivi, seveda brez adetitov oz. minimalno.

Zadnje dni smo se prekršili z Milch Schnitte (vsebuje jajce) in ima že na koži pikice. Je križ s temi alergijami.

jakaracman -> RE: Zajtrk brez jajc in mleka (16.8.2007 18:12:00)

Kozarec naravnega soka + polnozrnata žemljica namazana z marmelado, nutelo,...

Svašta, nutela ima mleko, polnozrnata žemlljica prav tako!!!!
V trgovini dobiš nadomestek za jajca, tako lahko narediš palačinke.

Lahko je kašice, lahko marmelado, naša je tudi alnaturine paštete- ne vem kako je z jajcem , je poli lahko in pa sojine zadeve- puding jogurt, včasih pa samo pregomin in kakšen piškot, ali pa rulado, pa kakšen jab. štrudel ima rada.

marita -> RE: Zajtrk brez jajc in mleka (16.8.2007 18:52:52)

mi uporabljamo riževo mleko, pa je lahko je vse od polente, gresa, čokolina, corn fleksa...

Marita

binabona -> RE: Zajtrk brez jajc in mleka (16.8.2007 20:14:45)

ojla

kaj ni nutela z mlekom in hrenovke in paštete naj bi imele mlečne beljakovine[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

No vem, da paštete Tartex in Levček nimajo mleka in jajc. Če prenesete ribe lahko daš ribjo pašteto ali tunino od argete nima mleka in konzervansov. Lahko narediš tudi tunin namaz, čičerkin namaz...Nekaeri zelo dobro prenašajo poli salamo brez konzervansov.

Palačinke, cmoke, svaljke vse lahko narediš brez jajc in z riževim mlekom. Lahko spečeš kakšne mufinčke, rogljičke ali drugo pecivo...

Doma narediš evrokrem: kakav+riževo mleko+sladkor.

Na riževem mleku skuhaš gris, polento, puding, proseno kašo, daš kosmiče(ovsene, pirine, koruzne...) Narediš domače kremne kosmiče:
-3žlice riževe moke
-1skodelica(250ml.) vode
zmešaš in pustiš stati čez noč
Zjutraj maso zavri, dodaj 1 žlico javorjevega sirupa in ščepec cimeta. Mešaj z metlico na blagem ognju cca 10 min. oz do željene gostote mase. Na koncu dodaj 1-2 čajni žlički olja. Postrežeš toplega z sadjem.
Lahko uporabiš katerokoli moko.

Lahko narediš napitke s svežim sadjem in riževim mlekom.
pa še kaj bi se našlo.

poiu -> RE: Zajtrk brez jajc in mleka (16.8.2007 20:45:11)

doma speci kruh. pa marmeladka, med, al pa prekajena piščančja prsa.

poliloni -> RE: Zajtrk brez jajc in mleka (18.8.2007 10:13:19)

Hvala za ideje!

Nutela, hrenovke in razne salame ne pride v poštev zaradi mleka....
Morala pa ga bom navaditi na riževo mleko, ker sedaj pije le pregomin, riževega pa noče - lahko bi ga pa uporabila kot dodatek pri pripravi jedi!

Hvala!!!

Pi-kica 1 -> RE: Zajtrk brez jajc in mleka (18.8.2007 16:57:58)

Saj če noče riževega, ga ni treba siliti z njim. Lahko čisto vse komot delaš s Pregominom, ki je dosti bolj hranljiv. Riževo mleko je pač samo riž z vodo, nič drugega nima v sebi.

karin412 -> RE: Zajtrk brez jajc in mleka (18.8.2007 19:58:42)

Moja ni alergična, samo ji ne dajem toliko mleka: proso na vodi, riž, kosmiče+sadje (naribano jabolko, hruško, rozine, ...), polento. Gres pa ne vem, če je užiten na vodi. V kašo dam še žličko olja.

Stran: [1]