Kuhan Kruh (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

MalaPika07 -> Kuhan Kruh (16.8.2007 13:38:44)

Ali je katera že slišala za to? Ga pripravljate? Če ga, kako ga pripravljate?

Res me zanima, kako to izgleda.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

mojsoncek -> RE: Kuhan Kruh (16.8.2007 14:21:23)

Je to to, kar isces?

Recept za kuhan kruh Kuhan kruh je zanimiva tradicionalona jed s Krasa, rekli so ji tudi "gluhi štruklji" ali "sniden hlebec". Predstavljamo vam jo z željo, da bi vam popestrili Miklavževo soboto ali nedeljo. Predlagamo vam, da ob juhi ali mineštri, ki si jo boste sami izbrali, kot glavno jed postrežete kuhan kruh in belo meso, na primer telečjo rolado, puranje prsi, piščančje ali kunčje stegno ter jabolčne cvrtke. Za dva kuhana hlebčka potrebujemo pol kilograma bele moke, sol, kvas in vodo. Zamesimo testo, ga oblikujemo v dva hlebčka in ga damo vzhajat. Vzhaja naj, dokler ne doseže še enkrat večje velikosti. Od tega, kako testo vzhaja, je namreč odvisna rahlost kuhanega kruha. Če testo ne vzhaja dovolj, so hlebčki pretrdi, če vzhaja predolgo, pa se kruh med kuhanjem posede. Snidena hlebčka zavijemo v prtiček in damo kuhat v slan krop. Kuhamo 15 minut, nato ju obrnemo in kuhamo še 15 minut. Kuhan kruh vzamemo iz kropa, pustimo, da se malo ohladi, in ga nato vzamemo iz prtička. Narežemo ga na 1,5 do 2 centimetra široke rezine. Ponudimo ga še toplega, ne prevročega ne hladnega. Kuhan kruh lahko ponudimo z golažem, z mesom ali kot sladico. V tem primeru ga prelijemo z masovnikovimi tropinicami in posujemo s sladkorjem. Ker kuhan kruh nima skorjice, ga lahko ohlajenega uporabimo tudi za pripravo kanapejev.

Anonimen -> RE: Kuhan Kruh (16.8.2007 14:23:50)

http://www.sviscaki.net/index.php?option=com_content&task=view&id=67&Itemid=30

Jessy -> RE: Kuhan Kruh (16.8.2007 17:16:56)

Ja, to so gluhi štruklji. Moja mama jih kuha in so enkratni za h golažu. Njami!

bamby -> RE: Kuhan Kruh (19.8.2007 13:31:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Ja, to so gluhi štruklji. Moja mama jih kuha in so enkratni za h golažu. Njami!

Jaz sem jim enkrat dodala tudi drobnjak. Zelo okusno, vam rečem. Sploh za spremembo okusa. Pašejo pa tudi zraven zrezkov v omaki, najbolje čebulni (tako kot za golaž).

Stran: [1]