Anonimen -> Recept-za nosečko! (18.11.2004 20:42:29)
|
Ne vem, zakaj naj bi bilo to komplicirano, mogoče jaz delam kaj narobe, ampak meni je super: Repo, ki jo kupiš v trgovini (po navadi jo imajo zraven zelja in je naribana - da ne boš šla polje... he, he), daš v lonec in zaliješ z vodo. Recimo pol kile repe, vode pa po občutku (joj, kaj pa jaz vem koliko, toliko, da dobro prekrije repo, potem pa še kakšna dva centimetra čez). Kuhaj kakšne pol ure, potem dodaj na koščke narezan krompir, pa kakšno suho meso, ki ga tudi lahko narežeš na koščke (čeprav ga nekateri kuhajo v kosu, pa ga pozneje narežejo, da ohrani okus) in spet kihaj recimo 15 minut. Potem na olju prepraži eno veliko žlico moke in ko porumeni, jo dodaj repi. Potem dodaj še fižol iz konzerve. Aja, pa že v začetku lahko daš notri eno jušno kocko (Knorr so meni najboljše), pa lovorv list in malo popra ter kumine in muškatnega oreška. Ni pa nujno. Lahko daš samo lovor, tega pa le daj. To je to. Če se ti bo zdelo preredko, naredi še malo prežganja (to je tisto z oljem in prepraženo moko), če pa bo pregosto, pa dodaj še malo vode. Pa dober tek!
|
|
|
|