Avtosedež - 3 starostno obdobje (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroška oprema



Sporočilo


Lea -> Avtosedež - 3 starostno obdobje (16.8.2007 10:42:03)

Pozdravljeni,
mene pa malce zanima vaše mnenje oz. katere avtosedeže uporabljate za 3 starostno obdobje. Jaz sem preletela že par testov, mnenj na forumu in spletnih trgovin, pa se zaenkrat še ne morem odločit.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Za našo 3,5-letnico bi želela kupiti avtosedež, ki bi imel nastavljiv vzglavnik, pa tudi naklon - da se vsaj malo nagne, ko otrok zaspi.
Katere znamke oz. modele priporočate oz. uporabljate in jih glede na uporabo tudi priporočate?
Pa hvala za pomoč in LP [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image],
Lea




BLAŽIKA -> RE: Avtosedež - 3 starostno obdobje (16.8.2007 13:10:40)

Mi imamo maxi cosi xp in smo zelo zadovoljni z njim. Najboljše da se odpraviš v trgovino in jih malo v živo pogledaš, pa vašega otročka zraven vzami in se naj vsede v sedež, da vidiš, če mu je ok.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Ja mi smo tudi izbirali pol leta kaki sedež bomo kupili.




rainbow -> RE: Avtosedež - 3 starostno obdobje (16.8.2007 20:53:23)

Mi imamo enega od Romerja, super zadeva, se da malo nagnit, vzglavje raste  z otrokom, smo dali zdaj že mlajšo noter, ima glih 15 kg; starejša pa ima po sili razmer zdaj enega no name, ful poceni, pa imam malo slabo vest, ampak trenutno ni denarja, da bi kupili enakega, razen če kje kako akcijo najdem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]; ampak je ful velika, ne vem, eni imajo samo jahače, tak da ... sem pa absolutno za varnost.




mayci -> RE: Avtosedež - 3 starostno obdobje (16.8.2007 21:53:35)

Mi imamo Maxi cosi Rodi XR, ki se tudi rahlo nagne za počitek. Smo zelo zadovoljni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], čeprav ga še ne uporabljamo zelo dolgo.




dmavrel -> RE: Avtosedež - 3 starostno obdobje (22.8.2007 4:19:01)

Mi smo prej imeli concorda lift pro in smo bili zadovoljni z njim. Sedaj imamo pa od maxi cosi rodi XP in smo tudi zadovoljni z njim.
Prvo sva hotela kupiti novo prevleko za concorda, a je bila cena precej visoka, okoli 15.000sit - glede na to, da dobiš samo blago. Zato sva še raje malo počakala in šla malo pogledati naokoli.
Par dni kasneje smo dobili baby centrove novičke in tam je bil ta sedež od maxsi cosi okoli 100EUR. Tako, da sva raje dala malo več in kupila nov sedež.




mily -> RE: Avtosedež - 3 starostno obdobje (22.8.2007 11:40:53)

Dmavrel, me zanima, ko ste meli Concorda. Mi ga tudi imamo, pa se mi zdi tko nepraktičen. A se da vsaj malo poležit, al jst ne najdem? Naša še velikokrat zaspi in jo potem glavica začne naprej uhajat. No v bistvu se kr cela nagne naprej. Sem razmišlaja, da bi kr novega kupla, ker če gremo kam dlje, je potem skos čist zvita.

A Maxi Cosi pravite da se da nagnat malo nazaj.




dmavrel -> RE: Avtosedež - 3 starostno obdobje (22.8.2007 12:08:27)

Mily tudi naš se ni dal kaj nastavit! Mogoče se je prestavil naslon, če si ga dal bolj na konec sedeža. Ampak le za kakšne 3cm, se sploh ni opazilo. Glavo smo mogli pa mi našemu tudi skoz nazaj naštimovat. Se mi zdi, da so glede tega t´k vsi sedeži enaki. Ta, ki ga imamo sedaj se tudi ne da´ naslon nevem koliko nazaj. Smo dobili sicer nek nastavek zraven, ki naj bi bil za regulirat naslon. Samo se mi zdi, da nima nekega velikega naklona. Mojmu glava prav tako uhaja naprej.
Najboljše je iti v eno trgovino, ki imajo te sedeže in ga tam vredu pregledaš! Po moje že ni kakšne velike razlike kar se tiče naklona. Je pa drugače veliko boljši ta sedež od maxi cosija kot ta pa od concorda!




Stran: [1]