spomladanski zavitek (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


sonček33 -> spomladanski zavitek (16.8.2007 8:49:20)

Ga zna katera narediti?




mojsoncek -> RE: spomladanski zavitek (16.8.2007 10:37:19)

Sem malo nevedna in me zanima kaj pravzaprav to sploh je?! 




Felicity -> RE: spomladanski zavitek (16.8.2007 10:41:59)

JAz ga žal ne znam. Sem pa poiskala in našla tole, če ti pride kaj prav:
http://www.planet-lepote.com/forum/viewtopic.php?p=231591&sid=ce616b9a49854abf616620c8562c3d53

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=201

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=8523

http://www.enaplus.com/1plus/kuhinja/recept.asp?id_recept=33&id_vrsta=20&id_kuhinja=100




mojsoncek -> RE: spomladanski zavitek (16.8.2007 10:54:22)

no pa nisem vec tako nevedna... zna biti dobro...

tukaj je se en recept:

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=110






sonček33 -> RE: spomladanski zavitek (16.8.2007 12:07:40)

ojsonček - spomladanski zavitki je tsiat najmi stvarca, ki jo dobiš v kitajski kot predjed - v tstu zavita zelenjava in meso....njami res




sonček33 -> RE: spomladanski zavitek (16.8.2007 12:53:19)

felicity - thx super si mi postregla z linki




Anonimen -> RE: spomladanski zavitek (16.8.2007 13:09:25)

Jaz ga naredim kar malo po svoje, predvsem pa bolj po zimi, ko je na voljo kislo zelje. Je bolj jesenski zavitek.

Na maslu prepražim nekaj čebule (najmanj dve veliki), ki ju posolim in pražim, da malo uvene. Potem dodam na trakca razrezano slanino. Ali pa kar kakšno prekajeno svinjsko meso (vratovino, šunko.....ampak ne pizza variante). Potem dodam na trake razrezan korenček, po okusu posolim. Mogoče malo zalijem v vodo ali pa jušno osnovo.
Namesto listnatega testa pa uporabim kar vlečeno, ki ga prej premažem s staljenim maslom, pa ene trikrat okrog zavijem. Še boljše je vlečeno testo, ki ga narediš doma.
Zavijem v zvitke in nekaj časa pečem v pečici.....da se testo zlato rumeno zapeče.




Jessy -> RE: spomladanski zavitek (16.8.2007 19:47:42)

Naša prijateljica Fiorelino, ki ima v Trstu kitajsko restavracijo in je tudi sama kitajka, je povedala, da se na olju prepraži malce čebule, nato pa nekaj mletega svinjskega mesa,malo naribanega korenja, dodajo nekaj sojine omake ter kislo zelje, soliti običajno ni potrebno, saj je slana že sojina omaka, uporabijo pa svetlo. Malo podušijo in potem to maso zavijejo v to njihovo riževo testo, ki ga na veliko prodajajo tudi v naših trgovinah. Testo se malce namoči z vodo, da se zmehča, nato pa zaviješ. Za konec oni tako oblikovan zavitek pomočijo v neko njihovo testo, za katerega pa nisem prosila recepta.




Stran: [1]