Kaj pa danes (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


saraja -> Kaj pa danes (16.8.2007 8:24:51)

kuhate? Ideje!!!




Nasy -> RE: Kaj pa danes (16.8.2007 8:31:27)

nimam pojma še[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]sem sama, morda bom kar na hitro mal zelenjavce na žar vrgla ali pa si grah naredila z omako




Jessy -> RE: Kaj pa danes (16.8.2007 8:34:14)

Jaz bom vzela neko stvar iz skrinje, ki je že kuhana (ne bo časa za kuhanje), pa ne vem še, če ne bom kar čufte vzela.




mojsoncek -> RE: Kaj pa danes (16.8.2007 8:34:23)

Jaz bom spekla kotlete (sta mi ravno dva ostala, tamali pa tako v vrtcu papca), zraven pa kaksno malo bolj konkretno mesano solato.




Nasy -> RE: Kaj pa danes (16.8.2007 8:45:00)

že vidim, da dans tega foruma ne smem brat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Dream -> RE: Kaj pa danes (16.8.2007 9:37:46)

Js mam danes ričet.




Anonimen -> RE: Kaj pa danes (16.8.2007 9:40:16)

Sataraš verjetno.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Kaj pa danes (16.8.2007 9:40:56)

Zelenjavno juho.

Kaj pa bi člvoek naredil z malancani? kar tako v ponvi al kaj?




Anonimen -> RE: Kaj pa danes (16.8.2007 9:42:54)

Ocvrte bučke ali sir
Za 5 oseb potrebujemo: 5 srednje debelih bučk ali 10 debelejših rezin sira, sol, 3 žlice polnozrnate moke, 3 jajca, 1 žlico oljčnega olja, 10 žlic drobtin, pol dl oljčnega olja za cvrenje.
Bučke najprej operemo, nato jih razrežemo na manjše, malo debelejše rezine. Posolimo. V globoko skledo posebej presejemo moko, v drugo globoko skledo ubijemo jajca, jih z vilicami malo razžvrkljamo in jim dodamo žlico oljčnega olja. V tretjo skledo presejemo drobtine.
Posoljene bučke ali rezine sira najprej pomočimo v jajcih, nato jih povaljamo v moki in počasi zložimo nazaj v jajca in damo v hladilnik. V drobtinah jih povaljamo, tik preden jih damo v toplo olje, da jih ocvremo. Cvremo počasi, na blagi temperaturi. Okrasimo z drobnjakom, svežimi začimbami in zelenjavo. Zraven ponudimo pražen krompir ali krompirjevo solato, zabeljeno s kislo smetano.
Krompirjeva solata s kislo smetano
Za 5 oseb potrebujemo: 1 kg bolj drobnega krompirja, sol, 2 žlici oljčnega olja in 3 žlice kisle smetane, 3 žlice dobrega jabolčnega kisa, 1 drobno čebulo, sveže zmlet poper in 1 zajemalko tople juhe ali tople vode.
Krompir dobro operemo, zložimo v lonec in nalijemo toplo vodo. Malo solimo in kuhamo od 20 do 30 minut. Če ga kuhamo v soparniku, se ne razkuha in ga kuhamo približno 40 minut. Kuhanega odcedimo in počakamo, da se malo ohladi. Nato ga olupimo, narežemo na rezine, solimo, popopramo, okisamo, dodamo olje, smetano in toplo vodo.






Anonimen -> RE: Kaj pa danes (16.8.2007 9:44:24)

IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Zelenjavno juho.

Kaj pa bi člvoek naredil z malancani? kar tako v ponvi al kaj?


Ocvrte melancane
Za 5 oseb potrebujemo: 3 melancane, sol, 2 jajci, 3 žlice koruzne in 3 žlice črne moke, 5 žlic oljčnega olja.
Melancane naj bodo čimbolj sveže. Če so mlade, jih ne lupimo. Narežemo jih na rezine, malo posolimo in obtežimo. Čez približno pol ure jih stisnemo, povaljamo najprej v jajcu, nato pa v mešanici koruzne in polbele moke. Cvremo jih deset minut v ne prevročem oljčnem olju.




sonček33 -> RE: Kaj pa danes (16.8.2007 9:44:31)

rižota - zelenjavna, itak ne vem, kam bi z bučkami, paradižnikom, papriko...




mojsoncek -> RE: Kaj pa danes (16.8.2007 9:45:51)

IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Kaj pa bi člvoek naredil z malancani? kar tako v ponvi al kaj?


narezi na 0,5 do 1 cm tanke rezine, na vsako rezino kapnes kapljico olivnega olja in potreses s kaksnimi zacimbami (npr. provansalska mesanica) in potem samo v eni teflonski ponvi popeces. Lahko pa das na rezine malo paradiznikove mezge oz. pomija, zacimbe, na rezine narezano mocarelo in popeces v teflonki.




Nasy -> RE: Kaj pa danes (16.8.2007 9:51:06)

melancani, njami, te pa lahko prav povsod ponucaš..najbolj enostavno je pa, da jih na žaru popečeš ali pa kr na kaki žar ponvi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] narežeš jih na rezine, osoliš in počakaš, da se polulajo, kakšne pol urce. Potem pa lepo popečeš, njami[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Mi smo jih doma pohali navadno ali pa smo jih nadevali s sirom in pohali. Lahko se naredi z njimi lazanja, lahko narediš namaz,...




Anonimen -> RE: Kaj pa danes (16.8.2007 9:52:33)

Lahko pa das na rezine malo paradiznikove mezge oz. pomija, zacimbe, na rezine narezano mocarelo in popeces v teflonki.


Tole se mi zdi v redu.




bamby -> RE: Kaj pa danes (16.8.2007 10:00:53)

Jaz sem vzela kar začinjeno vratovino iz skrinje, pa mal krompirja in rdečo peso za solato.




Balonchy -> RE: Kaj pa danes (16.8.2007 12:44:40)

Mineštra - brokoli, polnjen paradižnik (riž, parmezan), piščanec z mediteranskimi začimbami, zelena solata, torta (ostala od RD [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image])!




Stran: [1]