Anonimen -> RE: Zgaga?! (16.8.2007 12:08:26)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Klarita Ve mogoče katera, če lahko nosečnica vzame namesto Rupuruta tudi Gastal? Jaz sicer nisem ravno iz tega foha, ampak ti lahko povem iz kemijskega vidika: Obstajata dva tipa zdravil. Eden je tak, ki kislino nevtralizira in na želodčni steni naredi film, drugi pa je tak, ki preprečuje izločanje kisline iz želodčne sluznice. Tisti ki znevtralizira kislino deluje lokalno in ne prehaja v kri. Ta drugi pa. Zato je bolje jemati ta prvi tip zdravil. Izmed teh poznam Rupurut in Rutacid. Donat je bazična raztopina, zato tudi dobro pomaga. Včasih so si pomagali tudi s sodo bikarbono (tista plava škatlica, namesto pecilnega praška), vendar ta v stiku s kislino reagira tako, da se izloči tudi plin CO2. Ta pa lahko poškoduje želodec......celo do te mere, da poči. Zato ti nebi priporočala drugega kot preverjena zdravila. Pač daš tistega jurja v lekarni. Pa še to: pecilni prašek poleg sode bikarbone vsebuje tudi citronsko kislino. Če se malo spomnite iz kemije poteče med kislino in bazo reakcija....torej med citronsko in ne med želodčno kislino. Če pa pecilni prašek stresemo v kozarček in nanj kapnemo nekaj kapljic vode......poskusite, pa si predstavljajte, da se to zgodi v želodcu. Mleko: je po pH bazično, zato nekaterim pomaga. Vsebuje pa tudi encime, ki spodbudijo želodčno sluznico k izločanju kisline. Mene običajno po preveč zaužitega mleka peče. Zlasti po čokolešniku. Meni drugače zgaga dela grozljive težave......včasinh pojem do 5 Rupurutov na dan. Ugotovila sem, da ne smem jesti kumar. Niti ene rezine. Pa tudi lubenico lahko res samo rdeči de.....takoj, ko pojem malo belega imam težave.
|
|
|
|