Zaposlitev v času bolniške (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Lara22 -> Zaposlitev v času bolniške (15.8.2007 13:43:36)

Že od marca 07 sem v bolniškem stalažu (rizčna nosečnost), trenutno brezposelna, prejemam den.nadomestilo iz Zavoda za zaposlovanje, ki je refundirano s strani Zavoda za zdrav., saj sem na bolniški že več kot 31 del. dni.. PDP je 14.10.07...Zanima me, ali se je možno kljub temu da sem v bolniškem  staležu zaposliti, tako da bi bolniški stalež nadaljevala (da delodajalec - to je moj stric - ne bi imel nobenih stroškov z menoj glede prispevkov)...Zaposlila bi se za to, da bi po porodniški bila upravičena do 3m den. nadomestila...

Anonimen -> RE: Zaposlitev v času bolniške (15.8.2007 18:25:59)

Ne, država ti ne bo plačevala bolniške, medtem ko boš ti zaposlena in delala. V rit s tako državo, a ne?

Anonimen -> RE: Zaposlitev v času bolniške (15.8.2007 18:33:04)

V vsakem primeru boš dobila starševsko nadomestilo, ki ga dobijo brezposelne mamice. Mislim da znaša 175€, tak da...
V primeru da se zaposliš pa itak da nisi več na bolniški. Pol greš lahko naslednji dan spet na bolniško, sam bo imel tvoj delodajalec en mesec stroške s tabo.

Lara22 -> RE: Zaposlitev v času bolniške (15.8.2007 22:25:42)

Saj ne gre za to...porodniško bom tak dobila, saj sem bila do marca 07 redno zaposlena, od takrat pa tak mam dena. nadomestilo in bo moja porodniška povprečje 12 plač oz. pač nadomestil (kar bo enih 700 evrov na mesec).....Gre samo za to, ali je potrebno za to da se zaposliš prekinit bolniški stalež ....

IZVIRNO SPOROČILO: karin24

V vsakem primeru boš dobila starševsko nadomestilo, ki ga dobijo brezposelne mamice. Mislim da znaša 175€, tak da...
V primeru da se zaposliš pa itak da nisi več na bolniški. Pol greš lahko naslednji dan spet na bolniško, sam bo imel tvoj delodajalec en mesec stroške s tabo.

mojsoncek -> RE: Zaposlitev v času bolniške (16.8.2007 10:14:08)

Po moje, da je... pa tudi logicno ni in malo sumljivo (kljub temu, da bi bil delodajalec tvoj stric), da bi delodajalec zaposlil nekoga, ki je na bolniski [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Po moje bi znali kar kaksno inspekcijo kasirati... 

Anonimen -> RE: Zaposlitev v času bolniške (16.8.2007 10:18:45)

IZVIRNO SPOROČILO: Lara22

Saj ne gre za to...porodniško bom tak dobila, saj sem bila do marca 07 redno zaposlena, od takrat pa tak mam dena. nadomestilo in bo moja porodniška povprečje 12 plač oz. pač nadomestil (kar bo enih 700 evrov na mesec).....Gre samo za to, ali je potrebno za to da se zaposliš prekinit bolniški stalež ....

IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Ja, treba je prekinit. Kot sem ti napisala. Za en mesec bo moral tvoj novi delodajalec plačevati prispevke. Če se ti splača, je najbolje da prekineš bolniško, stric te zaposli, greš spet na bolniško in mu daš denar ki ga bo dal za tvoje prispevke. Če se ti splača seveda. Glede na to da praviš da bi potem dobila 700€ se ti splača.

Lara22 -> RE: Zaposlitev v času bolniške (17.8.2007 18:05:32)

Danes  sem se pozanima na zavodu za zdr. zavarovanje in se lahko normalno zaposlim pri novem delodajalcu s tem da ostanem v bolniški, ter posledično tudi Zavod refundira vse prispevke in mojo plačo...Če slučajno še koga zanima 

Stran: [1]