|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ne ne veste
15.8.2007 11:23:53   
Anonimen
kako je, če mamica, katera doživlja nasilje s strani partnerja kakršnokoli fizično oz. psihično in želi odditi narest konc, ne ne veste, ker tega še niste doživele in tle na teh temah kar nekaj napišete kar se vam zdi prav.
Kaj pa če otrok tega ne vidi tega nasilja in mamica želi odditi z otrokom seveda, pa se otrok postavi na očkovo stran ne ne grem stran od očeta, kaj naj mamica stori v tem primeru?
Mislim da se znajde v takšni situaciji, kjer mami ne najde izhoda, a se vam ne zdi?
Meni se.....
že nekaj časa prebiram tele teme in se mi zdi, da ste samo kritizirale mamice, zakaj ne gre, zakaj to dovoli..........
ne dolgo nazaj odprta tema a te je ati užgal???
tut tle je problem, ja otrok je videl, kaj če se je zgodilo enkrat samo enkrat in je otrok videl al naj mami kar popoka kufre in gre???? Tle ste tut mami postavle na mesto "krivec"
Ma dejte punce mal premislt predn kaj napišete.
Postavte se v njeno kožo in kaj bi storile?
ne gledat tko, kot maste ve no saj bi šla staršem, imam prijatelje ..........
Kaj če ta oseba nima te možnosti?

Ker boste sigurno spraševale ja nekaj je iz mojih izkušenj, nekaj pa iz pripovedovanja prijateljice.
Vsaka odprta tema je po svoje drugačna in potrebuje različne odgovore.
Nč druzga, kot mal razmislt vso situacijo in pol nekaj napisat.
Saj si niti ne dovolim kaj odgovort na tako temo pod nickom, ker bi pol še mene postavle na njeno mesto.
Pomagajte če lahko, saj oseba, katera nam je nekaj zaupala potrebuje le vspodbudno besedo in le na tak način bo lahko ukrepala naprej in reševala nastalo situacijo.

LP
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ne ne veste
15.8.2007 11:35:07   
total
Ne ne vem kako je to in hvala bogu da je tako.....vem pa da tukaj gor je veliko takšnih,ko kaj napiše pol pa pride kreg iz tega,pa razna obtoževanja,men se sploh ne da odg. na take teme,user posted image ,pa si pomagaj sam pol.itak si ta oseba po svoje razlaga..in smo spet na istem.Zadnič je iz tega nasilja tukaj gor bil velik kreg 3 uporabnic..sama štala za mene,hočeš pomagat,te nekja obkrivi,izpadeš izdajalec...en k* vse skup..user posted image ,pa si pol pomagaj sam. Ne vem res no..

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.8.2007 11:35:51   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pomagajte če lahko, saj oseba, katera nam je nekaj zaupala potrebuje le vspodbudno besedo in le na tak način bo lahko ukrepala naprej in reševala nastalo situacijo.

Na forumu se drugače, kot z besedo, ne da kaj dost pomagat. So pa večinoma vsi nasveti dobronamerni, verjemi. Tudi tisti, ki se na prvi pogled zdijo malce bolj "ostri". Vemo, da včasih človek ( vsak od nas ) potrebuje v prenesenem pomenu "brco v rit", da se zgane. Drugače pa, tudi nasvet v stilu "pakiraj kufre" je vedno samo nasvet, samo mnenje nekoga. Ki se ga lahko upošteva ali pa tudi ne. Bistvo je, da se pogovarjamo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.8.2007 11:43:02   
NevenkaP
Pomagajte če lahko, saj oseba, katera nam je nekaj zaupala potrebuje le vspodbudno besedo in le na tak način bo lahko ukrepala naprej in reševala nastalo situacijo.

Kaj pa je po tvoje vzpodbudna beseda? Da rečemo, ja, saj bo bolje, saj ne more biti tako hudo, če te žvajzne, saj mogoče te pa ne bo več... Kaj? Seveda je vsaka zgodba drugačna. Vse imajo pa enak odgovor. Nasilje je nedopustno, razumeš? Nihče nima pravice pretepati kogarkoli. Ga ni razloga, ki bi bil opravičilo.
In če že govorimo o princeskini štoriji. Je bila rešitev. Jo je sprejela. Ni. Zakaj ne? Verjetno je imela in še ima svoje razloge. Tako kot vsaka, ki se pusti maltretirati z izgovorom, da trpi zaradi otrok. Never ending story.
Se mi zdi, da spet voham dim.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.8.2007 11:47:12   
Anonimen
Pomagajte če lahko, saj oseba, katera nam je nekaj zaupala potrebuje le vspodbudno besedo in le na tak način bo lahko ukrepala naprej in reševala nastalo situacijo.

Tej dotični osebi, o kateri govoriš, Princezni, smo že večkrat, pa nič ne pomaga. Kaj pa naj še naredimo kot da je 101. povemo svoje mnenje user posted image

Vzpodbudno besedo? Ja, punči, saj bo enkrat bolje, mala bo odrasla in šla od doma, da ne bo rabila več gledat, kako te tastar garba? No, če je to vzpodbuda, tudi prav.

(odgovor članu NevenkaP)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
15.8.2007 11:50:12   
Slončica
Joj kok je boga da jo mož tepe,pa sej bo boljš,če ne prej pa na urgenci ko jo bojo skup spravljal,pa še ena super krema obstaja ki hitro zdravi brazgotine.
Dovolj dobra tolažba????user posted image
Bistvo odprte teme je,dejmo spet pogrevat je tko dolgočasen dan

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.8.2007 12:09:09   
Anonimen
Toliko kot nas je na forumu, toliko je različnih mnenj. Nekatere tolerirate psihično ali fizično nasilje s strani partnerjev, staršev, sorodstva, drugim gredo kar lasje po konci (milo rečeno) ob tej temi. Vsak od nas napiše samo tisto, za kar misli, da bi dotični osebi, ki je v stiski, pomagalo. Vsak od nas ima svoj način - enim je bližje nežna tolažba, drugim pa groba streznitev. Itak je pa od vsake posameznice odvisno, kaj (če sploh kaj) bo naredila v dani situaciji.
Edino, kar je popolnoma nesprejemljivo in nedopustno, je, da se tovrstnim oblikam nasilja izpostavlja otroke.

(odgovor članu Slončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
15.8.2007 12:21:52   
Anonimen
Ja in...če ne vemo? A pol najboljš da smo tiho al kaj?
In kakor je al bina napisala. So ji probali pomagat. In kje smo? Še vedno tam. Še vedno pesek v oči. Še vedno preferiranje idiota ki ne zna drugače reševat težav kot z udarcem. Še vedno tam k si ženske domišljajo da jih taki moški ljubijouser posted image
In še vedno pri bogih otrocih, ki si ne morejo sami pomagati, mamicam pa dol visi. Ker one ljubijo, pa nasilnež tudi njih in otroke ljubi, sam revež ne zna pokazat drugače kot da jih mlati. Bla bla bla......
Nikoli mi ne bo jasno kako lahko nekdo bolj ljubi partnerja kot lastnega otroka. Res ne razumem.
Naj postavi vprašanje kako naj si pomaga, kam naj gre, na koga se lahko obrne, kdo ji je pripravljen pomagati, kakšne so njene pravice, kako naj zaščiti otroka.....! Pa ji bomo oz. ji bom jaz osebno najdla rešitev, če je sama ne vidi.
Da pa nekdo lepi smeške na tako temo je pa za kozlat. In da nekdo to zagovarja pa še bolj!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
15.8.2007 12:21:57   
Anonimen
Tukaj gor vsaj vidim, da ne morejo vsi razmišljat kot jaz. In to je bistvenega pomena. Jaz si eno stvar predstavljam drugače kot mnoge tukaj gor. Ampak zaradi tega ne bom jokala, pa gobcala nazaj sem gor. Zakaj? Prebereš, dopolniš kar te vprašajo in ko malo premisliš, itak sam prideš do svojega toleriranja na določeno stvar, situacijo. Najbolj sam človek sam zase ve, kako se bo razpletlo. Itak pa ima vsaka zgodba 2 konca. In odkar sem tu na RR, še nikoli nisem doživela, da bi se pokazala tudi tista druga stran, kontra od prvotne.

Vsak zase najbolj ve kaj in kako, zato mi je tud nesmiselno, ko se kar naprej pojavljajo določene osebe, ki tukaj dobesedno moledujejo, naj bomo z osebo, katera nam predstavlja problem in naj ne "tolčemo" po njej, strpne, prijazne... 
Življenje moraš jemat resno, ne si lastit samo dobre stvari, sprejet moraš tud slabe. Ker če jih doživljaš, jih moraš enkrat premagat.
In ja, včasih rabimo vsi v življenju brco v rit, da razmišljamo realno ali naredimo stvar, za katero oklevamo že preveč časa.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
15.8.2007 12:37:40   
Anonimen
V glavnem: Podpišem se pod al bino.

Moje mnenje o pretepanju ni ravno zgledno. Če ji ne pomagajo nasveti, potem pa naj drži. Evo, pika pa amen. Ne vem, zakaj se mi te, ki "jokajo" na RRju, kako so partnerji grobi in naslini, zadnje čase sploh več ne smilijouser posted image . Tudi tolažim jih več ne. Vsaka ženska sama najboljše ve, kako je potrebno narediti konec in kdaj. Ene imamo prag tolerance izjemno nizek, druge pač imate visokega. Jaz nikoli ne bi dovolila, da partner dvigne roko name. Ne, da je verbalno ali kakorkoli drugače nasilen do mene. Ampak - tudi jaz nisem do njega. Ne tako ne drugače. Ne težim, ne gnjavim za vsako stvar...

Moj mož ima tako službo, da se ogromnokrat sreča z nasiljem v družini. In ne boste verjele, kaj je rekel: Včasih si katera celo zasluži, ker izziva tako dolgo, dokler tipu ne poči film. Seznanjena sem s primeri, da je žena npr. možu razrezala vse cote, ker ji ni dvignil telefona in je ni poklical nazaj več kot eno uro, ker je bil na sestanku. Ali pa, da je razbila ves porcelan in vso steklovino v hiši, ker tip ni mogel jesti kosila. Ker je tip ni mogel drugače ustaviti, jo je pač malo trše prijel. Mnogokrat pa ženske niso krive popolnoma nič. Vendar je tukaj v mnogih primerih prisoten tudi alkohol.

Tista, ki si dovoli, da jo partner pretepa in nenehno "pada po stopnicah" ali pa se "zaletava v štoke od vrat", bo pač to trpela še naprej in ji nobena naša beseda ne bo pomagala. In jaz jih, oprosti, ne razumem. In nimam razumevanja z a tovrstne stvari, še posebej, če se dogajajo v pričo otrok.

In če mislite, da je vzgojno in pedagoško in dobro za otroka, da vse to gleda, potem OK. In če se vam zdi smešno, tudi OK. In če menite, da je to normalno ali pa tudi ne, tudi OK.

Nasilja v družini ne moremo preprečiti z virtualnimi besedami in virtualnim tolaženjem. To mora narediti tisti, ki je vanj vpleten. Ne pa me, ki se med sabo niti ne poznamo dobro.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
15.8.2007 12:37:41   
srki
Jaz se strinjam z daddyjem.

Pa tudi s tabo-res je lahko govorit oz. napisat in reči, jaz bi.....me zanima ja. Dokler sam nisi v takšni situaciji, ne more nihče vedeti, kako bi odreagiral.

Vsak nasvet pa sicer fajn pride, čeprav včasih malo bolj grob. Pomaga ti, da vendarle začneš malo bolj široko vse gledati.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.8.2007 13:16:31   
mamči
Mejte kar čete. Jaz sem poskušala večkrat pomagat, več kot z besedo tud ne znam. Malo na lepo, malo tud bolj na ojštro, da se človek zbudi. Pa nič user posted image

VEM pa, da nočem nobenega nasilja v svojem življenju. In ni ga človeka, ki bi meni na tak način grenil življenje. Če glih imam kil malo več, kot žakelj cementa (včasih sem mela glih tolko user posted image ), pa če ravno sem bolj nežne sorte.... če se bi me pa kdo dotaknil, pa majke mu user posted image .

Ja kakšen predlog imaš pa ti, da lahko taki osebi pomagamo. Jaz ti odkrito povem, da samo jamranja, brez ukrepanja ne trpim ravno v nedogled. Po nekaj letih menda vsakega mine.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.8.2007 13:33:03   
Anonimen
Mislim, da bi največ nardile, če bi kaj podobnega prpopale pa naj sama prebere in razmisli. Saj je kar precej institucij, ki se s tem ukvarjajo, samo voditi jo je potrebno do tja, verjetno, če je potožila tle na RR.

Naše poslanstvo in cilj je pomagati vsem, ki ste se znašli v stiski. Morda potrebujete samo toplo besedo, ali pa tudi pomoč, da najdete pot nazaj v "normalno" življenje. V stiski biti sam je najtežje. 
Po statistiki vsaka peta ženska "pade po stopnicah"! REČI STOP NASILJU! Tudi vi se pridružite skupini, kjer si pomagamo eden drugemu. Naše izkušnje vam bodo v pomoč pri hitrejših odzivih ustanov, kar vas bo hitreje pripeljalo do rešitve. Za vse se najde rešitev, zato poizkušajmo s svojimi izkušnjami pomagati.

PRIDRUŽITE SE NAM, DA SKUPAJ NAREDIMO KAJ DOBREGA IN LEPEGA ZA NEKOGA, KI NAS POTREBUJE TA TRENUTEK.

Tu smo, da vam pomagamo v primeru:

ŽENSKE IN NASILJE
LJUBEZEN BOLI
ODNOSI Z OTROCI
KRIZA V ZAKONU
VSE NAS LAHKO POVPRAŠATE POSKUŠALI BOMO NAJDIT ODGOVORE
NAJ BO NAŠE POSLANSTVO: NA POTI NISTE SAMI

(odgovor članu mamči)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
15.8.2007 13:34:18   
mamči
Tudi to smo že poskusile....pa nič.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.8.2007 13:37:13   
cmokec
A obstaja kje tema, da mož napiše, da bi sicer šel od doma, pa ne more.

Ja, kaj vas pa veže, da ne greste?

Moj primer,če bi mogla midva it narazen.
Kuham, perem, čistim (ne vse), likam, kupujem za gospodinjstvo jaz. Vsak prispeva svoj delež k stroškom, ki bi bili brez njega manjši. Če je stanovanje vajino, mora izplačati tvoj delež. Za otroka mora plačvati. In kje je razlika. Manj za prat in likat, manj za kuhat in manj za kupovat. Sploh pa manj krega, manj slabe volje, nič nasilja (če bi bil).

Moj bi najprej pomislu, kdo mu bo kuhal in pral. user posted image  Skoraj verjetno. Poleg otroka seveda.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.8.2007 13:49:31   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: Žabonka

Toliko kot nas je na forumu, toliko je različnih mnenj.

Ne bo držalo. Eni se dosledno strinjajo z drugimi user posted image  OK, šalo na stran.

Anonimna, ne vem zakaj eni tako vztrajno težite k temu, da je treba nekomu pomagat, če je bilo že stokrat rečeno, da se je Princeski iz zgoraj omenjene zgodbe pomagalo (z nasveti) že pred letom, pa dvema, pa verjetno že prej. Kako boš pomagal nekomu, ki pomoči očitno noče, ne potrebuje. Si pač misliš, ok, ti že paše. Al pa je oseba še bolj neumna od nasilneža. Ne vem.

Verjetno bi ti pomagal link do vseh njenih tarnanj tu, da bi nas, nesramnice, lažje razumela. Itak mi pa prav dol visi.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.8.2007 13:49:55   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

kako je, če mamica, katera doživlja nasilje s strani partnerja kakršnokoli fizično oz. psihično in želi odditi narest konc, ne ne veste, ker tega še niste doživele in tle na teh temah kar nekaj napišete kar se vam zdi prav.
Kaj pa če otrok tega ne vidi tega nasilja in mamica želi odditi z otrokom seveda, pa se otrok postavi na očkovo stran ne ne grem stran od očeta, kaj naj mamica stori v tem primeru?

LP

pa misliš, da je dejansko možno, da otrok ne zazna nasilnega očeta, ker to verjetno ne pride kar naenkrat, ponavadi so taki moški verjetno koleriki in imajo še druge težave in niso potrpežljivi do otrok? Mogoče se motim, zato sprašujem. Sem imela kar nekaj sošolk, ki so imele nasilne očete, in ni bila tepena samo mama. Ena se je potem ločila, pri ta drugi se je pa zadeva drugače rešila, pri ta tretji sta pa starša še vedno skupaj in se je on baje umiril.

Sem razmišljala o tem in se zavedam, da imam veliko srečo, ker imam močno socialno mrežo. Sicer se pa zdaj postavlja drugo vprašanja, kako in zakaj se ženske znajdejo v taki zvezi? Verjetno je treba razloge iskati v njihovem otroštvu in družini ...

Še enkrat bom dala link gor:  Društvo za nenasilno komunikacijo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
15.8.2007 14:09:24   
trojči
Veliko sem prebrala, veliko izkušenj, veliko moram priznat ne vem...zaenkrat sem na tem, da so objektivni razlogi, da ženska pristane v nasilnem razmerju, da obstajajo tudi objektivni razlogi, da kar en čas ne najde ven, da pa je njena dolžnost, da gre, če ni spremembe pri partnerju in seveda tudi pri njej.

Taka ženska rabi oboje: spodbudo in ostrino. Spodbude, sočutja, pomoči...je na vsakem koraku dovolj, o konkretnih vzrokih in posledicah pa drugje kot na tem forumu in v knjigah (Ženske, ki preveč ljubijo, knjige Sanje Rozman...) pa nikjer.

Nikjer še npr. nisem zasledila tega, kar sem zadnjič napisala, da se te ženske vzburijo samo, ko morajo reševati težave, da imajo velik interes ostati v partnerski zvezi, kjer so njihove spolne potrebe zadovoljene. Freud je lepo povedal, da vse naše čustvovanje vodi seks. In to je razlog, da vztrajajo. Po moje. Zakaj ni to nikjer zapisano? Mogoče ni res, mogoče, ker je tega preveč in bi avtomatsko potisnili v dr** petino staršev, žensk???? Petina Slovencev več ne bi kupovala časopisa, gledala programa, kjer bi to objavili.....???

Veliko bi se še dalo o tem napisati, eno stvar bi še izpostavila. Če ženske ne bi imele interesa ostati v zakonu, bi imele kam. Vsaka. Kjer je volja, tam je pot. Poleg varnih hiš in materinskih domov obstajajo tudi najemniška stanovanja. user posted image  Če je ženska brezposelna, dobi preživnino, denar s CSD-ja, otroške dodatke, ko je otrok v vrtcu lahko kaj dela, živeti ne rabi ravno v centru Ljubljane in se da priti skoz. Nima kam je beden izgovor. Ženske, ki želijo iti, grejo. Brala sem, da grejo samo s tistim, kar imajo oblečeno, vse ostalo pustijo, sicer da jim je kasneje žal, a GREJO!

< Sporočilo je popravil trojči -- 15.8.2007 14:16:54 >

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 18
15.8.2007 16:54:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nati

Tukaj gor vsaj vidim, da ne morejo vsi razmišljat kot jaz. In to je bistvenega pomena. Jaz si eno stvar predstavljam drugače kot mnoge tukaj gor. Ampak zaradi tega ne bom jokala, pa gobcala nazaj sem gor. Zakaj? Prebereš, dopolniš kar te vprašajo in ko malo premisliš, itak sam prideš do svojega toleriranja na določeno stvar, situacijo. Najbolj sam človek sam zase ve, kako se bo razpletlo. Itak pa ima vsaka zgodba 2 konca. In odkar sem tu na RR, še nikoli nisem doživela, da bi se pokazala tudi tista druga stran, kontra od prvotne.

Vsak zase najbolj ve kaj in kako, zato mi je tud nesmiselno, ko se kar naprej pojavljajo določene osebe, ki tukaj dobesedno moledujejo, naj bomo z osebo, katera nam predstavlja problem in naj ne "tolčemo" po njej, strpne, prijazne... 
Življenje moraš jemat resno, ne si lastit samo dobre stvari, sprejet moraš tud slabe. Ker če jih doživljaš, jih moraš enkrat premagat.
In ja, včasih rabimo vsi v življenju brco v rit, da razmišljamo realno ali naredimo stvar, za katero oklevamo že preveč časa.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
15.8.2007 19:30:40   
Anonimen
Ko prebiram post prve anonimne dobim občutek, da si želi pomilovanja.Od oseb katerim pove za svoje težave(nasilje v družini) pričakuje, da jo bodo pomilovale, oziroma, da se jim bo smilila.Ne vem kakšne naj bi bile vzpodbudne besede? Morda si želi, da bi ji rekli, saj tvoj mož je drugače v redu, to se je pač zgodilo, potrpi in kmalu bo bolje.Pa ne bo draga anonimna, vse dokler ne pokažeš, da se ceniš, da imaš rada svoje otroke in, da boš vsaj zaradi njih naredila konec nasilju.Pa ne išči izgovore, ker verjami, da če se odločiš oditi
ne boš sama, dobila boš pomoč, če jo boš poiskala.Samo narediti je treba prvi korak in na prvo mesto postaviti otroke.
Pa ne mi govorit, da ne vem kako je to. Dobro vem in zato ne morem razumeti žensk ali moških, ki se pustijo mučiti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
15.8.2007 20:52:05   
trojči
Še nekaj bi ti povedala draga anonimna. Kot že rečeno nikjer razen na tem forumu nisem videla obsodbe takih žensk. Če gre za zasvojenost z odnosi (v večini primerov gre), bi bilo treba ukrepati enako kot pri vsaki drugi zasvojenosti, pomagati tej osebi, da čimprej doseže dno. Takim parom (alkoholik in pretepena žena) pravijo, da so kot ključi in ključavnice, one njemu perejo, kuhajo, ga opravičujejo v službi, s tem mu onemogočijo, da bi padel na dno, oni pa ženam nudijo upanje, da se bodo spremenili. Iz tega se črpata, negujeta svojo zasvojenost. Moti me, da se alkoholizem obsoja, da vsi vejo, kakšne posledice ima za telo in dušo, nihče pa ne ve, da zbolijo tudi svojci, ki živijo ob alkoholiku. Ne pove se dovolj jasno, da svojci niso ok, da ne funkcionirajo normalno, da otroci trpijo, čeprav imajo radi oba ali pač ne upajo povedati, da ju nimajo, ne govori se o posledicah, ki jih imajo otroci celo življenje.....to bi morali dati na plakate po mestih in ne reklam "seksi" žensk.

No, to bi bil en način, da se tem ženskam pove, da ni ok, kaj delajo....

osveščanje

osveščanje

osveščanje

to je prvi korak, bobu je treba reči bob.

Ko alkoholik nima zjutraj kaj obleči za v službo, ko mu nekajkrat v službi namignejo, da ni nenadomestljiv, ko mu žena postavi ultimat in pri tem resno misli, takrat si mora alkoholik priznati, da ima problem, pred katerim je nemočen.

Žene pa ponavadi sploh ne vejo, da je z njimi kaj narobe. Otroci jih imajo radi, ker so one tiste, ki skrbijo za njih in očeta, ker jim dajo hrano, oblačila, o posledicah ali niso poučene ali pa si lahko zatiskajo oči, ker je vedno mogoče najti še in še izgovorov zase in moža, v službi jih v skladu s splošno družbeno klimo imajo radi, so pridne, vestne, sočutne,....ne čutijo, da delajo kaj narobe ali da so kakorkoli zasvojene.  Kako naj one dosežejo dno, če ni nič narobe z njimi? Moj odgovor: z osveščanjem. Zlepa in zgrda.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
15.8.2007 22:18:03   
Marogica
Čisto na kratko, ker dolgovezli smo pri dotični osebi in še marsikateri, že zelo dosti.

Pomagati se da tistemu, ki si pusti pomagati.

Vse ostalo je bob ob steno.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 22
15.8.2007 22:36:45   
Anonimen
Ravno to sem hotela napisat, kar je Marogica napisala. Mi tukaj lahko še tako svetujemo in "pomagamo", ter nekomu vbijamo v glavo, pa ne bo pomagalo nič, dokler se tej osebi ne bo naredil v glavi klik, da je dovolj.
Kot najstnica sem bila v razmerju z nekom, ki ni nikdar položil roke name, vendar me je varal, drogiral se je ipd., jaz pa sem slepo verjela v prepričanje, da mu lahko pomagam, da se bo spremenil, tralala. Vsi, ampak VSI so mi govorili, da to nizame, da naj grem stran, da si zaslužim boljše, pa so naleteli na gluha ušesa, bob ob steno. Dokler ni meni v glavi naredilo klik! Potem sem šla stran sama in ni ga bilo user posted image  več na svetu, ki bi me spravil nazaj.
Dokler se bodo ženske pustile maltretirati in manipulirati, ne bo pomagalo ama NIČ kar me tu napišemo. Za take lahko rečem samo nekaj, kar je dr. Phill enkrat rekel na Oprah:"Ne bi mogla biti bolj neumna, pa če bi ji glavo odrezali!" Kruto, sam je res.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
15.8.2007 23:05:08   
Anonimen
Žal je veliko žensk, ki se ne ločijo in to, kar je napisala anonimna je žal resnica. Poznam jih kar nekaj, kjer jih možje psihično maltretirajo in žalijo in to ne le žensk, temveč tudi otroke, vendar so otroci še vedno navezani na očeta in to zelo, zato so pripravljene trpeti do tiste starosti, ko se bo otrok na sodišču oz. CSD lahko sam odločil, da bo živel z mamo. Prijateljco je mož z žago lovil po hiši in jo razrezal po trebuhu pa je hči, ki je bila vsemu priča po dolgotrajnem ločitvenem postopku šla z očetom user posted image  Sama je dve leti klicala policijo. Policija je prišla, opozorila, ga za nekaj dni zaprla in to je bilo to. Šla je v materinski dom s hčerjo pa ju je našel in ju odpeljal domov. Vse to vpliva na otroke, ki se zelo zavedajo, da lahko manipulirajo z obema staršema. Najhujši so tisti moški, ki hočejo navzven kazati sliko lepe družine in ko ženska končno udari po mizi, so se le ti pripravljeni za vsako ceno kregati po sodišču, sedijo v avtih pred šolo, strašijo otroke, grozijo, da jim bodo kaj storili. Čeprav pravijo, da pes, ki laja ne grize, se mame kljub temu bojijo in se sprašujejo, kaj pa če..če je sposoben človek vpričo otrok ubiti mačke, pse, da jih postreli in meče ob drevo, je sposoben iz hudobije storiti, kaj tudi otrokom. In potem beremo o grozljivih družinskih tragedijah, ko oče pobije vso družino, ker se je mama hotela ločiti. Tu ne more dosti policija, CSD-ji, sodišča.. Praksa sodišč v zadnjem času je, da otroke kljub temu, da ima mama službo, stanovanje, dajo očetom in ne avtomatično mamam.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
15.8.2007 23:53:52   
caillou
Vsakdo ponudi pomoč na način, ki jo vidi s svojega zornega kota in vsakdo ki kaj napiše poskuša pomagati. Na tak ali drugačen način. Tema mu da misliti in svoja razmišljanja tudi zapiše. Tole je samo forum in ne neka specializirana multi pisana ustanova, ki bo dokončno rešila naše probleme. Za to so pristojne javne organizacije in njihovi organi. Tukaj se človek samo odloči za korak, ki ga bo ali pa tudi ne, naredil popolnoma sam.

In res je, k sreči ne vem kako je, če si psihično in fizično izpostavljen nasilju.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?