Azzurra -> RE: Razna dela...v nosečnosti (15.8.2007 17:05:38)
|
IZVIRNO SPOROČILO: al bina Ojla, zdrava nosečnica, če seveda nima problemov, lahko dela skoraj vse?? Ampak vseeno imam pomisleke, ali kaj delam preveč oz. z preveč napora sklanjanja, prepogibanja...? Azzura, kolikor jaz iz tega razberem, gre za zdravo nosečnico brez posebnih težav. Se mi zdi no, da tako piše. Kaj pa tebi? Ja, tudi meni se tako zdi iz napisanega in tudi v moji prvi nosečnosti sem isto zatrjevala tudi zase, da sem nosečnica brez posebnih težav, in pogumno sem stiskala zobe in počela vse, kar mi je in kar mi ni pasalo. Dokler me nekega dne ni zmanjkalo! Črna slika, black out! Potem so pa vsi hiteli reševat kar se je rešit dalo. Zato sem opisala težavo s pomanjkanjem železa. Za druge ne vem, pri meni je bilo tako in samo opozorila sem jo na znake. Če ji ne paše, pika, ji ne paše! ne vem zakaj se moremo vse merit po istem kopitu! Če sprašuje tukaj na forumu, ji očitno nekaj ni v redu, če se po sklanjanju in napenjanju počuti nelagodno. Tiste, ki se počutijo odlično, naj počnejo te stvari še naprej. Tiste, ki pa ne, pa naj ne. Poleg tega pa obstajajo tudi možje in bodoči očetje in, vsaj pri nas doma, ne velja patriarhat in moj mož je čisto enako sposoben zamenjat posteljnino, spraznit pomivalni stroj in zlikat žehto in to tudi počne, celo včasih ko jaz ležim z nogami v luft, da, tudi ko nisem noseča. In samo še nekaj, ne bom rekla za ta forum, ker ga ne berem neprestano in vas ne poznam, iz živih primerov pa poznam ogromno takih, ki se zdaj tolčejo po prsih kako so počele vse do konca nosečnosti in dvigale in nosile in kuhale in belile otroško sobico - ampak vse pa na bolniški zaradi "rizične nosečnosti". Zato ne me farbat s pregovornimi zdravimi nosečnostmi in s tem, da nosečnost ni bolezen. Ni, potem ko nekatere mal pozabijo za nazaj...
|
|
|
|