Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: JE TO RES KAR PRAVIJO..? 14.8.2007 16:11:05
|
|
|
|
murkica
|
Nimam pojma, to pa res prvič slišim. Če pa pomaga pa povejte pa bomo probali. Sicer pa se jaz sedaj izogibam tablet in tudi če me boli glava ali kaj podobnega je ne vzamem, ker mam skos slab občutek, kaj pa če nama je uspelo in potem bom jst jedla tablete in bo še kaj narobe.
|
|
RE: JE TO RES KAR PRAVIJO..? 14.8.2007 16:17:02
|
|
|
|
divine
|
hej,murkica! sem istega mnenja.. ampak baje aspirin nima ničesar v sebi,kar bi bilo škodljivo... če pomaga, pokupim celo lekarno...!
|
|
|
|
RE: JE TO RES KAR PRAVIJO..? 14.8.2007 16:27:02
|
|
|
|
murkica
|
IZVIRNO SPOROČILO: divine hej,murkica! sem istega mnenja.. ampak baje aspirin nima ničesar v sebi,kar bi bilo škodljivo... če pomaga, pokupim celo lekarno...! Ja mislim, da bom tudi jaz to storila če res pomagajo.
|
|
RE: JE TO RES KAR PRAVIJO..? 14.8.2007 16:34:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Da ne bo kaj narobe, vsakodnevno jemanje aspirina lahko privede do kakih manjših notranjih kravitev in povečane krvavitve ob menstruaciji in s tem lahko tudi slabokrvnost. V tem primeru, ko pa ve govorite, pa je govora o baby aspirinu (100 oz 75mg). Ta bi naj izboljšal prekrvavitev maternice in posledično tudi izboljšal možnost vgnezditve, samo to, in nič drugega, se pravi plodnosti glih ne izboljša, pravtako ne spermijev, ne jajčec, ne ovulacije, ne zarodka. Poleg tega veliko G, v sloveniji tega ne obravnava (pravijo da ni res), nekateri pa celo priporočajo predvsem nam puncam v postopku OBMP. Dolgoročno jemanje pa nikaor ni priporočljivo, tudi če si v OBMP g ajemlješš smao tisti cikel ko si v postopku oz od punkcije do testa, se pravi od tedna do 2 tedna in nič več. Za prekrvavitev maternice si raje nabavite čaj krvomočnica, ki je pravtako odličen in nekaterim puncam je uspelo, ap nima kakih škodljivih substanc, lahko ga pijete dlje časa in non stop. poiščite v iskalniku
|
|
|
|
RE: JE TO RES KAR PRAVIJO..? 14.8.2007 16:37:19
|
|
|
|
pikapoka2
|
Divine, tukaj sem ti napisala nekaj o aspirinu med nosečnostjo, glede tega, da povečuje plodnost, pa tudi jaz nimam pojma. Prvič slišim za to. Bi bilo pa super ja, če je kaj resnice v tem! Samo jaz skoraj ne verjamem. Upam da se oglasi še katera, ki ve kaj o tem. Če bi bilo dokazano, da je to res, potem bi po mojem vse RR-jevke navalile v lekarno. ASPIRIN je zaščiteno ime za acetilsalicilno kislino. Ali lahko jemljemo acetilsalicilno kislino med nosečnostjo? Nosečnice jemljejo včasih acetilsaliclino kislino za ublažitev glavobola. To se večinoma dogaja takrat, ko nosečnost še ni potrjena. V teh primerih ni razloga za zaskrbljenost. V kliničnih raziskavah so ugotovili, da je pravilna uporaba acetilsalicilne kisline, torej občasno in v priporočenih odmerkih, varna za mater in otroka. V zadnjih treh mesecih nosečnosti pa naj ženske zaradi možnega zaviranja popadkov acetilsalicilne kisline ne jemljejo. Če mora nosečnica v tem času vzeti sredstvo proti bolečinam, naj po posvetu z zdravnikom vzame drugo sredstvo proti bolečinam. Če pa zdravnik predpiše acetilsalicilno kislino nosečnici zaradi preprečevanja razvoja t. i. preeklampsije (bolezni med nosečnostjo, za katero je med drugim značilen zvišan krvni tlak), je jemanje acetilsalicilne kisline dovoljeno ves čas nosečnosti. lep dan!!
|
|
|
|
RE: Je to res kar govorijo? 14.8.2007 17:39:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Da bi ti jaz pomagala kaj pri zanositvi? Z veseljem,sam nič ne vem o tem!
|
|
|
|
RE: Je to res kar govorijo? 14.8.2007 17:57:37
|
|
|
|
Serendipity
|
IZVIRNO SPOROČILO: aspirin Da bi ti jaz pomagala kaj pri zanositvi? Z veseljem,sam nič ne vem o tem!
|
|
|
|
RE: Je to res kar govorijo? 14.8.2007 18:02:23
|
|
|
|
Taula
|
Hvala Mišek za nasvet.
|
|
RE: Je to res kar govorijo? 16.8.2007 10:51:40
|
|
|
|
mihi78
|
Mene je ena G že vprašala zakaj na začetku nosečnosti ne bi jemala aspirina. Sem jo malo debelo pogledala. Je rekla, da zaradi SS. Tudi je utemeljila s tem, da je prekrvavitev maternice boljša. Glede plodnosti pa ne vem, če kaj pomaga
|
|
|
|
RE: Je to res kar govorijo? 16.8.2007 12:45:53
|
|
|
|
BLAŽIKA
|
Pomojem je nekaj natem, drugače nebi g. verjetno tako svetovali. Sicer pa za probat je, ker neke škode ne moreš narediti le hasek.
|
|
RE: Je to res kar govorijo? 22.8.2007 8:17:30
|
|
|
|
DaisyE
|
Dajte Miška poslušat, pa ne ga po svoje srat.
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.