Fluonatril tabletke - spet (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


blue sky -> Fluonatril tabletke - spet (14.8.2007 14:34:55)

Malo sem že brala debate o teh tabletkah in videla, da jih marsikatera mamica ne daje svojim otrokom oziroma le redke. Mi smo jih dobili danes v posvetovalnici - dala nam jih je kar sestra.

Ali so res tako škodljive kot nekateri pišejo? Jaz sem na tem področju popolni laik, zato bi bilo fino, če bi katera, ki se malo bolj spozna na medicino, napisala, kako in kaj.

Zdaj sploh ne vem več, ali dajati te tabletke ali ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Najbolj pomembno se mi seveda zdi, da ne bi škodovala svojemu sončku.




tinaaja -> RE: Fluonatril tabletke - spet (14.8.2007 17:16:00)

moji mami, dr. stomatologije, se zdijo pomembne. odlocitev pa je, kot npr. pri AD3 kapljicah, stvar vsakega starsa posebej. Fluor je pomemben pri zobeh, v sloveniji ima voda eno najnizjih vsebnosti fluora, tko da zobozdravniki zagovarjajo dajanje.




Naja30 -> RE: Fluonatril tabletke - spet (14.8.2007 18:10:17)

Nam jih zdravnica ni dala, ker imam jaz preveč flora. Imam bele pikice na zobeh in je rekla, da bo tamala dobila dovolj flora preko mleka. Pol pa že.
Ampak je isto kot z AD;nekateri jih dajejo, drugi ne. Spet neenotnost.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




kaya2007 -> RE: Fluonatril tabletke - spet (14.8.2007 21:43:49)

Pojma nimajo...najbolje da se sama odločiš. meni so jih dajali in imam res ok zobe, prva plomba šele v puberteti. ampak verjetno sem malo tudi podedovala.




eya -> RE: Fluonatril tabletke - spet (14.8.2007 22:10:06)

Kolikor sem jaz brala na to temo...zobozdravnki si sploh niso enotni, nimajo nekih splošnih navodil, po katerih naj bi svetovali staršem.

Fluor preprečuje zobno gnilobo, če ga je pa preveč, lahko povzroči fluorozo, to so najprej bele pikice na zobeh, ki kasneje potemnijo. Menda te tabletke niso tako nujno potrebne, če se dovolj redno čisti zobke.




Stran: [1]