anakristina -> problemi pri hranjenju (18.11.2004 9:37:34)
|
POZDRAVLJENI! Upam, da bom naletela na koga s podobnim problemom. Rodila sem 3 mesece prezgodaj. Od 2. meseca naprej sem prešla na adaptirano mleko. Ko je imela punčka okoli 4 kg je pojedla 150 ml na obrok, kar je bilo seveda preveč je bila prekomerno rejena, vendar ji zaradi močno izkazane potrebe po hrani nisem zmanjševala količine. Za tem je imela probleme s kilo in kakšen teden pred operacijo so se začeli problemi s hranjenjem. Naenkrat je s težavo pojedla 90-110 ml po obroku. To sem pripisovala bolečinam (kila), ampak danes je že 1 mes po operaciji in imam strašanske probleme. Da sploh kaj pojema jo je potrebno nositi, zabavati in se max truditi.Poje 80-110 ml. Ko pogoltne ji v želodčku nekaj zabrbota in potem se začne jok, otepanje... Ko ji ponudim flaško se vidi, da je lačna, vendar jo je potrebno vzpodbujati skoraj pri vsakem požirku. Zelo je nemirna- brca, se zvija, joka. Drugače normalno spi, je živahna, nasmejana, kaže veliko zanimanje za okolico, normalno odvaja in je lepe barve. Tudi teža gre sedaj lepo počasi gor in ni več prekomerno rejena. Ima 5 kg. Stara je 5 mes. oz 2 mes po korigirani starosti zaradi predčasnega poroda. Vsako hkranjenje nama torej že mesec in pol predstavlja borbo, ki mi načenja živce in se ga bojim. Pediatri se ne sekiranjo in v tem ne vidijo nič posebnega. Baje je za "netke" značilna sprva požrešnost, za tem pa takšne borbe. Bojim se, da jo kaj boli, da ima kaj narobe z želodčkom. Ali bi bila potrebna gastroskopija? Nič več ne vem. Na otip je trebušček ne boli. Sedaj torej pojeva 90-100 ml na obrok in to na 4-6 ur, torej nekako 5 obrokov na dan, včasih tudi 4. Kaj menite????:duda:
|
|
|
|