Gina -> hojica (18.11.2004 14:17:19)
|
Pediatri morajo ze po uradni dolznosti odsvetovati vse, kjer obstaja 1% moznosti, da gre kaj narobe. Vsi moji trije otroci so jo imeli in to kar precej, tudi najmlajsi jo uporablja (6 mes.). Je pa bolj bistveno kot zganjat histerijo zaradi uporabe hojice to, da ima otrok moznost biti na tleh, da se lahko odplazi. Moj se ze plazi po celem stanovanju, ceprav je uporabljal hojico ze zgodaj, cim je sedel z oporo. Na zacetko dvignjeno, da se ni dotikal tal in samo kot stolcek. Se pa strinjam, da mora vsak delati po svoje. Aja, meni se zdi tole s hojico enako kot s sirokim povijanjem - niti v Evropi niti v Ameriki ze 20 let ali celo vec ne povijajo na siroko. Pri nas pa pregledajo otroka in ti recejo, da je vse OK ampak vseeno povijaj tako - za vsak slucaj. Jaz nisem, ampak ves cas ti dajejo obcutek slabe vesti, da si slaba mati, ce to delas - ravno tako, kot da si slab, ce otroku das hojico in s tem veselje gledati v svet z ene druge perspektive kot je lezeca. Sicer pa, kot sem rekla - vsak po svoje, da le ne bo kaj narobe. Pa LP:)
|
|
|
|