namesto mleka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

larissa78 -> namesto mleka (13.8.2007 21:19:36)

Jaz mojega pikca dojim še zjutraj, zvečer in ponoči( če se zbudi ), ostalo je GH.Ko se je povečalo št.obrokov GH se mi je znatno zmanjšala količina mleka, tako da mu moram žal zvečer in zjutraj dodajati.Problem pa je v tem, da flaše ne sprejme, tako da mleko nadomestim z millupinimi kašami.Zanima me, kaj bi mu lahko še dala, ker imam občutek, da skozi je isto?

Mehičanka -> RE: namesto mleka (13.8.2007 21:31:55)

Koliko pa je star?

Če lahko že to je, mu za večerjo lahko ponudiš polento + mleko, mlečni riž, gris ali pa kakšno juhico.

Naša že od vsega začetka zavrača prilagojeno in kravje mleko, pa gris in polento tudi, tako da po navadi večerja juhico ali pa palačinke. Od juhic ji največkrat dam iz ovsenih ali pirinih kosmičev, telečjo ali govejo ali pa grisovo.

Mehičanka -> RE: namesto mleka (13.8.2007 21:32:08)

Koliko pa je star?

Če lahko že to je, mu za večerjo lahko ponudiš polento + mleko, mlečni riž, gris ali pa kakšno juhico.

Naša že od vsega začetka zavrača prilagojeno in kravje mleko, pa gris in polento tudi, tako da po navadi večerja juhico ali pa palačinke. Od juhic ji največkrat dam iz ovsenih ali pirinih kosmičev, telečjo ali govejo ali pa grisovo.

larissa78 -> RE: namesto mleka (13.8.2007 21:36:21)

Ja je malo mlajši, čez par dni bo osem mesecev, tako da rabi še kar nekaj mleka, juhice pa malo kasneje.

Naja30 -> RE: namesto mleka (13.8.2007 22:18:13)

Jaz ji dam za večerjo tudi polento z jogurtom. Ali ovsene kosmiče z banano, to ima še posebej rada. Varianta je tudi skuta s sadjem. Ali pa kakšna juhica.
Aja, stara je 8,5 in prav tako še ne je KM.

pika30 -> RE: namesto mleka (13.8.2007 22:35:23)

Moja ima 7 mes in pol, za večerjo ima še vedno flašo- adaptirano mleko z dodatkom rižolina,grisolina ali medolina.

vanč -> RE: namesto mleka (14.8.2007 14:04:23)

Si poskusila adptirano mleko z okusom vanilije? Naš ga je oboževal. Sej lahko v mleko zmiksaš malo sadja za okus, ali vmešaš par žličk keksolinota ali grisolinota (ta je bolj sladek).

larissa78 -> RE: namesto mleka (14.8.2007 14:06:39)

Vanč, tudi to sem probala, vendar se močno brani flaše, tako da rabim ideje GH z žlico.

pupa06 -> RE: namesto mleka (14.8.2007 17:23:03)

Larisa78, te popolnoma razumem, problem ni v tem, kaj je v flaši ampak sama flaša, ker je noče niti sprejeti v usta, kaj šele da bi potegnil. Vem, ker imamo mi popolnoma enak problem.
Moja bo zdaj 8 m in jaz ji še vedno dam po žlici Milupino kašico zjutraj in zvečer, pa še malo dojenja vmes, za kosilo ima zelenjavco, sadja pa sploh noče jesti.
Jaz jo tudi poskušam navaditi na aventovo flašo s kljunčkom ampak zaenkrat "pije" samo par požirkov, tako da mleko, ki naj bi ga spila več niti pod razno ne bi spila vsaj kakšen deci. Probaj s to flaško s kljunčkom, enim je pa to ratalo, ko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] niso hoteli flaše.

Upam, da boš čimpreje rešila problem (tako kot mi).

larissa78 -> RE: namesto mleka (14.8.2007 19:23:56)

Pupa06 kako lepo da me razumeš.Vsak dan se bojujem, da bi mu vnesla potrebno količino mleka za to starost(5-6dcl), a ne vem več kaj narediti.Mleka nimam več dovolj, zmanjkalo mi ga je kot da bi odsekal, mleka na flašo noče, niti na aventovo z ustnikom, dajem mu kaše po žlici, a jih noče preveč.Zjutraj ga podojim, čutim da mu ni dovolj, a kaše noče, nato poje sadje, za kosilo zelenjavo.Danes je ob enih jedel kosilo, in šele ob 19-ih sem vanj spravila pol jogurta.No, kje je šele 5 dcl, ki jih rabi.Da o pitju ne govorimo.Cel dan "hodim za njim"da mi spije morebiti 10mml vode na slamico, po žlici noče.In tako vsak dan.Vem da dobi tekočino prek dojenja, a tega ni več kot ga je bilo.

Stran: [1]