Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: seneni drobir - sedeča kopel 9.9.2007 22:50:45
|
|
|
|
TheAngel
|
PARNA SEDEŽNA KOPEL PRESREDKA Parna sedežna kopel je zelo učinkovit ukrep, ki pa ga lahko izvajamo šele od 38. tedna nosečnosti naprej. Tako kot masaža tudi sedežna kopel tkivo zmehča ter ga dela prožnega. Hkrati pa širi porodno pot. Kopel je posebno priporočljiva pri ženskah, ki rodijo prvič, saj so njihove mišice medeničnega dna še zelo kompaktne. Pri mnogorodnicah pa je sedežna kopel zaželena takrat, kadar imajo veliko epiziotomijsko brazgotino od prejšnjih porodov. Vzemite manjši kuhinjski lonec, v njem dajte gret vodo in dodajte seneni drobir. Seneni drobir je rastlina, ki so jo v preteklosti redno uporabljale tradicionalne (priučene) babice. Poleg zgoraj omenjenega sprostitvenega učinka tudi pospešuje in uravnava popadke, da ti postanejo enakomerni. Ko voda in seneni drobir zavreta, lonec postavite v straniščno školjko (uporaben bo tudi bide z visokim robom). Nato sedite na školjko. Pazite, da se na robu vročega lonca ne opečete; ne smete se ga dotikati z golo kožo! Nad paro sedite tako dolgo, dokler se voda ne ohladi in para neha izhajati. Kopeli izvajajte le enkrat na teden, od 38. tedna nosečnosti naprej, če pa ste že prekoračili termin poroda, si kopel lahko privoščite, kolikorkrat želite.
|
|
RE: seneni drobir - sedeča kopel 10.9.2007 11:38:26
|
|
|
|
Taja339
|
IZVIRNO SPOROČILO: karin412 A je katera delala sedečo kopel iz senenega drobirja (po nasvetih babice naj se dela v 38. in 39. tednu za mehčanje porodne poti)? Zanima me tudi, kako izvajaš sedečo kopel na splošno, če katera ve. Ravno včeraj sem ga prvič izvajala ... Bomo videli, če kaj učinkuje!
|
|
RE: seneni drobir - sedeča kopel 10.9.2007 13:42:02
|
|
|
|
Nasy
|
IZVIRNO SPOROČILO: TheAngel Seneni drobir je rastlina kolikor sem jaz do danes razumela, je seneni drobir drobilje od sena, kar je zdrobljeno in ostane na tleh Pa me popravte, ni tako. Je pa tole zanimivo, si bom nekam shranila, zapomnila si itak ne bom
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?