|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   seneni drobir - sedeča kopel
13.8.2007 16:39:20   
karin412
A je katera delala sedečo kopel iz senenega drobirja (po nasvetih babice naj se dela v 38. in 39. tednu za mehčanje porodne poti)?

Zanima me tudi, kako izvajaš sedečo kopel na splošno, če katera ve.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: seneni drobir - sedeča kopel
9.9.2007 22:50:45   
TheAngel
PARNA SEDEŽNA KOPEL PRESREDKA
Parna sedežna kopel je zelo učinkovit ukrep, ki pa ga lahko izvajamo šele od 38. tedna nosečnosti naprej. Tako kot masaža tudi sedežna kopel tkivo zmehča ter ga dela prožnega. Hkrati pa širi porodno pot.
Kopel je posebno priporočljiva pri ženskah, ki rodijo prvič, saj so njihove mišice medeničnega dna še zelo kompaktne. Pri mnogorodnicah pa je sedežna kopel zaželena takrat, kadar imajo veliko epiziotomijsko brazgotino od prejšnjih porodov. 
Vzemite manjši kuhinjski lonec, v njem dajte gret vodo in dodajte seneni drobir. Seneni drobir je rastlina, ki so jo v preteklosti redno uporabljale tradicionalne (priučene) babice. Poleg zgoraj omenjenega sprostitvenega učinka tudi pospešuje in uravnava popadke, da ti postanejo enakomerni.
Ko voda in seneni drobir zavreta, lonec postavite v straniščno školjko (uporaben bo tudi bide z visokim robom). Nato sedite na školjko. Pazite, da se na robu vročega lonca ne opečete; ne smete se ga dotikati z golo kožo! Nad paro sedite tako dolgo, dokler se voda ne ohladi in para neha izhajati.
Kopeli izvajajte le enkrat na teden, od 38. tedna nosečnosti naprej, če pa ste že prekoračili termin poroda, si kopel lahko privoščite, kolikorkrat želite.

Kako lepo je biti v troje...

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.9.2007 11:38:26   
Taja339
IZVIRNO SPOROČILO: karin412

A je katera delala sedečo kopel iz senenega drobirja (po nasvetih babice naj se dela v 38. in 39. tednu za mehčanje porodne poti)?

Zanima me tudi, kako izvajaš sedečo kopel na splošno, če katera ve.

Ravno včeraj sem ga prvič izvajala ...
Bomo videli, če kaj učinkuje!

Pa pravijo - mali otrok - male skrbi, veliki otrok - velike skrbi. Ja Lubi Bog, kaj pa še te bo ... :((

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.9.2007 13:42:02   
Nasy
IZVIRNO SPOROČILO: TheAngel

Seneni drobir je rastlina

user posted image kolikor sem jaz do danes  razumela, je seneni drobir drobilje od sena, kar je zdrobljeno in ostane na tleh
user posted image
Pa me popravte, ni tako.
Je pa tole zanimivo, si bom nekam shranila, zapomnila si itak ne bomuser posted image

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu TheAngel)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.9.2014 21:18:06   
kokichili
Če morda katera potrebuje seneni drobir...

http://www.bolha.com/kmetijstvo-gozdarstvo/ostalo/seneni-drobir-1294915194.html

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?