kitajska hrana (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


sonček33 -> kitajska hrana (13.8.2007 10:02:36)

ideje za kitajsko harno doma v voku na hitro




Anonimen -> RE: kitajska hrana (13.8.2007 10:07:46)

Jaz v voku najprej popečem koščke ali rezine piščanca,začinim z sojino omako, dodam papriko(rumeno, rdečo..), lahko tudi gobe(jaz jih ne k jih moj ne je), malo prepražim, dolijem vodo in začimbe(kupim kitajske začimbe, ki vsebujejo kalčke ipd.) in kuham toliko časa kot piše na začimbah. Zraven naredim riž.




mojsoncek -> RE: kitajska hrana (13.8.2007 10:07:58)

Jaz ponavadi naredim piscancka narezanega na manjse koscke v sojini omaki in mesanico zmrznjene kitajske zelenjave. Za prilogo naredim pa kus kus (ki je tudi narejen 1-2-3).

Kaj drugega se pa se niti nisem lotila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image] ... upam pa,da se bom...




Anonimen -> RE: kitajska hrana (13.8.2007 10:39:08)

Sojina omaka?? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Kje v Šparu pa lahko to najdem?? 




mojsoncek -> RE: kitajska hrana (13.8.2007 10:54:35)

IZVIRNO SPOROČILO: biba12

Sojina omaka?? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Kje v Šparu pa lahko to najdem?? 


Tam kjer imajo kjer imajo kitajsko, mehisko in drugo "tujo" hrano




bamby -> RE: kitajska hrana (14.8.2007 13:24:33)

Jaz prkticiram kitajsko hrano tudi z Uncle Ben`s omakami, ali pa eno omako iz vrečke Maggi, na kateri prav piše, da je za kitajsko hrano. Ni mi pa všeč od Kotany (tudi v vrečki).

Drugače pa je vsa zelenjava, na tanko narezana, odlična za pripravo Kitajskih jedi, še prej pa popečete na drobne in tanke koščke narezano meso (najboljša sta puran in piščanec). Za začimbo pa mora obvezno biti že omenjena sojina omaka. Najpogosteje je uporabljena svetla omaka, meni je pa skoraj bolj všeč temna, ker je gostejša in v rižu lažje ostane.




Jessy -> RE: kitajska hrana (14.8.2007 14:21:36)

Jaz se tudi večkrat lotim te zadevce. Najbolj mi je všeč puran v sladko kisli omaki. Puranji file narežem na tanjše rezine, povaljam v moki in ocvrem na vročem olju, da se zlato obarva. Poberem iz olja in dam na servietke, da se odcedi. Takrat vzamem Oncle Bens omako (sladko-kisla), jo prevrem, nato pa dodam popečene koščke mesa in pustim še ca 2 minuti, da se navzame okusa. Za zraven skuham jasminov riž.

Druga varianta je, da puranje ali piščančje meso narežem na trakove in mariniram v žlici sojine omake. Močno segrejem vok in na žlici olja popečem meso, nato pa ga vzamem ven in dam na toplo. Nato dam v vok na tanko narezan por (celoten beli del in še malo zelenega), nekaj rdeče, rumene in zelene paprike. Malo posolim in med stalnim mešanjem pečem le toliko časa, da malce oveni. Takrat dodam pečeno meso, premešam in ponudim zraven jasminovega riža ali rezancev ali kuskusa.

Večkrat se poslužujem že omenjene omake Maggy iz vrečke. Za to omako tudi izberem enega od zgornjih načinov priprave mesa (ali ocvrto ali pečeno), omako skuham po navodilu, vmešam meso in omako ter pojemo skupaj z rižem ali rezanci.




eya -> RE: kitajska hrana (14.8.2007 23:00:39)

Uh, enkrat mi je ena rrjevka napisala, da mi sporoči recept za mongolsko meso-to bi pa res rada znala naredit, ker mi je ful dobro. A zna katera?




Jessy -> RE: kitajska hrana (14.8.2007 23:53:59)

Eya, jaz nisem niti slišala za to, tako da ne vem niti kak zgleda. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




eya -> RE: kitajska hrana (15.8.2007 0:11:09)

Jaz to jem včasih v kitajskih restavracijah, je pa goveje ali piščančje meso v omaki, s porom... Samo ne vem, kakšne začimbe in dodatke vse dajo..je pa res ful dobro.




Stran: [1]