Jessy -> RE: kitajska hrana (14.8.2007 14:21:36)
|
Jaz se tudi večkrat lotim te zadevce. Najbolj mi je všeč puran v sladko kisli omaki. Puranji file narežem na tanjše rezine, povaljam v moki in ocvrem na vročem olju, da se zlato obarva. Poberem iz olja in dam na servietke, da se odcedi. Takrat vzamem Oncle Bens omako (sladko-kisla), jo prevrem, nato pa dodam popečene koščke mesa in pustim še ca 2 minuti, da se navzame okusa. Za zraven skuham jasminov riž. Druga varianta je, da puranje ali piščančje meso narežem na trakove in mariniram v žlici sojine omake. Močno segrejem vok in na žlici olja popečem meso, nato pa ga vzamem ven in dam na toplo. Nato dam v vok na tanko narezan por (celoten beli del in še malo zelenega), nekaj rdeče, rumene in zelene paprike. Malo posolim in med stalnim mešanjem pečem le toliko časa, da malce oveni. Takrat dodam pečeno meso, premešam in ponudim zraven jasminovega riža ali rezancev ali kuskusa. Večkrat se poslužujem že omenjene omake Maggy iz vrečke. Za to omako tudi izberem enega od zgornjih načinov priprave mesa (ali ocvrto ali pečeno), omako skuham po navodilu, vmešam meso in omako ter pojemo skupaj z rižem ali rezanci.
|
|
|
|