čudno hodi (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Tajduška -> čudno hodi (13.8.2007 7:50:26)

Pozdravljene,

moja hčerkica je stara 2 leti,...že nekaj časa opažam, da tako čudno hodi,...nogice obrača noter (stopala). To se vedno bolj stopnjuje se mi zdi,...
Ima katera mamica izkušnje s tem? Bi morala do pediatra zaradi tega?

Hvala za odgovore...

Jessy -> RE: čudno hodi (13.8.2007 8:35:44)

Mi imamo isti problem. Sama to opažam že odkar je shodila. Pri 1,5 letu, ko sva bili v posvetovalnici sem to omenila pediatrinji, pa je rekla, da noge gledajo šele pri treh letih in da se do takrat oblikujejo nogice in da vsak drugi otrok stopa na noter.
Kljub temu, da sem trdila, da drugi ne stopajo tako izrazito na noter, ni spremenila svojega mnenja. Zdaj čakam, da bomo stari 3 leta in da bomo šli spet tja. Upam, da bom izborila kakšno fizioterapijo, ker mislim, da se samo ne po popravilo.

mily -> RE: čudno hodi (13.8.2007 8:38:10)

JAz sem to opazila pri naši, ampka takoj ko je shodla. Sem jo peljala k pediatru in smo tam ugotovil, da ji obutev ni pasala. Pa ni blo kr neki, ampak je mela Cicibanove copatke, ampak ima viskok nart in jo je očitno motlo, da je tko čudn obračala nogice.

Olivija -> RE: čudno hodi (13.8.2007 8:39:58)

Imela sem podobne skrbi, potem mi je dal pa pediater napotnico za ravojno ambulanto (pri treh letih) in jo je zdravnica zelo temeljito pregledala in ugotovila, da je vse ok. Me je res pomirila.

Pa še čevlje je pogledala in rekla, da so primerni. Imela je pa teniske od Pume z ravnim vložkom.

April -> RE: čudno hodi (13.8.2007 8:43:25)

Nam je rekla, da naj včasih čevlje obrnemo, lev čevelj na desno nogo in obratno. Mi je mal čudna ta terapija.

mily -> RE: čudno hodi (13.8.2007 8:48:51)

Tole z zamenjavo čevljev sem pa že slišala. Nogico prisili v pravilnejši položaj.

Stran: [1]