Anonimen -> RE: Plivit D3 - RES NUJNO POTREBEN? (15.8.2007 20:00:33)
|
Nalin, glede števila kapljic. Jaz se ne bi preveč spuščala v to zakaj eni P redpišejo toliko kolikor pač predpišejo. Sigurno poznajo že bolj razloge kot pa ti ali jaz. Lahko ti pa povem, da sem jaz najprej dajala po 2 kapljici, nato sva pa počasi dozo zviševali ravno zato, da kao ne bi dobil krčev. Kako dolgo se pa kapljice jemljejo je pa odvisno kdaj je otrok rojen. Ker je moj bil zimski, sva jemala čez zimo 5 kapljic spomladi pa smo šli na 7 kapjic. Seveda pa bi čisto drugače bilo, če bi bil otrok poletni, ker potem bi šli do 10 kapljic, ker bi bila takrat ravno zima in posledično manj sonca. Jemala sva pa zato skoraj leto in pol zato ker je zimski. Če bi bil poletni bi pa samo eno leto. Ti praviš tudi, da imamo danes boljšo hrano kot so jo imeli včasih. Včasih se resno sprašujem, če to drži. Namreč včasih (vsaj moji starši) so imeli vso zelenjavo z vrta (tudi midve s sestro), skoraj bipo predelano hrano, danes pa dobro vemo kakšno sadje in zelenjavo jemo. Sploh ko se pojavijo 1. zelo lepe in s pesticidi polne marelice ali breski v trgovinah. Tako sočne izgledajo, ko pa jo zagrizeš, pa je rez okusa. tako je tudi z zelnjavo. O tem, kako se danes kuha in (koliko folka sploh danes ima redno prehrano) pa ne bom izgubljala besed, ker je tudi katastrofalno. Torej ne ti meni o tem, kakšno dobro prehrano imamo danes in kakšno so imeli nekoč. Tista polenta in krompir, ki je bila včasih skoz na mizi je bila 100x boljša, kot pa dananšne sadje in zelenjava iz Singapurja ali ne vem od kod vse. Sicer pa, vsak odloča sam o svojem otroku. In kot sem že napisala, jaz strokovnost prepustim raje zdravnikom, ki so vsekakor bolj kompetentni od mene. KAr se pa tiče razlikosti mnenje zdravnikov in neenostnosti. ja pismo. A je kje kdo sploh v kateri stroki, kjer imata 2 strokovnjaka istega področja enako mnenje? Nikjer. en vidi 6 drugi pa 9. Lahko gledaš od spodaj ali od zgoraj. Enako, pa vendar vsak drugače razlaga.
|
|
|
|