bamby -> RE: kako marinirate za žar? (11.8.2007 14:58:41)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy Jaz pa olupim nekaj strokov česna in ga skupaj z nekaj belega vina zmiksam. Meso posolim, popram in dodam malo mešanice mediteranskih začimb (je pa dobro tudi brez njih), zlijem na meso to zmiksano "kašico" iz česna in vina, ter prilijem kakšno žlico olja. Premešam, pokrijem, dam v hladilnik čez noč. Jaz delam točno tako, kot je opisala Jessy, le da sem ugotovila, da je za žar boljši mleti česen, da se ne prižiga. Jaz iz piščančjih prsi naredim ražnjiče, da jih razrežem na večje kose, začinim in nato nataknem na paličice, vmes pa še kakšno papriko (najraje rdečo, ker malo posladi), lahko tudi kakšen kos pancete, melancane ali bučke, tudi čebulo lahko, pač kar komu paše.
|
|
|
|