kako marinirate za žar? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


babylove -> kako marinirate za žar? (10.8.2007 23:28:12)

Kako pripravite piščanca za peko na žaru?




Marogica -> RE: kako marinirate za žar? (10.8.2007 23:46:20)

Uporabljam dve "varianti":
1. osolim in posipam z mepšanico začimb za perutnino ter malo naoljim
2. osolim in premažem z gorčico.

Dober je tudi zavit v alu folijo, ali zalit s pivom.




Jessy -> RE: kako marinirate za žar? (11.8.2007 0:34:52)

Jaz pa olupim nekaj strokov česna in ga skupaj z nekaj belega vina zmiksam. Meso posolim, popram in dodam malo mešanice mediteranskih začimb (je pa dobro tudi brez njih), zlijem na meso to zmiksano "kašico" iz česna in vina, ter prilijem kakšno žlico olja. Premešam, pokrijem, dam v hladilnik čez noč.




Anonimen -> RE: kako marinirate za žar? (11.8.2007 7:14:04)

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Uporabljam dve "varianti":
1. osolim in posipam z mepšanico začimb za perutnino ter malo naoljim
2. osolim in premažem z gorčico.

Dober je tudi zavit v alu folijo, ali zalit s pivom.


enako tudi mi naredimo, gorčico vzamem dijonovo. Bom pa še sprobalo to z folijo. Sem ravno en recept včeraj našla, ko daš kup gobic, na kolobarje narezan in na pol skuhan krompir, vino, začimbe in prsovino.




Anonimen -> RE: kako marinirate za žar? (11.8.2007 8:51:35)

Že kakšne tri ure pred peko,pišče posipam z vegeto in ga namočim v olivno olje.Med peko pa še pivičko polije mož po piščetu in tudi čevapih.




Anonimen -> RE: kako marinirate za žar? (11.8.2007 8:56:07)

Mal kečapa, mal paprike v prahu, mal senfa, mal česna, mal zaćimb za žar, sol, poper, malo olivnega olja.




bamby -> RE: kako marinirate za žar? (11.8.2007 14:58:41)






IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Jaz pa olupim nekaj strokov česna in ga skupaj z nekaj belega vina zmiksam. Meso posolim, popram in dodam malo mešanice mediteranskih začimb (je pa dobro tudi brez njih), zlijem na meso to zmiksano "kašico" iz česna in vina, ter prilijem kakšno žlico olja. Premešam, pokrijem, dam v hladilnik čez noč.


Jaz delam točno tako, kot je opisala Jessy, le da sem ugotovila, da je za žar boljši mleti česen, da se ne prižiga.
Jaz iz piščančjih prsi naredim ražnjiče, da jih razrežem na večje kose, začinim in nato nataknem na paličice, vmes pa še kakšno papriko (najraje rdečo, ker malo posladi), lahko tudi kakšen kos pancete, melancane ali bučke, tudi čebulo lahko, pač kar komu paše.







Stran: [1]