Marogica -> RE: golaž- vprašanje (10.8.2007 23:04:53)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy IZVIRNO SPOROČILO: facka jst pa od začetka dušim samo čebulo, potem dam pa na čebulo malo soli, pravijo, da se čebula prej razkroji. Ko sta meso in čebula že zdušena, moraš pa vodo izhlapet čist ven, preden zaliješ. Do tu ga jaz kuham identično, le da potem pustim, da se čebula začne prijemat na dno posode. Ko vidim, da je nekaj čebule že rjavkaste, prilijem malo vode. Potem spet počakam, da voda izpari, da se spet začne čebula prijemat dna in spet zalijem. To počnem toliko časa, da se čebula obarva, meso pa tako lepo zadiši po popečenemu. Potem pa zalijem, začinim in kuham še vsaj 45 min, prej pa se meso zagotovo praži 2 uri, včasih tudi 2,5 ure. Golaž je za vseh deset za obliznit. JA, to pa je res, sedaj ko sem to prebrala...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pa hvala za info, sama tudi nisem vedela, to s čebulo tako delaš. Bom naslednjič probala, da bomo si tudi mi imeli kaj za obliznit.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|