PETA bolezen (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


tralala -> PETA bolezen (17.11.2004 8:34:55)

A ima katera izkušnje? Naš 6,5 mesečni fantek je poln pikic po hrbtenici in trebuščku. Koliko časa to traja? Pedjatrinja nam je dala Fenistil kapljice, a jih nismo še uporabljali. Je pa precej razdražen. Mi smo navajeni na bazen in telovadbo vsak teden, a čeprav je prenašanje okužbe že šlo mimo, se bomo morali naši rekreaciji izogibati. Kako je bilo pri vaših?




Anonimen -> PETA bolezen (17.11.2004 8:57:43)

Hojla ..Peta bolezen je obolenje,ki ga povzroča parvovirus B 19.Preneša se s kapljično okužbo.En teden,preden se na licih pokažejo ognjeno redeči izpuščaji,je peta bolezen nalezljiva.Bolezen opazimo s prehladu podobnimi bolezenskimi znaki.Izpuščaji se razširijo na na telo,roke in noge in tvorijo vzorec v obliki girland.Ko se pojavijo izpuščaji,bolezen ni več nalezljiva.Značilno je,da izpuščaji periodično zbledijo in vnovič nastanejo.Večina otrok vročine nima.Po 10 do 12 dneh je bolezen preboleta in pomeni odpornost za vse življenje.Srbenje blažite z nanašanjem lotio alba ali mazil proti pikom insektov in sončnim opeklinam.Dokler izpuščaji ne izginejo morate otroka zadrževati daleč od drugih,da ne ogroža nosečnic.Najpogostejši simptomi:rdeči izpuščaji v obliki metulja na nosu in licih,ki se pogosto razširijo in srbijo.Izpuščaji se preoblikujejo v girlande in se razširijo na zunanje strani okončin.Kožne spremembe zbledijo in se ponovno pojavijo.:miska::miska:Hitro okrevanje vam želi:rozica:Neva:rozica:




tralala -> PETA bolezen (17.11.2004 9:11:12)

Neva, najlepša hvala za izčrpno poročilo. Knjigo v kateri to piše imamo namreč tudi mi, nas pa so zanimale vaše izkušnje in predvsem to, koliko ste se družili z ostalimi otročki, brez da bi vas starši postrani gledali.
Vseeno še enkrat hvala.




Anonimen -> PETA bolezen (17.11.2004 9:19:09)

:)-:)-Ciao..veš,ker je bilo že tolikokrat ponovljeno to vprašanje,sem ga preplonkala iz knjige zato,ker jo vse pa le nimajo:)-Mi smo bili pač doma ves čas ko je bil pikast.Ker ima Timi tudi alergijo pri njemu pač nikoli nisi vedel,za kaj pravzaprav gre.Prebolel je že šesto pa kasneje tudi peto:zmeden::zmeden:Sedaj pa upam,da smo se ustavili s temi boleznimi:hudicek:Moji so preboleli samo vodene koze,nikoli nisem imela toliko problemov z njimi zaradi bolezni,kot sedaj z vnukom.Ko sem hotela,da se Katja naleze rdečk,da bi pol imeli mir,sem jo peljela h kolegici,njen si jih je imel.Pa se ni nič izcimilo.Saj veste ne,da je boljše prebolet otroške bolezni,ko je človek v otroški dobi kot pa ko je že velik,takrat je zelo nevarno.Papa:rozica:




Anonimen -> PETA bolezen (17.11.2004 9:34:41)

Plonkam iz Nevinega posta: Dokler izpuščaji ne izginejo, morate otroka zadrževati daleč od drugih,da ne ogroža nosečnic.

In kaj tu ni jasnega?




Stran: [1]