Torta in tematski okras (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

kk133 -> Torta in tematski okras (10.8.2007 15:57:12)

Hojli vsem, ki karkoli veste o slaščičarstvu...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Bliža se rojstni dan mojega triletnika pa me zanima, kako napraviti iz marcipana (verjetno z dodatkom želatine) okras za na vrh torte na primer z likom Strele McQuinna iz risanke Cars?

Torte so moja velika umetnina, ko se jih lotim, tole mi je pa kar izziv.

Prosim za pomoč...

Hvala,

Katja

žigolino -> RE: TORTA IN TEMATSKI OKRAS (10.8.2007 18:52:00)

Sem tudi slaščičarka sam bi rabla slikco da si sploh lahko predstavljam kak to zgleda

CUKRČEK -> RE: TORTA IN TEMATSKI OKRAS (10.8.2007 19:19:17)

Ti naredi torto, sliko pa naroči v pekarni Vrhnika . Potem to sliko samo položiš na torto in je narejeno.

Jaz sem jo tudi letos sama naredila...naročila sem sliko Nodija in je bila fuul lepa torta.

http://www.ringaraja.net/forum/albumphoto.asp?v=moji&albumid=19055&asortType=3&apage=1

Evo slikico.

Iz marcipana je pa težje naredit, zato sem ti dala to idejo.

kk133 -> RE: TORTA IN TEMATSKI OKRAS (10.8.2007 19:25:17)

Če vprašaš mene, ne vem kje naj dobim primerno sliko, da ti jo pokažem. Torta je navadna torta, prekrita s smetano, zgoraj pa (izgleda kot nalepka, po mojem si na pavz papir narišejo sliko in potem po njej narišejo z neko maso, ki se pozneje strdi) je motiv.

lp katja

žigolino -> RE: TORTA IN TEMATSKI OKRAS (10.8.2007 20:00:37)

Torta s sliko se sprinta preko tiskalnika sam da rabiš canon tiskalnik cukis kartuše in cukis barve.Je pa res ena od rešitev da pokličeš v pekarno vrhnika v Ljubljano in ti jo pošljejo domov.Bi bilo pa dobro da če oni nimajo te slike,da jim jo ti pošlješ na CD-ju

kk133 -> RE: TORTA IN TEMATSKI OKRAS (10.8.2007 21:15:42)

Punce, super ste! Ja to bom naredila, Vrhnika pravite? Ali jo pošljejo tudi po pošti? Sicer jih lahko pa vprašam, kajne...

Lp katja

Stran: [1]