ronja -> RE: Razlogi za zlorabo inštituta zakon (10.8.2007 13:25:20)
|
IZVIRNO SPOROČILO: purple Se popolnoma strinjam s teboj. Samo, tudi okolica ne more narditi veliko, če ta družina ne sprejme pomoči in vse zanika. Poznam pa pimer kjer so pretepali otroka, sosedje so opozarjali, tudi prijavili na CSD, prišla je vrla socialna delavka in po njenem v tej družini ni nič narobe. Kmalu po njenem obisku je otrok od poškodb umrl. Od takrat se sprašujem, kaj bi morali narediti, da bi ta otrok še živel. Drugič naj rajši pokličejo kar direkt na policijo, ne vem, kako je v drugih krajih, ampak v Lj. se par ljudi kar močno trudi s tem v zvezi (in tudi preklinjajo razne socialne delavke, ki se nočejo nikomur zamerit, ker pač živijo v isti vasi. meni se zdi to nezaslišano - ne more bit to, da te bo sosed grdo gledal vredno modric njegovega otroka, lepo te prosim!) Sem se pa tudi sama že znašla v situaciji, ko sem na naši čistilki videla nekam veliko modric, pa nisem nič rekla - enostavno nisem vedela kaj, nisem je hotela užalit, ponižat, hotela sem najt nek način, da bi ji pomagala, pa se žal nisem nič spomnila v tistem tednu, potem so jo pa premestili[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] . je pa super ženska in sem še zdaj jezna nase, da se nisem čisto nič spomnila... Kaj lahko narediš v takem primeru?
|
|
|
|