Na kaj moram biti pozorna pri izbiri jasli? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

jagoda -> Na kaj moram biti pozorna pri izbiri jasli? (16.11.2004 19:40:25)

Pozdravljene!

Ker sem se preselila iz MB v LJ nimam pojma, kateri vrtci so v tem koncu fajn. Odločila sem se, da bomo Adama vpisali v Viške vrtce. Sem poklicala tja in so mi rekli, naj si pridem vrtce pogledat in potem čimprej oddat vlogo. Zdaj pa me zanima, kaj moram vprašati, ko bom tam. Na kaj moram biti še posebej pozorna? V čem se dober vrtec razlikuje od slabega?

Najlepša hvala vsem!

:bravo::bravo::bravo::sloncek::sloncek::sloncek::kuza::kuza::kuza::muca::muca::muca::pujs::pujs::pujs:

Anonimen -> Na kaj moram biti pozorna pri izbiri jasli? (16.11.2004 20:21:53)

Glavne so vzgojiteljice. Če so te dobre, odtehtajo malo manjši vrt, manjše sobe ali kaj podobnega. Meni osebno je sicer všeč, če so prostori svetli in da ni vse skupaj preveč staro in zanemarjeno, kot je to v nekaterih kranjskih vrtcih, na žalost. Ampak, kot sem že rekla, glavne so vzgojiteljice. Mogoeč boš že v enem dnevu začutila, če so ti všeč ali ne oziroma kakšen je njihov odnos do otrok. Če boš vzgojiteljici ti zaupala, ji bo tudi otrok.

Nogavička -> Na kaj moram biti pozorna pri izbiri jasli? (16.11.2004 20:24:14)

Jaz ti lahko povem, kaj je bilo zame važno:

1. da je vrtec obdan z zelenjem,
2. da imajo malčki v jaslih poseben, ograjen, prostor tudi zunaj,
3. da je igralnica dovolj velika, svetla.
4. koliko časa traja uvajanje.
5. zame je pomembna tudi prehrana - v vrtcu, ki sem ga jaz izbrala,, prehrano že prilagajajo novim spoznanjem (npr. polnozrnat kruh, nesladkan čaj in voda v neomejenih količinah...),

Glede programa se vrtci bistveno ne razlikujejo, saj imajo predpisnega. Razlikujejo se v dodatnih dejavnostih, nekateri jih imajo več, nekateri manj.

Glede vzgojiteljic pa mislim, da gre predvsem zato, kako se bo tvoj otrok ujel s svojo vzgojiteljico. In kako se boš ti ujela z njo.

To se ne da predvideti v prvih nekaj pogovorih in ogledih. Lahko pa začutiš splošno vzdušje v vrtcu.

Upam, da sem ti kaj pomagala.

L.p.

Tea

Stran: [1]