Talika19 -> RE: Avgustovke 07 (4.11.2007 18:02:16)
|
IZVIRNO SPOROČILO: lenča78 - mam pa skrbi, naša mi pr obroku poje sam pol joške in tud včer smo se vagal. v slabih treh tednih mal čez 400g, spet bo premalo. Sploh ne vem... Pa se nič ne joka, da bi še, sam glavo umika stran od joške. Očitno ma zadost, zadovoljna je videt . Pa itak, še tisto malo ko poje, mora ven mal it, kar poliva in smo v začaranem krogu.
Lenča ne sekiraj se glede tega. Najmanj kar mora dobiti je 450g, so pa pomembni tudi drugi dejavniki: Tule so vsi znaki, po katerih vemo, da otrok dobiva DOVOLJ materinega mleka: - štejemo POLULANE plenice (najmanj 5 v 24 urah) - štejemo POKAKANE plenice (v prvih tednih najmanj 2 na dan, po 6. tednu lahko tudi na nekaj dni, toda takrat mora biti blato obilno) - otrok PRIDOBIVA NA TEŽI v prvih treh mesecih NAJMANJ 450 g na mesec, torej najmanj 110g-115g na teden. Pridobljeno težo računamo od NAJNIŽJE teže, ne od porodne. Od tretjega do šestega meseca naprej najmanj 80g na teden in od šestega meseca najmanj 50g na teden. - dojenček se doji POGOSTO – vsaj 8-12-krat na dan, lahko tudi pogosteje in ne nujno po urniku oz. enakih presledkih - dojenček se doji PRAVILNO – je pravilno pristavljen (telo v ravnini z glavico, trebušček na materin trebuh, široko odprta usta, ustnici ne smeta biti uvlečeni, bradavica je globoko v ustih, zajet čim večji del bradavičnega kolobarja, otrok aktivno sesa, dojenje matere ne boli) - dojenček ima zdrav VIDEZ in napeto kožo, zdravo barvo, raste v dolžino in se mu veča obseg glavice, je živahen in dejaven Je pa naš tudi sedaj začel manj jesti in se mi tudi po 5 minutah dojenja začne ful razburjati. Moram počakati še kakšen teden in potem ga stehtati, da vidim kako in kaj. Po mojem ta mesec ne bo dobil toliko kot je prejšnje mesece. Pa sploh ne vem zakaj ne je.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|