pranje + 'peglanje' (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

babylove -> pranje + 'peglanje' (16.11.2004 16:59:52)

Vprašanja v zvezi s pranjem in likanjem oblačilc za novorojenčka:

1. kdaj je treba to postorit, da ne bo prehitro ali pa prepozno - hudič je ujeti pravi trenutek :zmeden2:
2. ali lahko perem s katerimkoli praškom in ali res ne smem dodati mehčalca? Pol pa ne bo nič dišalo :zmeden:
3. ali moram prelikat samo bodije ali pajacke tudi?

Pinja -> pranje + 'peglanje' (16.11.2004 17:23:36)

Hoj,

jst sem začela prat kake 14 dni nazaj, pa še zdej par stvari nisem oprala! Sem že čisto brez energije :(! Bolš mal prej, ko je še dovolj moči! Jst pliš pajackov nisem likala, itak ni dobr za ta material. Sem pa kupila Silan sensitive mehčalec, pa sem ga dala pol zamaška, da vsaj malo dišijo cunjice, pa še bolj mehke so! Za prašek, je pa zdej vseen, pol ko so flekci pa priporočajo Ariel v zrncih. Je pa čisto od otročka odvisno, da ni na kaj elergičen.

Tko sem jst nardila, ti bojo pa še druge kak nasvet dale!

lp :nosecka: 35t :sloncek:

Anonimen -> pranje + 'peglanje' (16.11.2004 17:35:05)

Jaz sem si vse stvari pripravila približno en mesec pred rokom. Če bi nas slučajno kaj presenetilo. No, saj nas je ampak 15 dni prepozno!:zmeden:
Mehčalca naj ne bi dodajali do otrokovega prvega leta, ker imajo dojenčki občutljivo kožo. Dojenčki sami tako dišijo, da ne rabiš mehčalca! :)-
Jaz cunjic nisem likala, razen bombažnih plenic, ko sem jo povijala v njih, ker je imela vneto rito. Pa četudi si boš vse zlikano pripravila verjemi, da ko bo dojenček tu ne bo časa likat vseh tistih ogromnih kupov micenih cunjic!

BONI* -> pranje + 'peglanje' (16.11.2004 17:36:21)

Jaz sem začela prati in likati kašne 14 dni nazaj (nekje v 33-34t), tako da imam sedaj že vse prištimano za prihod naše :duda:. Nikoli ne veš, mogoče pa te preseneti z svojim prihodom malo prej, kot je planirano.

Prašek sem kupila Avo-tekočega, ker se bolje raztaplja. Pa še zelo lepo diši -tudi oblekice oprane z njem. Mehčalca ne uporabljam in ga ne mislim uporabljati vsaj nekje do 6 meseca (če pa že moreš, potem je baje res najboljši Lenor sensitive). Vso :duda: perilo in ostale cunje sem tudi dala na 2x izpiranje. Čisto vse pa sem tudi temeljito prelikala.
Mogoče sem res malo pretirala z tem, mogoče sem res malo preveč paranojična, ampak vsaj za začetek mislim, da je kar treba. Ne bi rada izzvala kakšne alergije na :duda: koži.

Lp, Boni

Annny -> pranje + 'peglanje' (16.11.2004 17:42:03)

Hojla,

en mesec prej je dovolj zgodaj.
Jaz sem oprala kar z navadnim praškom in mehčalcem in pikica ni imela nobene alergije.
Zlikala sem vse- ful skrbno in lepo...za boljši občutek...zdaj pa ne likam več, ampak pogladim in zložim, ko vzamem iz sušilca- če bi vsak dan likala vse te tetra pleničke in bodije, bi se mi kar zmešalo...

BONI* -> pranje + 'peglanje' (16.11.2004 17:53:42)

O Anny, a ti imaš sušilec? Blagor se tebi! Jaz pa kar na lojtri v sobi sušim, potem pa to traja in traja.
No, najverjetneje bo tudi mene kaj kmalu po rojstvu :duda: minilo pretirano likanje in bom o tem spremenila mnenje. sedaj pa imam še čas, pa še fino se mi zdi. V resnici pa likanje nadvse sovražim :grrr: in svoje cunje likam po liniji najmanjšega odpora.

Lp, Boni

Lunca1 -> pranje + 'peglanje' (16.11.2004 18:53:51)

Annny, a grejo oblačilca v sušilcu kaj skupaj. Jaz jih nisem upala dat v sušilca, ker imam izposojene in se bojim da bi jih uničila?

Sama sem bla pa bolj lena in sem do konca oprala in zlikala šele včeraj (38t).

Lp Lunca

Tiana -> pranje + 'peglanje' (17.11.2004 20:37:52)

Nekatere cunce gredo v sušilci skupaj. Zato natančno preveri etiketo, saj gor vse piše oz. je narisano.

Lp

Stran: [1]